Oeps! Jongen struikelt en gaat dwars door een kostbaar schilderij

De schade? Meer dan een miljoen.

Een pechdag. We hebben het allemaal weleens. Maar deze Taiwanese jongen heeft wel heel erg veel pech. Samen met zijn ouders bezoekt hij een museum in Taipei, waar een tentoonstelling plaatsvindt van kostbare schilderijen van Italiaanse meesters.

De pechvogel is zo gefocust op de rondleiding, dat hij niet goed oplet waar hij loopt. Hij struikelt over een drempel, maar weet ‘gelukkig’ zijn val te breken. Helaas gaat hij daarbij met zijn hand dwars door een eeuwenoud schilderij van meer dan een miljoen euro, geschilderd door de Italiaanse meester Paolo Porpora. Oeps! Even Apeldoorn bellen…

.

Gelukkig voor de jongen en zijn familie hoeven ze niet zelf op te draaien voor de kosten van de restauratie van het schilderij. De curator van een museum heeft met de verzekering geregeld dat de restauratie wordt vergoed. Die zal plaatsvinden in Taiwan, voordat het schilderij weer wordt verscheept naar Italië


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

  1. LantR.fant

    Dat is dan toch voor het eerst dat op een originele Italiaanse meester achterop komt te staan: “Made in Taiwan”.

  2. halo1

    Wie legt er nu een duur schilderij zo neer..!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.