Bram Moszkowicz gaat voor "vijf of zes" zetels met VNL

Geen categorieaug 16 2015, 21:00
De lijsttrekker van de nieuwe partij (bij nieuwe verkiezingen voor het Parlement) zegt tevreden te zijn met vijf a zes zetels. Volgens peilingen van Maurice de Hond ligt het potentieel van zijn partij op tien zetels.
VNL-leider Bram Moszkowicz heeft dit weekend een interview gegeven aan de Volkskrant. De krant heeft hem behoorlijk wat lastige vragen gesteld, waarmee men hem duidelijk het vuur aan de schenen probeerde te leggen. De voormalige strafpleiter wist alle vragen echter goed te pareren en gaf, waar nodig, toe dat hij in het verleden fouten heeft gemaakt.
U zei bij uw presentatie als lijsttrekker dat u geen strafbare feiten hebt gepleegd. Bent u met mij eens dat het wel laakbare feiten zijn?
"Ja. O zeker. Daar hebt u gelijk in. Noem het zoals u wilt. Maar ik ben geen verdachte, of zelfs maar geweest. Daar heb ík gelijk in. En ik denk niet dat deze feiten mij hinderen als politicus. Bovendien is dat aan de kiezer."
Ook zegt Moszkowicz eerlijk dat het een behoorlijke klap voor hem was toen hij geschrapt werd als advocaat. Hij legt uit:
"Toen kon ik mijn passie niet meer uitoefenen. Ik heb rust genomen, boeken geschreven en toen kwam de vraag van VNL. Zijdelings was aan de orde om met de PVV van Wilders in zee te gaan, maar VNL kwam op het juiste moment. Dus het was een wending in fasen."
Nu hij de voorman is van VNL is Moszkowicz weer even ambitieus als hij als advocaat was. Hij legt uit (nadat de interviewer hem vroeg hoeveel zetels hij VNL gaat bezorgen):
"Om het juridisch te zeggen: we gaan het tezamen en in vereniging doen. Uit onderzoek blijkt dat er een potentieel is van 10. Ik zou het geweldig vinden als we er 5 of 6 halen."
50% - 60% van je potentieel bereiken is heel aardig in de politiek, zeker als nieuwe partij. Normaal gesproken kun je niet anders dan concluderen dat dit vrij moeilijk is, maar VNL heeft een voordeel: Moszkowicz is een BN'er. Een Bekende Nederlander. Hij kan en zal zijn beroemdheid ongetwijfeld gebruiken om zijn partij op de kaart te zetten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten