Donald Trump stuurt journalist weg van zijn persconferentie

Geen categorieaug 26 2015, 15:00
De flamboyante Republikeinse presidentskandidaat was niet gecharmeerd van een bepaalde journalist.
Republikeins koploper Donald Trump heeft weer een nieuwe controversiële actie op z'n naam gezet. Tijdens een persconferentie snoerde hij een journalist de mond, en liet de man zelfs vertrekken uit de ruimte waar hij de media te woord stond:
De multimiljonair die in de race is voor het presidentsschap was niet gediend van Univision-journalist Jorge Ramos, die hem een vraag stelde zonder dat hij gezegd had dat hij die mocht stellen. "Ik had jou niet aangewezen," beet hij Ramos toe. "Ga terug naar Univision. Ga zitten, ik had je niet aangewezen."
De journalist werd vervolgens naar buiten geëscorteerd door iemand van de beveiliging.
De overgebleven journalisten begonnen onmiddellijk Donald Trump te bestoken met vragen waarom de man uit de ruimte verwijderd was. De vastgoedmagnaat gaf aan dat hij de man nog nooit ontmoet had, maar dat hij tegen hem begon te schreeuwen. Trump bezwoer verder dat hij Ramos niet weggestuurd had, maar dat dat een zelfstandige beslissing van de bewaking is geweest.
Later bij de persconferentie werd Ramos weer toegelaten, en de man mocht toen alsnog zijn vraag stellen.
Pikant detail is dat Jorge Ramos werkt voor Univision TV. Dit Spaanstalige televisienetwerk en Trump zijn in een juridische strijd verwikkeld, omdat een programma van Trump over kindermodeshows van het uitzendschema is gehaald. De Republikeinse presidentskandidaat eist daarom 500 miljoen dollar aan schadevergoeding van de bazen van Ramos.
Donald Trump voert overigens ook nog altijd de peilingen aan voor de Republikeinse voorverkiezing voor de race om het Witte Huis. Een recente peiling gaf aan dat Trump op 40% van de stemmen van Republikeinen kan rekenen. Andere peilingen tonen al wekenlang percentages aan tussen de 20% en 35%.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten