Als deze stoere verpleegster twee benen dreigt te verliezen bij een ongeluk, weet ze wat haar te doen staat. Powervrouw!

Deze stoere vrouw is zo ongeveer van graniet.

Het laatste wat verpleegster Stacie Reis zich voor de fatale klap herinnerde, was dat ze een ijsje aan het eten was in de auto. Daarna herinnert ze zich even niets meer. Het eerstvolgende wat ze zich daarna pas weer herinnert, is dat ze behoorlijk gewond in een geplette auto gevangen zit. Ze is met haar voertuig in de berm van een verlaten weg gecrasht:

118Helemaal alleen en niemand in de buurt om een ambulance te bellen, besluit de gewonde zuster Stacie haar eigen verwondingen te observeren. Het ziet er niet al te best uit: haar beide benen lijken gebroken en ze ziet dat als er niet snel ingegrepen wordt, ze ook nog eens geamputeerd moeten worden:

“De zuster in me had zoiets van ‘je moet deze benen rechtzetten, want anders wordt de bloedtoevoer afgesneden en verlies je je benen.”

Stacie zei dat het allemaal verschrikkelijk veel pijn deed, maar ook dat ze wist dat ze nu en zelf moest ingrijpen, anders zou het misgaan. En dus zette ze haar eigen benen. Eenvoudig en pijnloos is dat niet, maar het was wel noodzakelijk. Hulp voor de jonge moeder kwam namelijk pas na 14 uur, aangezien haar autocrash zich echt in de wildernis had afgespeeld.

Uiteindelijk werd Stacie gevonden, en de vrouw herstelt – mede dankzij een crowdfundingscampagne – nu van al haar verwondingen in het ziekenhuis. Dat haar benen gered zijn, blijkt wel uit het feit dat ze alweer kleine wandelingen kan maken!


.

Hopelijk is Stacie snel weer thuis, bij haar pasgeboren zoontje en haar lieve kitten.

5182191_1436128913.8461


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.