Gaykrant-bestuurders houden collecte om Henk Krol opnieuw voor de rechter te dagen

De partijleider van 50PLUS is nog niet af van alle juridische beslommeringen. Beschuldigingen uit zijn tijd bij de Gaykrant blijven hem achtervolgen.

Ondanks dat Henk Krol alweer jaren weg is bij de Gaykrant, blijft zijn verleden bij de publicatie hem achtervolgen.

Bestuursleden van de Stichting Vrienden van de Gaykrant zijn het er namelijk niet mee eens dat Henk Krol lijkt weg te komen met onjuiste besteding van subsidiegelden. Onder het bewind van (nu Tweede Kamerlid) Krol zijn subsidies van de Rijksoverheid namelijk verkeerd besteed, waardoor deze uiteindelijk werden teruggevorderd. Dit ging uit de kas van de Stichting.

De bestuursleden vinden dit onverteerbaar, en willen dat Henk Krol het geld eigenlijk gaat ophoesten. Ze hebben alleen één probleem: het geld is op. Ze schatten zo’n €15.000 nodig te hebben, en kloppen daarvoor nu aan bij iedereen die wil doneren voor een nieuwe rechtsgang:

Om de kosten van de procedure te kunnen betalen, is er 15.000 euro nodig. “De kas is leeg en de kosten van de procedure zijn tot nu toe voldaan door de oud-bestuurders zelf”, staat in de brief die is gestuurd naar potentiële donateurs. “Jammer genoeg kunnen zij hier niet mee doorgaan.” Het geld is nodig om deurwaarders, griffierechten en een advocaat te kunnen betalen.

Mocht er genoeg geld worden ingezameld, dan willen de oud-bestuursleden opnieuw beslag laten leggen op de woningen van Krol.

Eerder werd er al een rechtszaak tegen Krol gevoerd, maar daarin kwam het niet tot een voor de Stichting bevredigend vonnis. De rechter oordeelde namelijk dat de rechtzaak onjuist was aangespannen; de bestuursleden hadden deze immers op persoonlijke titel gevoerd tegen Krol. Ze hadden dit echter namens de Stichting Vrienden van de Gaykrant moeten doen. Als stichting is dat een zogenaamde rechtspersoon, en kan dus ook partij zijn in juridische geschillen.

Henk Krol heeft het wanbestuur altijd ontkend.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

  1. Ikora

    In Groot Brittannië is zoiets niet ontvankelijk omdat het de tijd van de rechtbank verspilt. En ook hier geldt, wordt wakker , het is een zinloze actie die alleen maar de reputatie van de stichting kan beschadigen.

  2. Nicky

    Die smerige krant moet eerst maar eens een andere naam verzinnen?

    “The term ‘gay’ has traditionally been used to represent a diverse group or people who are attracted to people of the same gender” is trouwens een leugen.
    Homo’s stalen dit oorspronkelijke woord ‘gay’. Hun ‘gay’ is helemaal niet ‘gay’, als je over hun dagelijkse praktijk leest (o.a. keiharde cijfers, zelfs van hun eigen LGTB)! En als je alles ook gewoon om je heen ziet, met je Hollandse boerenverstand.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.