Bruidspaar maakt van hun huwelijksfeest een festijn van naastenliefde. Wacht tot je leest hoe ze dat doen

Dit kersverse koppel viert hun bruiloft op een prachtige manier. 

Fethullah Uzumcuoglu en Esra Polat wonen in Oost-Turkije en zijn vorige week in het huwelijksbootje gestapt. Normaal gesproken duurt een traditionele Turks bruiloft van dinsdag tot donderdag, en bij de laatste avond is er dan een uitgebreid buffet voor alle gasten.

Maar Fethullah en Esra besloten om dat heel anders aan te pakken: In plaats van alleen hun gasten een feestmaaltijd aan te bieden, nodigden ze 4.000 Syrische vluchtelingen uit. Deze vluchtelingen, die zijn gevlucht voor het geweld van ISIS en Assad, leven in erbarmelijke omstandigheden in het oosten van Turkije. Vaak hebben deze mensen nauwelijks geld om een simpele maaltijd te eten, laat staan dat zij ooit kunnen genieten van een luxueus feestmaal.

Het was de vader van de bruidegom die met het royale idee kwam:

“Ik vond een copieus buffet met onze vrienden en familie eigenlijk onnodig, wetende dat we werden omringd door zo vele behoeftigen. Dus deed ik het voorstel aan mijn zoon en hij accepteerde onmiddellijk. Het verheugde me dat het koppel hun leven tezamen is begonnen met een altruïstische daad”

Bruid Esra was al snel enthousiast:

“Eerst was ik een beetje in shock toen Fethullah het voorstelde. Maar uiteindelijk was ik er toch snel voor gewonnen. Ik ben gelukkig dat we onze huwelijksmaaltijd hebben kunnen delen met de mensen die er het meeste nood aan hebben.”

Screen Shot 2015-08-04 at 19.47.55

Alle bruiloftsgasten deden mee om het eten te delen met de 4.000 vluchtelingen. Zelfs het bruidspaar zelf schepte eten op voor de dankbare Syriërs. Voor bruidegom Fethullah was dit het allermooiste moment van zijn leven:

“Het geluk zien in de ogen van de Syrische vluchtelingen en hun kinderen is onbetaalbaar. We zijn onze reis naar het grote geluk begonnen met het gelukkig maken van anderen en dat is een geweldig gevoel.”

Maar het wordt nog veel mooier: Vrienden en familie van Fethullah zijn nu geïnspireerd om hetzelfde te doen, en hulpbehoevende vluchtelingen een helpende hand toe te steken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. borgpen

  Kijk dat is nu echte naastenliefde.
  Zoiets zie ik “christenen” zoals enkele vrouwen hier op dit forum niet snel doen.
  Die zijn meer van het vinger wapperen en stichtelijke verzen kopiëren en plakken Ook nawijzen,roddel en achterklap zijn hun favoriete bezigheden.Maar ik ga er verder niet op door,maar na een week hier rondneuzen is het me wel pijnlijk duidelijk geworden.Broeders en zusters “Beproeft alle dingen; behoudt het goede” (1 Thes. 5:21)

 2. -Harry

  @ Borgpen ,

  ik heb niks met religie , helemaal niks .
  Met geen enkele .

  Maar degenen met een religieuze achtergrond die dat gebruiken om stelling te nemen tegen anderen , vind ik ronduit verraderlijk .
  En verdacht .
  Daar zit ook enorm groot tuig onder , zoals Van Rompuy .
  En Brouwenstein , om maar twee hele erge te noemen .

  1. borgpen

   -Harry, ik heb ook niets met geloof. Maar ik kan wel uit hun boekje citeren. En ze dus een koekje van eigen deeg geven. Maar zelfreflectie is me bij deze “verkondigers”nog niet opgevallen. Ik vind trouwens wel dat het aantal reacties op dit forum toe neemt.Een beetje prikkelen, een beetje op lange teentjes trappen.En hup weer een hoop over en weer geschrijf. En de ingehuurde trollen worden werkloos.

 3. Maaike

  “Wacht tot je leest hoe ze dat doen” Het is verschrikkelijk…

 4. Nicky

  Borgpen heb van jou nog helemaal NIETS aan positieve bijdrage gevonden, maar dan ook nog he-le-maal niets. Yakkee wat ben jij negatief zeg, en pas komen kijken hier.
  Grote bek, aanklagen, veroordelen…
  ‘What a man thinks in his heart, he is’, Spr23:7

  Het meest smerige en schijnheilige van jouw gedrag is, dat je nog Bijbelteksten misbruikt, terwijl je “niets met geloof hebt”.

  Sodemieter dan asjeblieft op hier, ook weer een reden dat je hier niets te zoeken hebt.

  Ik denk dat ik jou ook maar voortaan oversla met lezen, zodra ik jouw naam lees, net als de trollen hier met aan het bedenkelijke hoofd grzstn.
  Ik ga mijn tijd niet verspillen aan alleen maar negatieve, cynische, god-loze en huichelachtige breedbek kikkers hier! Heb wel wat beters te doen.

 5. Nicky

  Borgpen: “Een beetje prikkelen, een beetje op lange teentjes trappen.En hup weer een hoop over en weer geschrijf. En de ingehuurde trollen worden werkloos.”

  Smeerlap, ik vermoed dat je zelf zo’n ingehuurde trol bent. Het is heel kenmerkend; alleen maar destructief gedrag wat je uitbraakt hier.
  Na deze opmerking heb ik t helemaal gehad met jou.

  Voorgoed sla ik je over, wat voor een bagger je hier ook graag kwijt wil: niet meer aan mij!

 6. Nicky

  Vermoed dat borgpen een zoveelste persoonlijkheid van grzstn is? Zou zomaar weer kunnen.

  1. borgpen

   Nicky, jij bent toch de gene die iedereen met jouw ‘Heilsleer’ lastig valt.En zoals ik al eerder opmerkte enige zelfreflectie is jou vreemd.
   Je bent zogezegd een half bekeerde en dan wel van het slechtste soort.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.