Een vrouw schreeuwt dat ze wordt aangerand. Wacht tot je leest wat deze held dan doet

Hij aarzelde geen moment. 

Het is een vroege woensdagmorgen en Maurice Osborne zit in de metro in New York. Dan hoort hij plotseling iets vreselijks: Een vrouw schreeuwt om hulp op het perron. Maurice wacht niet, maar rent snel de metro uit richting het geschreeuw. Wanhopig roept de vrouw dat ze wordt aangerand.

Maurice weet de aanrander snel uit te schakelen, maar daar laat hij het niet bij. Nadat hij heeft vastgesteld dat de vrouw veilig en wel is, sleurt hij de wannabe-verkrachter de metrotrappen op, en sleept hij hem mee naar het dichtstbijzijnde politiebureau. Daar wordt de sekscrimineel vlug ingerekend. Het slachtoffer loopt met hem mee, en kan de politieagenten vertellen wat er is gebeurd.

Screen Shot 2015-08-25 at 17.05.09
Maurice hield zes hechtingen bij zijn oog over aan het voorval

Het bleek dat de crimineel, de 40-jarige Alvaro Dennica, de vrouw uit de metro was gevolgd en op het perron bovenop haar was gesprongen. Gelukkig kon hij niet veel doen en werd hij vlug uitgeschakeld door Maurice. Hij riep nog dat hij onschuldig was, maar daar trapte onze held niet in.

Hoewel Maurice maar liefst zes hechtingen heeft overgehouden aan zijn heldendaad, en zijn rechterhand zo erg is opgezwollen dat het wel een waterballon lijkt, heeft hij geen greintje spijt:

“Zodra ze riep dat hij haar wilde verkrachten, reageerde ik gewoon. Niemand anders hielp, zelfs de conducteur van de metro niet. De metro reed gewoon weer weg terwijl die vrouw werd aangerand”

Zijn rechterhand is er lelijk aan toe
Zijn rechterhand is er lelijk aan toe

Maar goed dat Maurice er dus was. Zonder hem had die vrouw iets vreselijks kunnen overkomen. Hijzelf woont overigens in de daklozenopvang, en volgt een opleiding tot doktersassistent.

“Ik houd ervan om mensen te helpen. Ik voel me er nuttig door”

Hij hoopt dat meer New Yorkers zijn voorbeeld zullen volgen en de helpende hand zullen bieden wanneer dat nodig is. Laten we hopen dat Maurice zijn opleiding snel afmaakt zodat hij nog veel meer mensen kan helpen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. halo1

    Waarom gebeurde dit 70 jaar geleden niet? Was het toch het rechtse beleid?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.