Bram Moszkowicz gaat voor “vijf of zes” zetels met VNL

De lijsttrekker van de nieuwe partij (bij nieuwe verkiezingen voor het Parlement) zegt tevreden te zijn met vijf a zes zetels. Volgens peilingen van Maurice de Hond ligt het potentieel van zijn partij op tien zetels.

VNL-leider Bram Moszkowicz heeft dit weekend een interview gegeven aan de Volkskrant. De krant heeft hem behoorlijk wat lastige vragen gesteld, waarmee men hem duidelijk het vuur aan de schenen probeerde te leggen. De voormalige strafpleiter wist alle vragen echter goed te pareren en gaf, waar nodig, toe dat hij in het verleden fouten heeft gemaakt.

U zei bij uw presentatie als lijsttrekker dat u geen strafbare feiten hebt gepleegd. Bent u met mij eens dat het wel laakbare feiten zijn?

“Ja. O zeker. Daar hebt u gelijk in. Noem het zoals u wilt. Maar ik ben geen verdachte, of zelfs maar geweest. Daar heb ík gelijk in. En ik denk niet dat deze feiten mij hinderen als politicus. Bovendien is dat aan de kiezer.”

Ook zegt Moszkowicz eerlijk dat het een behoorlijke klap voor hem was toen hij geschrapt werd als advocaat. Hij legt uit:

“Toen kon ik mijn passie niet meer uitoefenen. Ik heb rust genomen, boeken geschreven en toen kwam de vraag van VNL. Zijdelings was aan de orde om met de PVV van Wilders in zee te gaan, maar VNL kwam op het juiste moment. Dus het was een wending in fasen.”

Nu hij de voorman is van VNL is Moszkowicz weer even ambitieus als hij als advocaat was. Hij legt uit (nadat de interviewer hem vroeg hoeveel zetels hij VNL gaat bezorgen):

“Om het juridisch te zeggen: we gaan het tezamen en in vereniging doen. Uit onderzoek blijkt dat er een potentieel is van 10. Ik zou het geweldig vinden als we er 5 of 6 halen.”

50% – 60% van je potentieel bereiken is heel aardig in de politiek, zeker als nieuwe partij. Normaal gesproken kun je niet anders dan concluderen dat dit vrij moeilijk is, maar VNL heeft een voordeel: Moszkowicz is een BN’er. Een Bekende Nederlander. Hij kan en zal zijn beroemdheid ongetwijfeld gebruiken om zijn partij op de kaart te zetten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

106 reacties

 1. Gielah

  Ha!
  Wedden dat het met hem net zo gaat aflopen als met Peter R. gebeurde?

  En dan in de jaren die volgen steeds rancuneuzer worden?

 2. Simon Brouwenstein

  Het zou mooi zijn als het hem gaat lukken. De VNL is weliswaar zeer rechts en populistisch maar niet zo extreem en plat als de PVV. Elke zetel die Bram van de PVV weet af te snoepen is een zegen voor de politiek.

  1. carthago

   Dan zal hij de moed van Geert moeten evenaren, grzstn, en die heeft ie niet.

   1. carthago

    Over plat gesproken, grzstn, bram bromtol is platzak. Je doet het weer, je projecteert.

  2. Anna

   Brouwenstein. Als Bram dan ook nog wat heldhaftiger wordt en nog meer islam en haatpaleizen tegen gaat houden wordt het misschien nog wat. Maar politici durven amper de woorden moskee en islam in de mond te nemen want ze weten dat ze dan door moslims levenslang met de dood zullen worden bedreigd.Gezien dat er tussen de asielzoeker ISIS en aanhangers zitten zal het er voor Joden, christenen en alle andersdenkenden niet beter op worden.

  3. J.C.

   @Simon Brouwenstein

   Als VNL al stemmen krijgt zal ze geen stemmen bij PVV wegtrekken, maar bij D66 (wat nog beter is).

  4. AnnieJansz

   Niet mee eens.
   Deze partij die drijft op de twijfelaars bij VVD en PVV heeft geen enkel politiek idee en stemt de “behoefte” af op hetgeen haar kiezerspotentieel wil horen.

   En met Bram die geen enkele politieke basis heeft, buiten de graaipolitiek van de VVD, is geen aanwinst voor serieuze politiek.

   Dan zie ik de zetels liever verdeelt worden tussen PVV en VVD.

 3. carthago

  Als bram moskeewieks de islamziekte en tsunami kan helpen stoppen is er hoop voor vnl.

  1. Wachteres

   Ja hoor, hoeveel temeer van zulke partijen, des te beter.

 4. halo1

  Wist niet dat hij al zover met de PVV in zee was..jammer…maar iedere versterking van rechts is welkom en hoognodig..NL moet nodig ontlinkst worden..

  1. AnnieJansz

   voor mij staat rechts voor de ontmanteling van de verzorgingsstaat en het geld wat daarbij vrijkomt uit te delen aan mensen die het eigenlijk niet dringend nodig hebben.

   Helaas zie ik in Geert en zijn omstanders nog veel te veel de VVD-mentaliteit van halen, hebben en houden.

   Geef mij dan nog liever maar de SP….

   Ik hoop van jou geen jankverhalen te horen over de koopkracht van ouderen en de gezondheidszorg….

 5. halo1

  Van Klaveren en Bram zijn nu trouwens op radio 1

  1. toetssteen

   @halo1
   Uhuh, hij kan er van rond komen…… 6.000 netto per maand.
   Nou kan ik ook zo ongeveer rondkomen, maar dit is hilarisch!

 6. Jan B

  @halo1
  Helemaal mee eens, iedere versterking op rechts is welkom. Bovendien ben ik blij dat er eindelijk een partij op rechts is die het onzinnige gedoogbeleid van cannabis verwerpt en dit gewoon legaal wil maken. De tijd en mankracht van de politie kan beter worden besteed aan echte criminaliteit.

  1. AnnieJansz

   U promoot hier gewoon een links standpunt, waarvoor hulde!

   Maar Jan B. ziet dus graag een rechts land met hoge tolerantie en veel privatisering.

   moet u mij uitleggen….

 7. borgpen

  Bram heeft enkele kleine minpuntjes die hem de nek breken. En dat zijn: openstaande schulden bij vage figuren, zijn liefjes en zijn soms walgelijke ijdeltuiterij.
  Maar verder is er niks op aan te merken.

 8. Wachteres

  http://nieuws.tpo.nl/2015/08/15/niemand-is-naar-kos-gevlucht-omdat-zijn-of-haar-leven-gevaar-liep/

  ‘Niemand is naar Kos gevlucht omdat zijn leven gevaar liep’
  Het migranten-apartheidssysteem van de EU

  Een makkelijk boottochtje vanuit Turkije naar Griekenland, heerlijk terrasweer en papieren om door te reizen binnen enkele dagen geritseld. Tussendoor nog even poedelen in het zwembad van het hotel. In het nieuws lijkt het afzien, maar voor gefortuneerde vluchtelingen begint het Europees paradijs al op Kos. Dankzij het migranten-apartheidssysteem van de Europese Unie.

  “Policestation? Policestation?” De juist gearriveerde bootvluchtelingen vragen in het pikkedonker nog bibberend van de waterkou om de weg. Het plaatselijk politiebureau in de stad Kos verschaft tijdelijke reispapieren. “Dat werd ons verteld in Turkije”, zegt een Syriër van rond de veertig jaar.

  Een Syriër uit de buurt van Idlib die langsloopt vat de motivatie goed samen: “Europa is niet veiliger dan Turkije, maar gewoon beter voor ons.”

  Sinds 2011 hebben circa vier miljoen Syriërs hun vaderland verlaten en hun heil gezocht in met name Libanon (1,17 miljoen), Jordanië (630.00) of Turkije (1,8 miljoen), zo melden cijfers van de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR. Het zijn buurlanden waar Syriërs niet worden vervolgd.

  En nu maar hopen dat Bram een gezonde kijk heeft op de instroom van de zogenaamde ‘vluchtelingen’.

  De EU – die echt wel weet hoe de situatie ligt – tezamen met politiek correct, zijn de huidige land- en cultuurverraders.Dit is een bewuste strategie.

  De journalisten van The Post doen zelf onderzoek naar de situatie.

 9. poldi

  Bram heeft een multigroot ego, een narcistisch inslag en zijn motivatie om de politiek in te gaan deugd gewoon niet.

  Hij zwetst dat hij zich ook bij Wilders had kunnen aansluiten en wauwelt na dat “er daar ideeën zijn waar hij niet achter kan staan.”

  Grote kul, het enige ware is dat Bram dan niet de eerste viool kan spelen maar genoegen zou moeten nemen met een plek in de fractie.
  En dat kan Bram niet. En dat is precies de reden dat Bontes opstapt.
  Aangezien VNL bestaat uit mes-in-de-rug stekers die allemaal enkel en alleen voor zichzelf bij elkaar zijn gekropen omdat ze bij Wilders hun plaats niet kenden of wilden accepteren, zou het daarop, op ruzie tussen de ego’s, heel goed stuk kunnen lopen.
  Bontes is de eerste…het komende scenario ligt dus al klaar…. het zal mij benieuwen.

  1. Gielah

   @Poldi.
   Een groot ego en een narcistische inslag…. ja… dat is inderdaad een grote handicap.
   Daarmee maakt men geen vrienden, maar meteen… of op de middellange duur… enkel vijanden.
   Dat recruteert geen trouw en loyaliteit bij mensen, maar enkel het tegenovergestelde.

   Wilders heeft zich uiteindelijk ook van de VVD losgemaakt.
   Bij hem was er … mede door zijn vele reizen naar het Midden Oosten ….sprake van een voortschrijdend inzicht en hij kon toen niet meer staan achter wat hij daarvoor nog wél juist achtte…,
   maar hij is dus begonnen als een zeer loyaal partijlid… gewaardeerd en gerespecteerd door een aantal prominenten binnen de VVD en in die tijd door hen gezien als een belofte.

   Die kwaliteiten heeft hij nog steeds.
   Die zijn zelfs gegroeid, doordat hij zo alleen kwam te staan… omdat hij verkoos trouw te zijn aan zijn nieuw-verworven inzichten… én omdat hij de enige constant bedreigde en bewaakte politicus werd…
   een situatie die zijn collega’s niet kennen en die zij zich voor zichzelf nauwelijks kunnen voorstellen.
   Al wat een mens aan niveau heeft, dat komt er UIT… in de omstandigheden waarin meneer Wilders is komen te verkeren.
   Ook binnen de eigen gelederen is hij niet helemaal veilig.
   Deels is dat te wijten aan het feit, dat er maar erg mensen bereid waren en zijn om hun nek voor de PVV uit te steken, want heel veel zwartmakerij en erger worden dan immers hun deel… en velen besluiten dan ook … begrijpelijkerwijs…
   dat zij hun privacy en hun veiligheid en die van hun dierbaren daar niét voor kunnen en/of willen opofferen.

   Dus moest Wilders kiezen uit kandidaten, die wél wilden, maar die nu niet direct van de allerhoogste kwaliteit bleken.
   Een man als die Arnoud van Doorn, die nu nota bene in een moslimpartij zit en die de meest vréselijke dingen zegt in het openbaar, is daar een goed voorbeeld van en hij is niet de enige brekebeen of disloyaal-gebleken figuur uit de PVV-ploeg.

   Desondanks zal men Geert Wilders, die zichzelf en zijn partij moet beschermen tegen vijanden van álle kanten, die cónstant zijn rug recht moet houden,
   die de waarheid, die door politiek en media verzwegen of verdraaid wordt.. uit moet dragen en uit wil dragen,
   nauwelijks kunnen beschuldigen van een multigroot ego en een narcistische inslag.

   Daarom heeft Wilders vrienden… veel vrienden…., mensen die hem waarderen en trouw zijn…. in binnen- en buitenland.

   Een Moszkowicz, mét al zijn onloochenbare kwaliteiten, kan wat dat aangaat toch echt niet in zijn schaduw staan.
   Maar goed… we zullen het gaan zien en beleven.

   1. Wachteres

    Heel juist, Gielah. En zelfs in Californië, een links baken, wordt Wilders uitgenodigd om te spreken.

    Voor diegenen die het Engels niet machtig zijn is zijn toespraak vertaald in het Nederlands.

    https://ejbron.wordpress.com/2015/08/15/toespraak-geert-wilders-in-californie-11-08-2015/

   2. Julius

    …….. ik heb een traantje weggepinkt ……

    1. Wachteres

     Julius, wat schattig!

     Ik dacht dat mannen niet mochten huilen .. 😉

 10. Wachteres

  “Als je niet beter zou weten, denk je dat ze op een vakantietrip zijn. Zeker als ze samen met de eigenaar op de foto willen. Die zegt: “Je moet terug naar Syrië to make things beter there.”

  Ze lachen erom. Vanavond stappen ze op de boot naar Athene. Onderwijl lezen ze vanaf hun mobiele telefoons de berichten voor van familieleden thuis die hen complimenteren: ze hebben het gehaald!

  “De afgelopen dagen op Kos sliepen ze in een hotel, zoals veel vluchtelingen overigens. Lang niet iedereen slaapt op straat. Je ziet ze ook vaak poedelen in het zwembad, zoals bij Yiannis Apartments net buiten Kos-stad. Twee vrouwen uit Damascus trekken hun rondjes. Ze nemen het er nog even van: “Morgen gaan we naar Duitsland”.”

  Denken jullie dat land- en cultuurverrader Simon niet weet hoe de vluchtelingenkaart werkelijk ligt?

 11. Wachteres

  http://www.elsevier.nl/Buitenland/achtergrond/2015/8/Migranten-op-Kos-het-weer-in-Duitsland-is-beter-2671385W/?masterpageid=158493&cmpid=NLC|elsevier_dagelijks|2015-08-14|Migranten_op_Kos:_het_weer_in_Duitsland_is_beter_

  Elsevier schrijft er ook al over

  Veel migranten vertellen aan RTL-nieuwscorrespondent Eveline Rethmeier dat ze naar Duitsland willen. Hier is, volgens de migranten, ‘werk voor iedereen’, krijg je er ‘geld van de overheid’ en bovendien zou het weer beter zijn in Duitsland. Een korte blik op de weer-app op hun iPhone had ze vermoedelijk voor een grote teleurstelling kunnen behoeden.

  De mooiweerverhalen zijn vermoedelijk afkomstig van de mensensmokkelaars die zo veel mogelijk migranten tegen een riant tarief in de bootjes willen laden.

  MENSEN, WIJ WORDEN OP EEN GRUWELIJKE MANIER BEDONDERD.

 12. Viertel

  Het duurt nog wel een jaartje of 2 voor er weer verkiezingen komen. Moet nog zien dat Moszkowics zo lang kan wachten. Hij is geen volhoudertje, laat staan een blijvertje. Afmaken van iets waar hij mee is begonnen, is hem nog nooit gelukt.

  1. Simon Brouwenstein

   Die 2 jaar, beste Viertel kan hij goed gebruiken om zijn partij op te bouwen en in de media uit te dragen. Voort kan hij profiteren van de verdere aftakeling van de PVV. Van dat electorale vijvertje zal hij het toch moeten hebben.

   1. carthago

    Het hofvijvertje herbergt grote monsters, maar niet met de naam pvv,grzstn. Dat weet bram bromtol ook heel goed.

   2. poldi

    Simon, ik zal je even uit je natte droom helpen.

    De PVV zal gezien de ontwikkelingen in de EU, miljarden afdrachten naar de EU en Griekenland, islamisering, massale instroom van gelukzoekers… moet ik nog doorgaan, alleen maar groeien.

   3. AnnieJansz

    Simon, VNL is gewoon helemaal niks….

    Ik vind de PVV ook helemaal niks, maar ik zou het wel toejuichen als mijn partij zich meer zorgen ging maken over het vluchtelngenprobleem en de Islam in Nederland.

    1. Wachteres

     Dat kun je bij links wel vergeten, Annie …

     1. AnnieJansz

      Ik vergeet de PVV liever, is het niet om Geert, dan is het wel vanwege de aanhang

 13. Seneca

  @SB
  De wens is de vader van de gedachte?

 14. J.C.

  Als B. Moszkowics van VNL zegt dat de heer Wilders is geradicaliseerd vraag ik mij af of hij z’n huiswerk wel goed op orde heeft.

  1. Gielah

   Zou hij de mensen tijdens de laatste oorlog, die in het verzet gingen, eveneens geradicaliseerd genoemd hebben?

   Wat ons nu wacht kan nog weleens erger worden.. een periode van ongekende verschrikking.

   Verzet tegen dat aanstormende gevaar kan uiteraard niet lauw en vrijblijvend en enerzijds/anderzijds wezen.
   Voor een ieder, die wakker is en die de tekenen van de tijden weet te duiden is Wilders NIET geradicaliseerd… wel té vaak genegeerd en gedemoniseerd.

   1. Wachteres

    Gielah, volgens Simon is er geen gevaar.

    Er zijn in de EU geen tienduizenden fundamentalisten die allemaal achter IS staan en de aanhangers van de IS komen hier maar erg mondjesmaat binnen.

    Ze willen dat wel en ze zeggen ook dat ze dat doen, maar de EU heeft opdracht gegeven aan iedereen die de ‘vluchtelingen’ binnen moet laten hen te vragen of ze IS-aanhangers zijn.

    Er is nog niemand geweest die dat openlijk heeft gezegd, dus valt het wel mee.

    “The world according to Simon”

   2. J.C.

    @Gielah

    “Wat ons nu wacht kan nog weleens erger worden.. een periode van ongekende verschrikking.” Dit is wat ik ook vrees. En dan niet zozeer voor mijzelf, maar meer voor onze (klein)kinderen……………

    Hele groepen mensen lijken wel bedwelmd, griezelig gewoon om aan te zien.

   3. AnnieJansz

    “een periode van ongekende verschrikking.”

    U heeft het vaak genoeg gezegd, maar altijd dacht ik dat het wel een beetje los zou lopen bij u….

    Ik heb serieus altijd wel een zwak voor u gehad en daarom schrik ik ook wel van bovengenoemde reactie, waar het eindelijk tot mijn eien botte kop is doorgedrongen dat het u écht allemaal meent.

    U heeft het nodige meegemaakt, u heeft een sterke opinie (houd die vooral vast) maar aub laat het een klein beetje los.

    En ja, u krijgt hier veel bijval, het zal prettig zijn om dat te ervaren, maar ik denk niet dat deze opgevoerde VVD’ers ook maar iets met uw gevoel van rechtvaardigheid delen.

    Doe en deel vooral waar u voor staat, maar probeer er ook eens afstand van te nemen.

    En laat u niet op de kast jagen door Simon of ondergetekende…het helpt u niets en het helpt niets.

   4. Nog1

    Even los van wat Simon vindt; de meerderheid van de verzetsmensen waren communisten, en die werden destijds wel degelijk gezien als extremisten.

    Overigens zie ik geen enkel gevaar deze kant op komen; het handjevol ISIS-aanhangers reist immers juist het land uit, richting Syrië.

  2. Simon Brouwenstein

   Waarom denkt de heer J.C. dat de heer Wilders niet geradicaliseerd is? Hij neemt toch extremistische standpunten in?

   1. carthago

    Extreme standpunten zijn nog geen extremistische, grzstn, dat maken links extremisten zoals jij er graag van.

    1. Simon Brouwenstein

     Een politieke partij die zich verwijderd van Grondwet, recht en rechtstaat is naar mijn beoordeling wel degelijk extremistisch.

     Wie is trouwens toch die grzstn? Ik vrees dat je denkt mij op die manier te moeten aanduiden. Ik wijs je erop dat ik niet meer op je zal reageren als je dat onfatsoen wenst te handhaven.

     1. Gielah

      Grzstn?
      Dat is de hieronder besproken mestkever.

     2. Lost Paradise

      Je bent toch wel een ontzettende bal gehakt Grzstn. Dat laatste zinnetje van je aan Carthago slaat alles qua zelfingenomen, megalomane arrogantie: “Ik wijs je erop dat ik niet meer op je zal reageren als je dat onfatsoen wenst te handhaven.” Die woordkeus! Alsof er een of ander nuffig meisje roept ‘dit vind ik geen stijl!’ Denk je nu echt dat Carthago uit het veld is geslagen of een slapeloze nacht heeft? Je bent een onvoorstelbare drol van een vent.

     3. Simon Brouwenstein

      Beste heer Paradise,

      Ik vind het nogal onfatsoenlijk en bovendien nogal kinderachtig als mensen in het debat niet de moeite nemen de opponent met de correcte naam aan te spreken.
      Ik heb ook geen zin om dat soort infantiel gedrag te belonen door er ook op te reageren.
      Meer valt er niet te zeggen.

     4. carthago

      Ik zal het nooit meer doen, grzstn, als jij belooft morgen met onze Geert op de foto te gaan,maar dan wel lachend.

    2. Gielah

     Voor wie angstvallig op de middenlijn blijft zitten… oftewel politiek correct is…
     is elke beweging of passie en elk NEE ergens tegen al gauw extreem.

     Het gaat er maar om wat je met wat of met wie vergelijkt…. en wat je eigen uitgangspositie is.

     Vergeleken met de Simons van deze wereld… even aangenomen dát zij een eigen mening bezitten en zij niet alleen maar … voor geld of uit eigen serviliteit…. gehoorzaam officiële overheidsstandpunten propageren…
     is mijn insteek op elk gebied, o.a. godsdienstig en politiek… ongetwijfeld extreem….. want erg ver verwijderd van zijn karakter en mening.

     Is dat een nadeel?
     O mijn God… nee… juist een absoluut vóórdeel!

     Iedereen met principes en met een fundament en met een warm hart en enige strijdlust móet in de ogen van hem en zijn gelijken wel geradicaliseerd en extreem overkomen.

     Is dat erg?
     Nee… het is a. logisch en b. uitermate verheugend.

     Het vertrekpunt van sommige mensen is niet echt een goede plek in van dááruit en van hén uit anderen te beoordelen.

     Een mestkever, die een schoon huis gaat beoordelen, zal óók niet juichen en lofprijzen… tenslotte.
     ‘Ik mis de strontlucht’, zal die misprijzend zeggen…. en hij zal die huisvrouw met haar groene zeep en haar koperpoets érg extreem vinden.

     Maar is dat jammer?
     Neen.
     Het kán niet anders dan zo uitpakken…. gezien het vertrekpunt van onze kever.

     1. Simon Brouwenstein

      Als, beste mevrouw Gielah, mensen standpunten verkondigen die lijnrecht in strijd zijn met de Grondwet, de rechtsstaat en de kernwaarden van onze cultuur is het niet onlogisch dat extremistisch te noemen.

      Ik meen de u met uw extreme standpunten volledig bent afgedwaald van recht, fatsoen en gerechtigheid. Uw opvatting van het christendom is ronduit pervers, agressief en boosaardig. U meent echter gelijk te hebben in uw extremistische standpunt en dat is uw goed recht, vrijheid van meningsuiting, nietwaar?
      Ik meen echter hetzelfde recht te hebben u te wijzen op uw extremisme en verdwazing.

     2. Wachteres

      Nee, met de linkse invloed op de kerk kunnen we blij zijn.

      Het grootste deel van de kerkgangers – waaronder ondergetekende – wist niet hoe gauw ze eruit moesten gaan toen links daar zijn stem liet horen.

      En de gevolgen zien we nu in al hun glorie:

      Slappe hap, zeg maar rustig een stelletje lafaards, die doodsbenauwd is om voor hun broeders en zusters in het Midden-Oosten op te komen; de moslims moet je niet kwetsen, want zij mochten eens boos worden.

      En stel je voor dat je door de linkse kerk voor racist of fascist wordt uitgemaakt. Dat moet je toch niet willen?

      Om door links geaccepteerd te worden, kun je je broeders en zusters in nood wel voor in de steek alten.

      https://ejbron.wordpress.com/2014/03/21/een-vlammend-protest-tegen-een-tegengeluid-van-de-kerken/

   2. Niek Verheyen

    Heer Wilders is gewoon heel rationeel en rationalistisch, Brouwensteintje. Vanuit zijn kennis en ervaring m.b.t. de onderhavige onderwerpen weet hij heel goed te extrapoleren en dan kom je gewoon tot bepaalde gevolgtrekkingen die zeer waarschijnlijk zijn. Voor jou lijkt dat extremistisch maar het is gewoon heel realistisch.

    Moeilijk voor te stellen als je als ‘gutmensch’ constant met je onderbuik denkt.

    1. Simon Brouwenstein

     Is het de heer Verheyen bekend dat de standpunten van Geert Wilders in strijd zijn met de Grondwet, onze rechtsstaat en de kernwaarden van onze vaderlandse cultuur? Het is uw goed recht die grondslagen van onze cultuur en rechtsstaat te verwerpen maar zou dan toch wel moeten beseffen dat u op dat punt (Goddank!) behoort tot een kleine extremistische minderheid.

     1. Lost Paradise

      Altijd weer dezelfde woordjes van Brouwenstein, altijd dezelfde zinnetjes, dezelfde termpjes, dezelfde aanklachtjes, verdachtmakinkjes, altijd dezelfde quasi vileine opmerkinkjes, dezelfde beschuldigingen….

      Brouw is een eendimensionale ziel, die -gehersenspoeld tot in alle genen- steeds weer dezelfde plaat moet afspelen, bij gebrek aan een nieuw repertoire.

      Altijd weer hetzelfde deuntje ….. word je er zelf niet doodmoe van?

   3. J.C.

    @Simon Brouwenstein

    Wat u in dit geval extremistische standpunten noemt zou ik eerder realistische standpunten noemen. Er is in mijn ogen dus bij de heer Wilders totaal geen sprake van radicalisering. Ik zou de politici, die onze ouderen hebben laten vallen als een baksteen eerder willen betichten van radicalisering (immers onder het valse mom van het toedichten van bepaalde kwaliteiten aan ouderen en zieken, die ze helemaal niet kunnen hebben, hun zorg afbreken, hun schaarse inkomen nog meer minimaliseren en te weinig bescherming bieden). Of politici, die zonder enige schaamte, 1400 gelukzoekers in een dorpje van 140 inwoners (Oranje Drenthe) wilden plaatsen. Of politici, die nog meer geld aan Griekenland gaan “lenen” (ofwel schenken). Die worden door B. Moszkowics niet genoemd, dus vandaar mijn opmerking dat hij z’n huiswerk blijkbaar weer niet op orde heeft.

  3. AnnieJansz

   Geert zit klem, slachtoffer van zijn meningen. Natuurlijk radicaliseer je dan…

   1. carthago

    T @anniegans.”Natuurlijk radicaliseer je dan “is natuurlijk een sigaar uit je eigen doos!

    1. AnnieJansz

     Annie gans, hoe creatief! Zie je niet vaak hier

 15. Wachteres

  Simon laat zich liever bedonderen door de EU en de linkse kliek.

  Een keer gehersenspoeld is voldoende, dan dringt niets meer door

  1. AnnieJansz

   U geeft nogal af op links, ik denk echter dat u “progressief” bedoelt, zoals GL en D66.

   Afbrekers van de verzorgingsstaat, de zorg en het laten creperen van onze ouderen.
   Ik heb toch meermalen van u mogen noteren zich daar zorgen over te maken.
   Wat denkt u wat rechts u op dat onderwerp zullen leveren?

   En de VVD…die is dol op goedkope arbeid, helaas wel de enige partner die iets met de PVV zou willen.

   Uw weg is een doodlopende…of zou het nog anders kunnen?

 16. van Urk

  Wachteres, Je hebt namelijk mensen tussen zitten die alles maar over zich heen laten wat onze politici beslissen. Zolang zij nog veilig en droog een dak boven hun hoofd hebben en s,avonds hun favoriete t.v. programma kunnen gaan bekijken vinden zij het wel best. Niet wetend op de afkomende ellende wat er aan zit te komen omdat onze politici meer praten, afwachten en de zaak een beetje aan zitten te kijken hoe het in zijn verloop gaat met al die vluchtelingen.

  1. Wachteres

   Ik denk niet dat Simon tot het ‘volk van brood en spelen’ behoort, van Urk.

   Al heb je gelijk dat de meeste mensen ‘boer zoekt vrouw’ belangrijker vinden en zich daarom liever niet verdiepen in de wereldproblemen.

   Die mensen neem ik niets kwalijk, maar mensen als Simon kunnen beter weten en ik vermoed dat hij ook wel beter weet.

   1. van Urk

    Simon is inderdaad wijs genoeg, alleen is ie een beetje stronteigenwijs.

 17. Wachteres

  http://www.elsevier.nl/Buitenland/blogs/2015/8/EU-buitenlandchef-Mogherini-verraadt-haar-linkse-geestverwanten-2671977W/?cmpid=NLC|elsevier_dagelijks|2015-08-17|Federica_Mogherini_verraadt_haar_linkse_geestverwanten

  “Federica Mogherini ging in Teheran op zoek naar de gematigde islam. Ze zou beter moeten weten, en zich niet als een nuttige idioot laten gebruiken door de doorgewinterde mensenrechtenschenders in Iran.

  Ik ben niet tegen realpolitik of diplomatieke contacten en onderhandelingen met ayatollahs. Wel ben ik tegen de normalisering van een misdadige staat binnen de internationale betrekkingen.

  Federica Mogherini moet zich niet als een nuttige idioot laten gebruiken door de doorgewinterde mensenrechtenschenders.

  De islamitische staten Iran en IS zijn de scharnieren van de theologie van terreur. Het morele gezag van de EU staat op het spel”. Afshin Ellian.

  Nog zo’n linkse – niet door ons gekozen – idioot, die alles gelooft wat de fundamentalisten haar op de mouw spelden.

  Je zult er maar door geregeerd worden.

  1. van Urk

   Wachteres, Dat mens had ik al lang geschoten. Spoort gewoon niet, echt zo,n linkse droomtrut die op eigen houtje handelt.

 18. Gerard Boerma

  Het is mijn stellige overtuiging en ik weet waarover ik praat, dat Bram Moszkowicz niet zozeer voor vijf a zes zetels gaat. De meer dan riante wachtgeldregeling is logischerwijs randvoorwaardelijk bij zijn keuze. Dit soort lieden zonder enig sjoege van normbesef in hun genen vind altijd wel een mazzeltje om opgebouwde persoonlijke schulden op anderen “in casu belastingbetaler en staat” te verhalen. Het is daarom dat Moszkowicz nu vaart lijkt te maken met zijn politieke ambities, in 2016 wordt deze riante wachtgeldregeling nl. beperkt tot 5 jaar.
  Betreed Moszkowicz nog dit jaar het politieke strijdtoneel en stapt hij er zoals bevattelijk enige dagen later als gevolg van een geënsceneerd Incompatibilité des humeurs weer uit dan cashed hij tot pensioengerechtigde leeftijd t.w. Zo’n jaartje of 12.
  Ik juich de gotspe rond deze draaideur tussen onder en bovenwereld overigens van harte toe, Ik ben van mening ben dat het nationaal socialisme zoals door Wilders met zijn PVV gepropagandeerd met deze bloedbroeders iets meer rechts in het politiek spectrum nog meer zal versnipperen.

 19. Nog1

  Ach leuk…een nieuwe politieke partij. Nog een paar erbij en iedere kiezer heeft er eentje voor zichzelf.

  Weet eindelijk wat ZZP betekent; Zieligert Zonder Partij.

 20. Simon Brouwenstein

  Ik ben het met u eens, beste Gerard, dat de waarde van Bram Moszkowicz gelegen is in het feit dat hij de PVV zal kunnen verzwakken. Uw omschrijving van de PVV als nationaal-socialistisch vind ik een rake typering.

  1. J.C.

   @Simon Brouwenstein

   VNL zal de PVV zeker niet verzwakken (integendeel). Nu u de PVV als nationaalsocialistisch probeert te typeren, moet ik veronderstellen dat het u ontgaan is dat de PVV (als een van de weinige groeperingen) onze Joodse medemens een warm hart toedraagt.

   U moet Jodenhaters in andere hoeken zoeken.

   1. AnnieJansz

    Nationaal socialisten hadden niet alleen hekel aan joden, maar ook aan communisten, zigeuners, sociaal democraten, katholieken, homo’s, geestelijk gehandicapten enz. enz.

    U heeft zo heb ik mogen lezen hekel aan communisten, socialisten, sociaal democraten, linksen, marokanen, turken, asielzoekers, vluchtelingen enz. enz.

    Ik vind de overenkomsten tussen uw ideeën en het nationaal socialisme treffend!

   2. Simon Brouwenstein

    Beste J.C.

    Ik zie geen enkel principieel verschil tussen antisemieten en anti-islamisten: het is dezelfde vieze racistsiche mentaliteit, alleen de doelgroep van haat en discriminatie verschilt.

    Ik vond de typering nationaal-socialisme typerend omdat de PVV enerzijds volksnationalistisch is en anderzijds een links-populistische agenda heeft, een beetje vergelijkbaar met wat de NSDAP deed en wat ook de reden is waarom hier Hitler vaak voor socialist wordt versleten.

    1. V.K.

     -Ach, wat Simon vind ,

     -Natuurlijk zie jij geen enkel principieel verschil tussen antisemieten en anti-islamisten.

     -Dat er verschil is, dat zit jou niet lekker.

     -NAZI

     1. AnnieJansz

      Meneer groene appel verliest zichzelf in schelden…

      Over schelden gesproken, waar is Harry?

 21. V.K.

  -Natuurlijk weet Gerard Boerma waarover hij praat,
  Moskowicz in een smerig verhaaltje van genen en veelvuldig gebruik van Jiddische woorden negatieve connotatie wegzetten.

  1. Simon Brouwenstein

   Nee, Zwarte Piet niet. Die kwalificatie geldt voor de mensen die dit racistische symbool hysterisch wensen te handhaven.

   1. Lost Paradise

    Wat is er precies racistisch aan Zwarte Piet, Brouwenstein? En als Zwarte Piet helemaal niet racistisch is volgens de UN, hoe zouden dan de mensen die dit symbool wensen te handhaven dan wél racistisch kunnen zijn?

    1. Simon Brouwenstein

     De heer Lost Paradise vraagt naar de bekende weg. Misschien doet hij dat omdat hij een zeperd haalde met de resolutie van Straatsburg waar hij zo parmantig mee op de proppen kwam.

     1. Lost Paradise

      Op de resolutie is uitvoerig antwoord gegeven. Maar zeg eens Brouw, waarom antwoord je niet op mijn vragen? Wellicht te moeilijk of onmogelijk? Je glibbert weg als een aal in een emmer snot.

      Nogmaals: de UN verklaart Zwarte Piet NIET racistisch. Hoe kunnen dan degenen die dit symbool wensen te handhaven daarin wél racistisch zijn? En nou geen jij-bakken of afleidingsmanoeuvres meer: wees een vent (of probeer dat althans te zijn) en geef antwoord.

     2. Simon Brouwenstein

      Kan de heer Paradise al erkennen dat die resolutie een leugenachtige hoax is?

     3. V.K.

      -Haha, free zwarte piet Free Hamas statement ,zwart op wit op UN briefpapier.

    2. van Urk

     Ik zal meteen mijn oude collectie aan Sjors en Sjimmies verduisteren want je weet maar nooit of het lezen van deze klassieke stripboeken ook strafbaar kan gaan worden. Het altijd zo correcte NRC heeft zichzelf ook anders in zijn vingers gesneden met een bepaald artikel wat de gevoelige Amerikanen not amused vonden.

   2. Gielah

    Ja, hoor!
    Tuurlijk!
    Hij móet aan het woord blijven en de onzin blijft eruit stromen.

 22. nick

  Kortzichtige SB, nooit maar dan ook nooit zal een PVV kiezer stemmen op een narcistische bedrieger als Mosco en op een verraderspartijtje als VNL. Nooit!

  Dus de kiezers van VNL zullen hooguit komen uit de VVD wat we kunnen toejuichen. Die partij heeft ons land zo verschrikkelijk verraden dat ik vermoed dat uit wanhoop VVDers, die uit principe niet op Wilders of de PVV willen stemmen, zich nu wenden naar deze foute partij VNL.
  Beter zouden ze hun gezonde verstand aanspreken maar dat is niet iedereen gegeven. Daarmee groeit de tegenstand naar dit kabinet wel degelijk en dat is dan wel weer een goede zaak.
  Ik blijf het positief bekijken, al veracht ik VNL.

  1. Simon Brouwenstein

   Waar stemmen al die kiezers die de afgelopen jaren ophielden op de PVV te stemmen nu dan op, beste Nick?

  2. toetssteen

   @Nick
   Veel PVV stemmers hebben bij de laatste Tweede Kamer verkiezingen strategisch gestemd. Toen de VVD zoals Wilders al voorspelde in bed kroop met de PvdA (kereltje Pechtold hoefde niet in het midden te liggen, maar ligt er nu toch omdat in de Senaat er geen meerderheid meer is), kon menigeen zich wel voor het hoofd slaan. Dat was dus helemaal nooit de bedoeling (van hen) geweest. Maar ja, het was wel wat ze kregen.
   Zelf stemde ik PVV, want wat Wilders voorspelde was niet bepaald koffiedik kijken.
   (gemeenteraad stem ik nog wel steeds VVD, want de plaatselijke partij is nog gekker dan de SP. Ach de coalitie is nu geknald, dus zal er worden teruggegaan naar dat waar de burger echt voor stemde.)

  3. AnnieJansz

   Die uitspraak is twijfelachtig.

   Geef de PVV-stemmer een gratis weekendje in een bungalowpark en je geeft zijn stem direct weg.

 23. van Urk

  De PVV stemmers die strategisch stemmen!?. Ik neem toch aan op wie en welk vaste partij zij gingen stemmen? Geef nou gewoon toe dat er geen bek op kwam dagen om op de PVV te gaan stemmen.

 24. Simon Brouwenstein

  Mijn voorspelling is dat bij de volgende verkiezingen nog veel meer PVV-ers ‘strategisch’ niet op de PVV zullen stemmen.

 25. Wachteres

  Simon vergeleek de keuze die Joop den Uyl destijds maakte voor Hitler ook al met de keuze die Wilders gemaakt heeft.

  Den Uyl was ‘verrukt’ van Hitler en zijn aanhang.

  Wilders is niet verrukt van de fundamentalistische islam en zijn aanhang en heeft daar, heel terecht, kritiek op. Hij ziet die logischerwijs als een bedreiging voor onze vrije maatschappij, net als de nazi’s dat waren.

  Hoe Simon Wilders nu kan vergelijken met Den Uyl en met de nazi’s; is mij een raadsel.

  Of Simon moet al vinden dat de fundamentalistische islam niet zo slecht is als de nazi’s destijds.

  Het lijkt me dat het dan tijd wordt dat hij, net als Den Uyl destijds, gaat inzien dat hij het pad volledig bijster is.

  Ik ben bang dat dit bij hem niet gaat gebeuren, want zelfs de ellende in het Midden-Oosten en het gewelddadig gedrag van de ‘arme vluchtelingen’ hier, kunnen hem niet op andere gedachten brengen.

  Een linkse hersenspoeling is blijkbaar niet te genezen en is dus rampzalig.

  Mensen als Simon zijn het grootste gevaar voor onze maatschappij en discussies met hen zijn dan ook zinloos.

  Zij hebben hun desastreuze keuze gemaakt en daar houden zij, ondanks alle feiten die het tegendeel laten zien van wat zij beweren, aan vast.

  Die mensen had je voor de Tweede Wereldoorlog ook, helaas.

  Wij noemden dat toen landverraders.

  1. AnnieJansz

   Mevrouw Wachteres toont zich een waar woordenkunstenaar.

   Je geeft haar de woorden “links” en “landverrader” en ze weet in iedere bijdrage deze 2 woorden te herhalen.

   1. Simon Brouwenstein

    Het lijkt er op dat mevrouw Wachteres poëzie wil scheppen maar steeds de goede rijmwoorden niet weet te vinden.

  2. Gielah

   Alleen ging in die tijd niemand met hen in debat.
   Je keek wel link uit.
   Mijden… die hap!

   1. Simon Brouwenstein

    Voor mevrouw Gielah is het mijden van de inhoudelijke discussie inderdaad de enige overlevingsmogelijkheid.

 26. Gielah

  Komt ‘ie weer.
  Néé Simon…. u doet niet méé.

  1. Simon Brouwenstein

   Mevrouw Gielah u bent het tragische muurbloempje van DDS. U doet aan geen enkele inhoudelijke discussie mee, wordt door niemand serieus genomen en bent slechts in staat op gezette tijden een vieze drol over de schutting te werpen.

   U doet wel mee maar slechts als een gênant bord spek en bonen.

   1. nick

    SB, u keek in de spiegel?? Vaker doen!!

 27. Niek Verheyen

  Dacht dat deze kwalificaties toch echt meer op jezelf van toepassing zijn, Brouwenstein. En wel zo goed als naadloos.

 28. Wachteres

  Heel juist, Niek. Simon gaat met niemand in debat, probeert iedereen die het niet met hem eens is te intimideren en/of belachelijk te maken.

  Hij heeft niet door dat hij alleen al door zijn gedrag het prototype is van een linkse dictator, die meent dat hij alles en iedereen kan koeieneren.

  En dat alleen maar om zijn zielige linkse gelijk te halen.

  1. AnnieJansz

   Niek en Simon, iets zegt mij dat ze een perfect duo vormen mevrouw Wachteres!

 29. Gielah

  Wat hij vooral niet door heeft is zijn eigen volstrekte onbelangrijkheid.
  Bovendien duurt zijn aanwezigheid hier al veel te lang…en daardoor wéten wij het nu allemaal wel.
  Het schokt niet meer.
  Het verbaast niet meer.
  Het is zinloos geworden.

  Datzelfde geldt voor die vreemde satellieten van hem.
  Wij kénnen de riedels van dat spul!

  Als iemand mij midden in de nacht wakker maakt,
  dan ga ik … zonder enig probleem…. Simon-tekstjes, Arie- reacties, Maaike- ‘bijdragen’,
  Julius- gedram, Moreno-scheldpartijen en zelfs Svetlana-gestook reciteren.
  Wouters neem ik er dan desnoods ook nog even bij en het gezwollen proza van Daniël… de meester van de onechtheid…. kost me ook geen enkele moeite.

  Uitgekauwde meuk, allemaal… want met leugens ben je nu eenmaal gauw klaar.

  Het zou een leuke wedstrijd zijn voor de normale, fatsoenlijke reageerders hier kunnen zijn : wie van ons het best een van die leugenaars imiteren kan.
  Noem uzelf dan bijvoorbeeld Simon1, Maaike1, Danïël1 enzovoort.

  En allemaal… dat is een vóórzetje…. voorál steeds lekker roepen dat E.J. Bron een verkéérde bron is, hoor!

  Is er dan eens even een trol aan het eten of naar het toilet, dan neemt een échte DDS-er hun beroerde rolletjes gewoon even óver.

  1. AnnieJansz

   U wilt beweren dat typetjes zoals Harry en Terzo fatsoenlijke reageerders zijn?

   En sinds EJ Bron het lef had om zelfs vd galien als een gevaarlijke moslim weg te zetten, neem ik geen letter meer serieus.

  2. Julius

   “Bovendien duurt zijn aanwezigheid hier al veel te lang…en daardoor wéten wij het nu allemaal wel.
   Het schokt niet meer.
   Het verbaast niet meer.
   Het is zinloos geworden”

   Verrek Gielah, wat een fantastische analyse van Wilders.

   1. Niek Verheyen

    Wilders zinloos geworden? Geert Wilders is gewoon de meest relevante politicus van Nederland en zeer speelveld medebepalend. Bekijk alleen maar al eens het permanente gebedel van de coalitie om medewerking van andere partijen. Heeft alles te maken met de factor ‘Wilders’. Daarnaast zijn alle relevante partijen permanent gedwongen om Geert Wilders in het opgerichte cordon sanitaire te houden.

  3. Simon Brouwenstein

   Ik vrees dat mevrouw Gielah niet het lef heeft om bij de redactie na te vragen of Annie, Simon, Julius, Maaike en Daniël allemaal dezelfde persoon zijn. Een goed leugenverhaal moet je niet stuk checken.

 30. Gielah

  Harry en Terzo zijn kánjers van reageerders.
  Helemaal niets mis mee.

 31. Wachteres

  Helemaal mee eens, Gielah!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.