Dit zesjarige meisje heeft een botziekte, maar dat deert haar niet. Kijk hoe ze één van ’s werelds beste zumba-danseressen wordt

Laat je door niets of niemand tegenhouden en blijf doorzetten. Dat is de boodschap die de pas 6-jarige Audrey voor ons heeft.

Dit schattige kleine meisje werd onverwachts een wereldster toen ze onlangs mocht optreden op de grote Zumba Conferentie in Florida. Alleen de allerbeste zumba-dansers ter wereld mogen hier op het podium hun moves vertonen. Dat zijn dus een hoop volwassenen, maar voor de zesjarige Audrey Nethery werd ook graag een uitzondering gemaakt.

vlcsnap-2015-08-26-17h43m22s183Synchrone en snelle danspasjes doen is namelijk al ingewikkeld genoeg. Al helemaal als je pas zes jaar oud bent en met de zumba-wereldtop mag meedansen. En al helemáál als je een aandoening hebt waardoor je botten zich niet goed kunnen ontwikkelen.

Maar Audrey laat zich niet kisten. Zij kan dansen met de allerbesten!


.

De ouders van Audrey zijn dan ook echt apetrots:

“We hebben het idee dat zumba haar zelfvertrouwen vergroot. Audrey is namelijk kleiner dan andere kinderen van haar leeftijd door dus het Diamond-Blackfan-syndroom, en dat zit haar soms dwars. Hoe dan ook doet lengte er niet toe als je danset, en als ze weet dat ze er behoorlijk goed in is!”

Wie het filmpje ziet weet dat daar geen woord aan gelogen is. Audrey is nog maar een kleuter, en kan nu al meedansen met de wereldkampioenen. Wie weet waar het meisje – dat nu nog braaf haar zaterdagse zumbalessen volgt in een sportcentrum vlakbij haar huis – over 10 á 15 jaar zal zijn? Ik heb wel een idee: dan is ze ondanks haar ziekte de onbetwiste wereldkampioen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

 1. Pimsch

  Gristenen die geloven in predestinatie zullen deze vertoning veroordelen als blasfemie.
  Gij zult de Heere uw God niet verzoeken. zijn plan staat vast.
  Christenen die predestinatie rabiaat afwijzen hopen op genezing.
  Moslims hebben ook iets van predestinatie, want ze zeggen bij alles “zo Allah het wil”.
  Darwinisten zullen spotten met dit kind en het een natural born loser noemen.
  Hitler zou alle gehandicapten willen vergassen omdat ze nutteloos zijn, teveel kosten en het menselijk ras verzwakken.
  Wat denkt u ?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.