Bruidspaar maakt van hun huwelijksfeest een festijn van naastenliefde. Wacht tot je leest hoe ze dat doen

Geen categorieaug 04 2015, 20:22
Dit kersverse koppel viert hun bruiloft op een prachtige manier.
Fethullah Uzumcuoglu en Esra Polat wonen in Oost-Turkije en zijn vorige week in het huwelijksbootje gestapt. Normaal gesproken duurt een traditionele Turks bruiloft van dinsdag tot donderdag, en bij de laatste avond is er dan een uitgebreid buffet voor alle gasten.
Maar Fethullah en Esra besloten om dat heel anders aan te pakken: In plaats van alleen hun gasten een feestmaaltijd aan te bieden, nodigden ze 4.000 Syrische vluchtelingen uit. Deze vluchtelingen, die zijn gevlucht voor het geweld van ISIS en Assad, leven in erbarmelijke omstandigheden in het oosten van Turkije. Vaak hebben deze mensen nauwelijks geld om een simpele maaltijd te eten, laat staan dat zij ooit kunnen genieten van een luxueus feestmaal.
Het was de vader van de bruidegom die met het royale idee kwam:
"Ik vond een copieus buffet met onze vrienden en familie eigenlijk onnodig, wetende dat we werden omringd door zo vele behoeftigen. Dus deed ik het voorstel aan mijn zoon en hij accepteerde onmiddellijk. Het verheugde me dat het koppel hun leven tezamen is begonnen met een altruïstische daad"
Bruid Esra was al snel enthousiast:
"Eerst was ik een beetje in shock toen Fethullah het voorstelde. Maar uiteindelijk was ik er toch snel voor gewonnen. Ik ben gelukkig dat we onze huwelijksmaaltijd hebben kunnen delen met de mensen die er het meeste nood aan hebben."
Screen Shot 2015-08-04 at 19.47.55
Alle bruiloftsgasten deden mee om het eten te delen met de 4.000 vluchtelingen. Zelfs het bruidspaar zelf schepte eten op voor de dankbare Syriërs. Voor bruidegom Fethullah was dit het allermooiste moment van zijn leven:
"Het geluk zien in de ogen van de Syrische vluchtelingen en hun kinderen is onbetaalbaar. We zijn onze reis naar het grote geluk begonnen met het gelukkig maken van anderen en dat is een geweldig gevoel."
Maar het wordt nog veel mooier: Vrienden en familie van Fethullah zijn nu geïnspireerd om hetzelfde te doen, en hulpbehoevende vluchtelingen een helpende hand toe te steken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten