Deze vrouw bewijst dat gezette vrouwen ook modieus kunnen zijn

Wie zegt dat alleen supermodellen modieuze kleding kunnen dragen?

Melissa McCarthy is een bekende Amerikaanse komiek en actrice… en sinds kort ook een kledingontwerpster. Ze is behoorlijk gezet en zet zich al langer in voor dames die, net als zij, volslank zij. Zo riep ze kledingzaken eerder op om kleine maten, middelgrote maten en grote maten niet langer van elkaar te scheiden; hang ze gewoon bij elkaar zodat gezette vrouwen net zo relaxt kunnen winkelen als dunne vrouwen.

Om die actie kracht bij te zetten én om te bewijzen dat volslanke vrouwen zich ook mooi kunnen kleden, ontwerpt ze nu haar eigen kledinglijn. Het merk heet Seven7 en richt zich puur en alleen op enigszins gezette vrouwen. Hoewel de maten vrij groot zijn is de kleding erg modieus en mooi; iets waar veel niet-slanke vrouwen lange tijd alleen maar van konden dromen.

Dat is op zich al opzienbarend, maar dit verhaal wordt nog opmerkelijker. McCarthy is namelijk in gesprek met grote kledingzaken en vertelt hen dat ze haar kleding alleen mogen verkopen als ze grote en kleine maten niet langer van elkaar scheiden. Aangezien haar kledinglijn vanaf dag één ontzettend populair is, is de kans groot dat ze haar zin krijgt. Vrouwen met grote maten hoeven binnenkort, in ieder geval in de VS, dus niet langer naar aparte winkels, websites of outlets te gaan.

Foto: Mingle MediaTV (bron: Wikimedia Commons)
Foto: Mingle MediaTV (bron: Wikimedia Commons)

Ze legt uit:

“I have a couple of very big retailers that I think are going to help me chip away at that in a very meaningful way, and I’m really excited about it. I’m not ready to announce them yet, but they agreed to just put me on the floor. I said, ‘Run the sizes as I make them and let friends go shopping with their friends. Stop segregating women.’ And they said, ‘Okay’.”

Hoewel veel mensen Melissa vooral kennen als een bijzonder grappige dame was ze voor haar doorbraak als komiek al bezig met het ontwerpen van kleding. Zo ontwierp ze kleding voor dansers. Geen wonder dus dat ze ook nu zo fanatiek bezig is met kleding; het is meer dan een hobby voor haar, het is haar passie.

En met die passie bewijst ze dat alle vrouwen mooi kunnen zijn. Het gaat niet zozeer om de maat als wel om de vraag of een vrouw voor zichzelf zorgt. Als ze dat doet is ze altijd mooi.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. halo1

  We moeten ook weer niet doorslaan naar de andere kant….ze blijft toch te dik.

 2. Anna

  Ga eens op een terrasje zitten of loop eens door een winkelstraat dan kun je op een zonnige dag zien hoe die dikke vrouwen er bij lopen. Mannen trouwen met mooi meisjes. Jaren later lopen ze rond in flodder korte rokjes en strakke bovenkleding ondanks dat ze minstens 20 kilo te zwaar zijn. Ze zien er niet uit! Wat stouwen die vrouwen zo een hele dag naar binnen . Niet normaal.

 3. Nicky

  “Melissa is komiek en actrice… en sinds kort ook een kledingontwerpster”.

  Althans dat denkt ze. Iedereen denkt wel te kunnen ontwerpen, dat zeg ik als oud ontwerper met zeer veel ervaring. Ook met al mijn opdrachtgevers, van overheid tot industrie en instellingen

  Voorbeeld. Als zij met haar volle maat iets aantrekt met een groot blokmotief, dan maakt dat haar nog groter en dikker. Dom2, dom in het kwadraat.
  Maar ook gewoon onwetendheid: ga maar weer terug naar hetgeen waar je goed in was: komiek.

  I.p.v. mensen verkeerde ontwerpen aan te bevelen. Kassa: ja dat wel weer. Dus je bent toch niet zo dom? ; )

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.