Bandidos wilde door aanval op rivaal bendeoorlog ontketenen

In mei vielen leden van motorclub Bandidos rivalen van Red Devils aan. Het doel? Het ontketenen van een grote bendeoorlog.

De Red Devils zijn gelieerd aan de Hells Angels. Die motorclub bestaat bekend om diens banden met de onderwereld; volgens sommige experts en commentatoren is het zélf een criminele organisatie.

Hoewel weinig mensen daarom medelijden zullen hebben met de Red Devils of de Hells Angels zijn de Bandidos weinig beter. Sterker nog, zij worden tegenwoordig gezien als nog agressiever en gewelddadiger dan hun motorrivalen. Blijkbaar wilden ze in mei voor een grote bendeoorlog zorgen waarbij ze hoopten hun rivalen definitief uit de weg te ruimen.

Als de Red Devils terug zouden slaan wilden de Bandidos ‘broeders’ uit Denemarken en Duitsland halen die de Nederlandse club zouden moeten versterken.

Dat bericht 1Limburg. De zender baseert zich daarbij op documenten van de politie die verschillende Bandido-leden afluisterde.

Sommige Bandidos werden ten tijde van de confrontatie bij het Sittardse bikercafé Dug Out, op 7 mei, al volop door de politie getapt en met volg- en afluisterapparatuur in hun auto’s in de gaten gehouden. Dat gebeurde vanwege een lopend onderzoek naar hun vermeend criminele praktijken. Ze refereerden meermaals aan het uitbreken van een bikeroorlog en aan het bewapenen van zichzelf. Ook voerden ze onderling gesprekken over het invliegen van brothers uit Duitsland of Denemarken. 

De spanningen tussen de motorclubs namen al vanaf januari toe. Blijkbaar vonden er meerdere incidenten plaats waardoor de Bandidos actief op zoek gingen naar leden van de Hells Angels om hen lastig te vallen. Tot 7 mei liepen de confrontaties altijd met een sisser af. Toen niet meer: er werd geschoten bij een club van de Red Devils, en de schutters vluchtten nadien weg. Opmerkelijk genoeg gingen de Bandidos meteen na de aanval op café Dug Out naar een lokale club van de Hells Angels. Daar wilden ze blijkbaar ook flink wat schade aanrichten, maar er was één probleem: de Hells Angels waren er niet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Simon Brouwenstein

  Het heeft natuurlijk niets met de islam te maken.

  1. AnnieJansz

   Ik heb nog nimmer een moslimmens op een stoere motor van Amerikaanse makelij zien rijden.
   Wel op van die oude motoren met kilometers takkenbos en een geit en oma op het stuur.

   1. V.K.

    -Ha Ha,

    MC hang-around Simon heeft het liever over islam waarop MC-chick Annie maar vlug begint te praten over takkenbossen en geitjes.

    -Bang voor een woordenwisseling met je groep/ Chapter stelletje moraal bikers.

    -Zelden zo’n laffe reactie gezien onder een stukje over motorbendes, notabene geplaatst door iemand welke onder z’n eigen naam schrijft.

    -Weet je, islamitische vrienden waarmee jullie constant mee lopen te pochen hebben jullie niet, lekker stoer, met je Amerikaanse motor, af en toe een biertje met van die motormannetjes drinken en af en toe de andere kant opkijken.

 2. V.K.

  -Op een of andere manier lukt het de politie maar niet om deze motorbende’s als criminele organisatie weg te zetten, dit komt mede omdat zij niet discrimineren op ras en open staan voor elke religie.

  -Tsja, dan heb je natuurlijk al een streepje voor bij onze Eurofiele D66 rechters en verdere elite welke dankzij onze fijne EU regels ook wel inziet dat het makkelijker is om over de winst verkregen uit criminele activiteiten bij het BNP op te tellen om zo de EUropese burger meer geld uit de zakt te kloppen dmv belastingsafdracht door de burger welke zo af en toe op de kosten van Unilever mag barbequen met deze motormannen.

 3. Teun

  Je komt niet zo ver met je motorfietsje in de woestijn van Syrië of Irak.
  Dan maar liever oorlog om de kauwgomballenautomaat in het speelhol. En na het weekend weer gewoon naar je werk als boekhouder of apotheker.

  1. AnnieJansz

   Zoals ik reeds aanhaalde doen motoren uitstekend dienst in de hete ovens van Pakistan en Afghanistan. Kilometervreters met brandhout, vee en familieleden, kriskras door de woestijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.