Alle ogen vanavond gericht op Donald Trump in Republikeins presidentsverkiezingsdebat

Vanavond is het erop of eronder voor de Republikeinse presidentskandidaten die volgend jaar de opvolger hopen te worden van Barack Obama.

Om 3 uur ’s nachts Nederlandse tijd begint de officieuze aftrap van de campagne voor de voorverkiezingen die moeten uitmaken wie namens de Republikeinen mag strijden tegen de Democratische tegenstander om de positie van President van de Verenigde Staten. Bij de Democraten is Obama vanwege het voltooien van twee termijnen uitgesloten van deelname, maar is Hillary Clinton momenteel de huizenhoge favoriet, al wordt er gefluisterd dat vice-president Joe Biden zich wel eens kon gaan melden.

Welke Republikein het tegen – waarschijnlijk – Hillary mag gaan opnemen is nog ongewis. Maar liefst 17 kandidaten hebben zich in de strijd geworpen, en tien daarvan staan vanavond laat op het podium:

Een Fox News-debat tussen de eerste tien van de zeventien Republikeinse presidentskandidaten haalt normaal lage kijkcijfers, ware het niet dat een van hen Donald Trump heet: vastgoedmagnaat uit New York. Met de beste populariteitscijfers staat Trump, morgenavond in Cleveland ‘center stage’. Hij wordt geflankeerd door Jeb Bush, ex-gouverneur van Florida, en Scott Walker, gouverneur van de staat Wisconsin. Hoe lager de andere kandidaten in de peilingen staan hoe verder ze staan van Trump. Wat kunnen ze doen tegen hun kwelgeest?

De populariteit van Trump is na zijn belediging van senator John McCain gestegen. Hij maakt intussen zijn Republikeinse tegenstanders in de race naar het Witte Huis belachelijk.

Over het format van het debat was de afgelopen weken veel te doen geweest. Voornamelijk mede-kandidaat Rick Santorum vond dat iedereen evenveel aandacht moest krijgen, en vindt het belachelijk dat hij als ‘nummer twee uit 2012’ niet mee mag doen. Samen met onder anderen voormalig Hewlett Packard-CEO Carly Fiorina, oud-gouverneur van Texas Rick Perry en Bobby Jindal – gouverneur van Tennessee – mag hij een voorprogramma verzorgen voor het hoofddebat.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

68 reacties

 1. halo1

  Leuk die democratie.. maar je bent toch een beetje de slaaf van het volk..hopelijk gaan de VS weer gauw terug naar het goede rechtse spoor…

 2. Bromsnor

  Hillary Clinton is bij veel schandalen betrokken en zakt daardoor in de peilingen. De FBI doet op dit moment onderzoek naar haar privé server.

  FBI investigation of Hillary’s emails is ‘criminal probe’
  http://nypost.com/2015/08/05/fbi-investigation-of-hillarys-emails-is-criminal-probe/

  En Trump is de gebeten hond; gehaat en gedemoniseerd door de media omdat hij het illegalen vraagstuk op de agenda heeft gezet en benoemd heeft als geen ander.

  1. AnnieJansz

   Bromsnor, het gaat hier over de kansen voor de republikeinse uitdagers.

   Vanwaar de fascinatie voor Hillary en die onbenullige vergezochte schandaaltjes?

   Ik vraag me af, waarom de rechtse westerse wereld steeds met clowneske randfiguren op de proppen komt. oa. Palin, Trump….en bij ons Fortuyn, Verdonk, Wilders….

   Ze weten het allemaal beter en allemaal hebben ze nog niets opgelost.

   Uiteindelijk zal het gezond verstand wel zegevieren en dat is natuurlijk Jeb Bush.

   1. CJD

    Voor gezond verstand moet je sws al niet bij de GOP zijn

    1. Bromsnor

     Wel, Obama heeft er een puinhoop van gemaakt en Hillary is nu bij zoveel schandalen betrokken dat er nu lichte paniek is uitgebroken in de Democratische partij.

     Er word zelfs gesuggereerd dat gaffe kanon Biden in de race moet springen om de zaak te redden.

     1. AnnieJansz

      Ach pijnhoop, verklaar je nader;

      Sinds Nixon hebben alle presidenten de ander overtroffen in het creëeren van een “puinhoop”.

      Je praat gewoon anderen na.

     2. _Mediaevist_

      Nixon was een steengoede president, is door de Democraten op hele slinkse wijze door het slijk gehaald.

   2. Bromsnor

    Zeker geen “vergezocht” schandaaltje.

    Behalve dit schandaal is er ook de zelfverrijking via haar fonds toen ze Secretary of State was en natuurlijk de vernietiging van 30.000 emails nadat haar gevraagd werd alle email te overhandigen. Ook is haar staflid bij een schandaal betrokken en die moet voor de rechter komen.

    The Hillary Email Scandal Just Saw Its ‘Most Significant Legal Development To Date’
    http://dailycaller.com/2015/08/01/the-hillary-email-scandal-just-saw-its-most-significant-legal-development-to-date/#ixzz3i3Gu4wbu

    Om nog maar te zwijgen over het vele liegen en draaien op de onderwerpen.

    Je kan natuurlijk mensen die een aan andere politieke stellingname hebben “clowneske” noemen maar met dat soort persoonlijk aanvallen geeft je alleen maar toe dat je geen argumenten heeft tegen deze personen

    Voor hetzelfde geld kan je Obama (vanwege zijn rampzalig beleid) en Hillary ( vanwege al die schandalen waarbij ze betrokken) “clowneske ” kunnen noemen.

    En over Jeb Bush gesproken; dat is een establishment kandidaat die wel geld heeft van rijke geldgevers maar weinig support bij de grassroots. En hij flip flopt nogal op het gebied van immigratie.

    1. CJD

     Geen van beiden. I rest my case on Bernie Sanders. Hij is iemand die schone handen heeft i.t.t tot de andere candidaten

     1. AnnieJansz

      Helaas maakt hij geen schijn van kans, maar Bernie is wel de beste keus!

     2. CJD

      Dat heeft hij zeker niet als wij dat blijven roepen. Vergis je niet, Bernie is een “crowdpleaser”. Zo krijgt hij steeds meer achtervolgers en bovendien staat hij als nr twee in de peilingen niet eens zo ver onder Hillary

     3. CJD

      Als het een keuze tussen Bush en Clinton wordt (I rest my case, want met deze dynastien zal er ook weinig veranderen) dan stem ik wellicht met enige tegenzin op Hillary.

     4. skeeter

      Bernie Sanders is een socialist, dus zijn handen zijn sowieso vuil, tot op het bot.

   3. _Mediaevist_

    In het geval van Fortuyn is dat een hele kinderachtige opmerking aangezien de man door jouw soort vermoord is, AJ.

   4. -Harry

    ” Clowneske randfiguren ” mopperde de verknipte .

    Inderdaad Arie , letterlijk en figuurlijk verknipt .

    Piemel er af geknipt , scrotum er af geknipt ,
    en nog steeds een klootzak !

    NOG meer amputeren ?
    Isis is al onderweg , hoor !

 3. Simon Brouwenstein

  Het vergaat Trump net als Wilders: je veroorzaakt met smerige en botte opmerkingen schandaal, het publiek vindt de ophef leuk en daarna stemmen ze gewoon op Hillary.

  1. Terzo

   Hoopte Wim Hutten(stein), zou je je niet eens onder psychiatrische behandeling stellen trol, met je Wilders fobie?

   1. AnnieJansz

    Ja, dat vind ik ook. Sterke argumenten, goed onderbouwd!

  2. Bromsnor

   Trump heeft de feiten benoemd op het gebied van illegale immigratie en daardoor word hij gedemoniseerd door de media. Net als wat toentertijd met Pim Fortuyn is gebeurt.

   Door het beleid van Obama is de illegale immigratie enorm toegenomen. Obama heeft beloofd aan de Latino gemeenschap bij de verkiezingen om illegalen te legaliseren in ruil voor hun stem. Ook weigert Obama de grenzen te beveiligingen. Daardoor is de illegale immigratie enorm toegenomen met alle gevolgen van dien.

   Het is een taboe om over illegale immigratie te praten en iedereen die het toch waagt daarover te praten (in de zin van strenge maatregelen nemen tegen illegale immigratie) word door de media en mondstukken van de democratische partij zoals veel z.g “Late-night talk shows” gedemoniseerd , geridiculiseerd en van racisme beschuldigd.

   Hier is een speech van Trump waarin hij het heeft over ouders van kinderen die zijn vermoord door illegalen. In het midden van zijn speech komen ook de ouders van de vermoordde kinderen aan het woord. Zoals Trump ook zegt in zijn speech is het niet-politiek correct om over deze zaken te praten. De media zwijgt dit soort incidenten met criminele illegalen liever dood. Door Trump krijgen dit soort incidenten nu aandacht.

   https://www.youtube.com/watch?v=bsokVoqSOA8

   1. AnnieJansz

    Je praat wederom anderen na. Was het niet de kandidaat van New Mexico of Colorado voor Nb. De democraten die pleite voor hoge muren bij Mexico?

    Miljardair Trump is gewoon een arrogante kapitalist die al jaren in de roddelpers wordt aangepakt. De serieuze pers kan deze man, politiek gezien niet serieus nemen.

   2. Mar

    @Bromsnor

    “Door het beleid van Obama is de illegale immigratie enorm toegenomen”

    Bromsnor moet maar even dit artikel lezen:

    http://www.pewresearch.org/fact-tank/2015/07/24/5-facts-about-illegal-immigration-in-the-u-s/

  3. Niek Verheyen

   Denk het niet, Job!

   Trouwens weer schoppen naar de meest bedreigde politicus ter wereld, Brouwenstein? Het houdt maar niet op, he?

 4. Niek Verheyen

  Inderdaad AnnieJansz, voor je clowneske randfiguren zit je toch echt aan de verkeerde kant van het politieke spectrum. De grootste clown van het hele circus is toch wel de man waar niets is wat het schijnt, onze moslim illusionist Obama, groot misleider en taqiyya world-wonder van de eerste orde. Change, het magische woord richting betere wereld. Change hebben wij inderdaad gehad. Afbraak van onze westerse wereld, die zijn weerga niet kent, en storting van de fundamenten voor het nieuwe wereldkalifaat van de islam. Allemaal ten koste van honderdduizenden slachtoffers en vele die nog zullen volgen.

  Mannen met ijzeren ruggegraat, doeners zijn nodig om nog te redden wat te redden valt en dat begint met het benoemen van de ellende die opgeruimd moet worden. Trump is zo iemand en het enthousiasme wat hij genereert zegt alles. Het gejank wat ongetwijfeld zal volgen van jou en vriendjes als Brouwenstein zal daarbij in het niet vallen.

  1. Simon Brouwenstein

   De heer Verheyen zal toch ook wel beseffen dat Trump nimmer de kandidaat voor de GOP zal worden?

   1. CJD

    Het zou mij een worst wezen wie de kandidaat voor de GOP zou worden. Stiekem hoop ik dat het juist een extremistisch figuur wordt het witte huis voorlopig definief niet bezeten door een rechts figuur

    1. Simon Brouwenstein

     Laten we hopen dat de idioten elkaar langdurig uitputten in de nominatiestrijd zodat Hillary met twee vingers in de neus president kan worden.

     1. CJD

      Zeker niet mijn eerste keuze. Ik ga voor de idealist, Bernie Sanders, die tenminste schone handen heeft, geen donaties aanneemt van grote corporatistische bedrijven , Amerika bekritiseert op haar imperialistische economische beleid, (iets waar alleen hij het lef heeft om te benoemen). Als hij de democratische kandidaat toch niet zal worden en het neer zal komen tussen de twee super powers, Clinton en Bush, zal ik (heel) misschien mijn stem op Clinton overwegen

    2. Bromsnor

     Waarom is Trump een “extremistisch figuur”? Omdat hij de illegale immigratie wil aanpakken? Of omdat de media dat zeggen?

     Zoals Obama in de media zijn grootste supporters heeft zitten (vaak lovende artikelen over Obama) heeft Trump bij de media zijn grootste vijanden zitten (dus veel negatieve artikelen over Trump)

   2. Niek Verheyen

    Wie weet Simon, wie weet. In de aanloop naar de verkiezingen in 2002 dacht ook niemand dat Pim Fortuyn wel eens de nieuwe minister-president zou kunnen worden. Wie had ooit gedacht dat het ‘Change!’ van Alinsky-adept Obama de volledige afbraak van de VS tot doel zou hebben?

    1. Simon Brouwenstein

     Bij mijn weten, beste heer Verheyen, werd de heer Fortuyn ook niet de Minister President en de gedachte dat hij dat bij leven zou zijn geworden is te naïef voor woorden.

     1. Niek Verheyen

      De kans daarop was minimaal aanzienlijk. Stel je eens voor welke ellende ons dan bespaard zou zijn gebleven.

     2. Teun

      Geweldige man, heer Trump. Minstens net zo voortreffelijk als heer Fortuyn en heer Wilders.
      Dat zeg ik, beste heer Teun.

   3. AnnieJansz

    Dat hebben ze hier totaal niet door….

    Gevoel voor maat, redelijkheid en verhoudingen zijn hier niet te vinden.

    1. -Harry

     AlieJansz ,

     hopelijk hadden ze in het ziekenhuis daar wel een beetje benul van , esthetiek en zo .

     Hebben ze een beetje creatief geknipt ?

     We willen niet met NOG iets Conchita-achtigs opgezadeld raken .

  2. Bromsnor

   @Niek Verheyen

   Zeer juist.

   Een van de dingen die mensen waarderen bij Trump is dat hij niet bang is voor de media en niet politiek correct is.

   Hij zegt waar het op staat en dat bevalt de media (die zeer politiek correct is en verbonden meet de democratische partij) niet met als gevolg dat hij gedemoniseerd word.

   1. Niek Verheyen

    Eenzijdige schoften zijn het, net als het gros van de huichelachtige Nederlandse msm indertijd. Bedonderaars van hun eigen landgenoten.

   2. AnnieJansz

    Is alles eruit gooien bewonderenswaardig? Ik ken op het bankje bij de supermarkt ook een dorpsgek, flapt er alles uit wat in hem opkomt en is zeker niet politiek correct!
    Driekusman voor President!

    Geen speld tussen te krijgen!

    1. Niek Verheyen

     Alles beter dan leugenaar tot de 10e macht Obama.

    2. toetssteen

     @AJ
     Uhuh, als u nu ook eens zou proberen de zaken in het perspectief te schetsen, dan zou u weten dat uw vergelijking kant nog wal raakt:

     http://www.forbes.com/profile/donald-trump/

     Kijk, nu uw dorpsgek ernaast en u zult in één oogopslag zien dat u maar wat kwebbelt.

 5. Lost Paradise

  Brouwenstein, dat hopen ‘we’ helemaal niet. Hillary is een gewetenloos loeder met een criminal mind en een dubieus verleden. Zelfverrijking, fraude en manipulatie zijn haar drijfveren. Denk vooral even aan Libië, Benghazi en Christopher Stevens.

  1. Niek Verheyen

   En daarnaast nog islam-apologeet van het allerergste soort.

   1. AnnieJansz

    Waar haalt u die wijsheid vandaan?

    1. Niek Verheyen

     Wat meer lezen dan alleen maar die politiek correcte MSM shit.

  2. skeeter

   @ LP,
   Inderdaad, die teef vliegt in populariteit naar beneden, lijkt me sterk dat de democraten het zullen worden in de volgende verkiezingen. Dat geouwehoer van nSB is weer eens wishfull thinking.

   1. AnnieJansz

    “Teef”, dat is ook politiek incorrect. U bent een aanwinst voor de PVV stemroedel

    1. skeeter

     Bitch dan, is dat beter?

    2. -Harry

     Al eens opgelet hoe je de dames Gielah en Wachteres aanspreekt , verknippeling ?

     Ronduit schandalig !

     AFA niveau , of erger .

  3. Teun

   Denk ook eens aan de volgende koppen op internet:
   Hillary ordered the final massacre at Waco; Hillary ordered Waco Slaughter; It takes a Clinton to murder a Village: Hillary Clinton; Military unit responsible at Waco – the forbidden knowledge
   Volgens een of andere wacko gaat Hillary met twee vingers in de neus president worden.
   Hij is de enige die zich er druk om maakt dat tokkies zich er druk om maken dat een vrouw president wil worden. Over typisch linkse vooroordelen en generaliseren gesproken.

 6. Simon Brouwenstein

  Als er iets is wat bij blanke tokkies woede oproept is het wel dat vrouwen en negers het wagen zich te kandideren voor hoge ambten.

  1. AnnieJansz

   liever hebben ze een sloopkogel met ondoordachte uitspraken.

   Wel zo veilig, stemmen op een rare vent die veel roept in de wetenschap dat ie niet wordt verkozen en indien toch hij het allemaal niet na zal komen.

   1. Simon Brouwenstein

    Zo werken populisten, Annie, ze richten zich op de laagopgeleide mensen die vol met frustratie zitten en houden hen voor dat ze niet zelf een rotzooi van hun leven hebben gemaakt maar dat het de schuld is van de negers, de moslims of de linksen.

    1. Wachteres

     Kijk, zo’n opmerking kunnen we rustig briljant noemen.

     Er zit diepgang in en heeft niets maar dan ook helemaal niets te maken met ongefundeerde, achterlijk domme, linkse superioriteitsgevoelens.

    2. toetssteen

     Alzo sprak Brouwenstein over mensen die hij in het geheel niet kent.

     1. skeeter

      @Toets
      En die zo ver en diep doordenkt tot het abrupt stopt bij de Trouw of Volkskrant.

     2. toetssteen

      @Skeeter
      Ik weet het Zelfs een vertaling met bronvermelding (De Spiegel) was al te gecompliceerd.

    3. Anna

     Brouwenstein 6 aug-21:07. Waarom zitten “de laagopgeleiden” zo “vol met frustratie”. Volgens u hebben “de laagopgeleide” zelf een rotzooi van hun leven gemaakt”.Discriminatie ten top. Op deze smerige wijze wordt de laagopgeleide autochtone bevolking die de massa- immigratie vanuit Afrika en MO in hun wijken moet opvangen weggezet en gediscrimineerd. Zo leer je de zogenaamde “goede” mens kennen.

     1. Wachteres

      Precies, Anna. De grachtengordel is erg voor import, want voor de multicul zijn geeft zo’n goed gevoel.

      En als je tussen blanke mensen woont en je stuurt je kinderen naar een blanke school, dat is het verder toch geen probleem?

      Zelfs de opvangcentra komen niet bij jou in de buurt, want dat zou vervelend zijn, toch?

 7. Teun

  Ik had graag Uncle Tom als kandidaat gezien.

  1. skeeter

   Heb best wel respect voor iemand als Ben Carson, kortom nSB lult weer uit zijn nek

 8. JanvanEechoud

  “Laten we hopen dat de idioten elkaar langdurig uitputten in de nominatiestrijd zodat Hillary met twee vingers in de neus president kan worden”
  Ratten houden andere ratten altijd de klauw boven de kop…. tótdat……. de tegenstanders op zijn…..

  1. Simon Brouwenstein

   De heer van Eechoud toont diep inzicht in dit type machtsprocessen.
   Wat jammer dat hij te bang is om mee te debatteren.

   1. Wachteres

    Als Jan hier komt heeft hij tenminste zinnige opmerkingen.

    Wie ‘debatteert hier mee?

    SB alvast niet. Bij gebrek aan argumenten begin hij te schelden en te beledigen en gaat hij spijkers op laag water zoeken, door iemand aan te vallen op een typefoutje.

    En dan vindt hij dat hij argumenteert.

    1. Wachteres

     begint hij [3e alinea], ook ik maak typefouten.

 9. toetssteen

  Waarom horen we op DDS niets van deze man:

  https://www.randpaul.com/about

  Hij zou mijn persoonlijke favoriet zijn.

 10. skeeter

  @ Toets,
  Ben met je eens maar hij schijnt niet echt favoriet te wezen bij de GOP.

  1. toetssteen

   @Skeeter
   Ik weet, maar gezien de opzet van DDS, toch wat overhellend naar het Libertarische gedachtengoed, zou ik toch verwacht hebben dan deze partij tenminste geprofileerd zou worden.
   Ach ik weet dat Paul het niet zal worden, maar ik blijf inzetten op deze persoon omdat ik hem op dit moment de beste keuze vind.

 11. Impon de Rabilia

  Lost Paradise, u vergeet het Whitewater schandaal in uw opsomming. U weet wel, waar – anders dan bij het Watergate schandaal – nog een dode bij gevallen is.

  1. Lost Paradise

   Geheel correct Impon de Rabilia. En de lijst is nog veel langer te maken.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.