Ouderen zien bewust af van benodigde zorg vanwege kabinetsbeleid

De koopkracht van ouderen is flink gedaald. Waar ze op bezuinigen? Zorg.

De Telegraaf bericht dat de drie miljoen gepensioneerden in Nederland in toenemende mate besparen op de zorg die zij wel nodig hebben. Ze doen dat vanwege hun verslechterde koopkracht.

De krant voor wakker Nederland legt uit:

Ze proberen onder meer hun verplichte eigen risico voor de zorgverzekering (375 euro) zo min mogelijk aan te spreken, onder meer door zonder overleg met een arts hun medicijngebruik te beperken of te stoppen, een noodzakelijke controle bij een specialist over te slaan en niet meer naar de tandarts te gaan.

Ook kloppen ze minder vaak aan bij gemeenten voor hulp. Als ze daar zorg krijgen moeten ze namelijk ook een eigen bijdrage betalen. Voor veel ouderen is dat op dit moment gewoon niet langer mogelijk; ze zijn er de afgelopen jaren financieel te sterk op achteruit gegaan. Als ze moeten kiezen tussen eten en drinken of zorg, kiezen ze toch voor het eerste.

Specialisten – huisartsen, tandartsen, apothekers, etc. – zijn zich hier al langer van bewust. Het valt hen op dat ouderen minder langskomen dan in het verleden. Hoewel dat handig zou zijn als ouderen in het verleden te gemakkelijk en veelvuldig gebruik maakten van de zorg zijn dokters bang dat ze noodzakelijke zorg mislopen. Dat is niet alleen bijzonder problematisch voor henzelf, maar botst ook met de doelstellingen van het kabinet. Dat wil immers dat ouderen langer zelfstandig wonen. Zij willen dat wel, maar kunnen dat natuurlijk alleen als ze bepaalde zorg krijgen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

67 reacties

 1. mijn-idee

  Wat een vreemd kop…bovenaan

 2. mijn-idee

  Vreemde bedoel ik..

 3. Ikora

  ZORG niet fors

 4. carthago

  Geïnitieerd en geregisseerd door de haagse en zorg penoze. Big business die zorg.Het stompzinnige eigen risico, een uitgevonden penoze term want zoiets bestaat niet bij een ziekte omdat het iets is wat je nooit kunt beïnvloeden, sloopt de gezondheid zelf omdat de hoogte ervan het inkomen drastisch aantast. En dan hebben we nog de import ziekten die hier binnenkomen en het normale budget volledig ondermijnen.

 5. halo1

  Als de mensen dan zo lang willen leven.. en de kinderen geen zorg willen bieden..dan betalen ze het zelf maar zo veel mogelijk..je kan dat niet op de maatschappij=anderen afschuiven.

  1. Gielah

   Wat een achterlijke reactie, @Halo1.
   Ik kan nauwelijks geloven dat u die serieus meent en het is nog een beetje vroeg op de dag om nu al dronken te zijn, denk ik zomaar.

   Die mensen betalen héél veel… teveel!
   En waarom?
   Omdat Den Haag besloten heeft het geld voor hún zorg, waar zij een leven lang al voor hébben bijgedragen, via hun loonstrookje bijvoorbeeld, bij miljarden in bodemloze putten als Brussel en Griekenland te storten.

   Men beróóft hen!

   Het is een godgeklaagd onrecht, wat we zien gebeuren… en u komt hier een potje onzin uitkramen als: ” … áls zij dan zo lang willen leven…” ?

   Wat wilt u dan?
   Dat ze van een flat afspringen of zich voor de trein werpen, alleen maar omdat u vindt dat ze de samenleving ( inclusief uzelf) geen cent mogen kosten?
   Omdat u een keiharde knurft bent… een gevoelloze eikel… en omdat u kennelijk nog te dom bent om te begrijpen DAT die ouderen allang voor hun zorg betaald hébben…
   en ook nog heel wat voor úw zorg,
   als u die nodig gáát krijgen?

   Ik wens u derhalve toe dat u straks minstens 120 wordt en dat de jongeren in die tijd dan net zo gaan reageren als u nu doet….
   klagen en janken waarom u maar niet (gehoorzaam) snel en netjes dood gaat.

   Niet voor niets rijmt uw schuilnaam (Halo) zo’n beetje op “Aso”.
   In een samenleving met veel van die Halo’s (= Aso’s) is het leven voor oud(er) geworden mensen onmenselijk geworden en niet leefbaar meer.

   U moet zich schamen!

   1. poldi

    @Gielah,+++++++ en een uitstekende reactie op Halo1.

    Die man of vrouw is volgens mij door de ratten besnuffeld vanwege zijn/haar stomme en weerzinwekkende reactie over ouderen.

   2. AnnieJansz

    En net als Anna, zien we hier toch weer de latente sociaal democratische sympathieën van Gielah opspelen.

    Uw angst voor de Islam zet u in de PVV-hoek, maar uit al uw bijdragen over de zorg en ouderen heeft u nog nimmer een positieve bijdrage van een rechtse partij gekregen.

    Terecht dat u Halo1 even terecht wijst, maar zijn standpunt doet het heel goed in het VVD-circuit. En hoewel de PVV op papier het wel goed voor heeft met de zorg en ouderen is ze op z’n minst bijzonder ongeloofwaardig op dit punt als vergaarbak voor ex-VVDers die de VVD “te links” vonden en de overheid verder willen uitkleden.

    1. CJD

     Ook al kun jij het vreselijk nog zo oneens zijn met Gielah op de meeste punten Annie, (wat bij mij ook zo is) kun je hier niet ontkennen dat wat zij in de bovenste bijdrage wel precies de hamer op de kop slaat.

     Natuurlijk kun je het hypocriet vinden dat ze een ultra rechtse politicus steunt die nota bene uit de VVD origineert maar anderzijds steun jij een partij die net zo goed meewerkt aan de afbraak van Nederland, dus ben jij op dat gebied niet beter

     1. AnnieJansz

      Mijn loyaliteit naar de PvdA schurkt ook tegen haar uiterste grenzen aan…laat Asscher zijn uitspraken maar eens hard maken. Schijt aan de VVD!

      Zo niet dan ben ik politiek ontheemd…zal nooit SP stemmen en GL met heel veel tegenzin.

     2. CJD

      Ik zou zelfs nog eerder geneigd zijn om op het CDA stemmen in de toekomst.

   3. CJD

    @Gielah,

    Ik ben het meestal totaal niet met u eens maar bij deze geef ik u 100% gelijk met uw analyze. Die Halo1 bewijst zich op dit blog niet alleen maar als asociale eikel maar vooral ook niet al te snugger in zijn bovenkamer.

   4. Stanly2000

    Prima meid!!

  2. zomaar

   als jonge man/vrouw heb ik ruim 40 jaar gewerkt , en sociale lasten afgedragen niet alleen voor onze generatie !!, toch ook voor de opvolgende , dus zo een iemand als jij !!.

   die wel akkoord gaat om 26000 per man/kop aan die vermeende vluchtelingen uit te betalen , maar de ouder wordende Nederlander liefst de hongerdood ziet sterven .

   een vraagje , behoor jij ook tot de verrijkers onzer samenleving ?, in die contreien waaruit de verrijkers komen is het immers gebruikelijk dat kinderen , voor hun ouders zorgen , de kinderen vluchten naar het rijke westen waar zij hun hand ophouden , en kopen een of meer tickets voor ma/pa, en schoon ma/pa , en roemen zich dat zij wel voor hun ouders/schoonouders zorgen .

   helaas gaat deze vlieger voor onze kinderen niet op !, zij moeten beide werken om hun eigen kosten te betalen , immers huurhuizen zijn vergeven , dus moest men kopen , enz .

   voor hen is er geen regeling , dat zij gratis en voor niets (betaling vanuit het rijk), hun ouders kunnen verzorgen .

   vanaf WII , tot aan nu hebben de domme Hollanders gewerkt en betaalt voor hun oude dag en zorg !!, die nu weg geven wordt aan elke vreemdeling die onze grens passeert .

   1. M. Brandenburg

    Hier slaat u de plank mis, de overheidsvoorzieningen zijn gebaseerd op een piramidespel, waarbij de werkenden betalen voor hen die ontvangen.

    Zelfs de pensioenen, wordt een groot gedeelte van wat jongen maandelijks inleggen gebruikt om de pensioenen te betalen van hen die ontvangen, dit terwijl juist die inleg het meeste redeneert over de jaren, en men bewust de slechtste optie hebben gekozen, zodat wanneer er niets meer is, er daadwerkelijk ook niets meer is.

    Nederland kiest nergens voor sparen voor meer en meer rendement in de toekomst, nee alles gebaseerd op nu alles zoveel mogelijk opmaken.

    Het mooiste voorbeeld zijn de aardgas opbrengsten compleet verspild, wat er binnen komt wordt direct uitgegeven. Terwijl indien men alle opbrengsten in een fonds had gestopt, en vervolgens enkel een percentage van de winst in de begroting op hadden mogen nemen, hadden we nu aan rente jaarlijks meer ontvangen dan wat er per jaar wordt opgepompt, en eindig is. We hadden een structurele inkomsten bron kunnen creëren, maar zo werkt de socialistische heilstaat niet, morgen zijn de problemen van hen die nog moeten komen, vandaag geven we uit wat we hebben en meer!

  3. Anna

   halo 1 . Ouderen hebben levenslang betaald voor zorg. Ik zie heel veel kinderen van ver komen om hun ouders te verzorgen. Vanaf wanneer hebben mensen er zelf invloed op hoe lang ze willen leven.

  4. Antidotum

   Tuurlijk halo1,

   Weg met die ouwe lui die ons land hebben opgebouwd en waarvan hun kinderen goede posities in de maatschappij hebben gekregen, waar hun ouders voor hebben kromgelegen om de studie te bekostigen.
   Weg met de versleten bejaarden, ze dragen niets meer bij aan de maatschappij en kosten enkel maar geld i.d.v.v. AOW.

   Weet u halo1, ik gun u hetzelfde lot als dat van onze bejaarden, die u doodleuk laat creperen.

  5. Mart

   Halo1,waarom kan het hier in Brasil wèl zonder ”eigen bijdrage”.Iedereen heeft recht op de SUS(sistema unico saude) betaald meerendeels van de btw inkomsten.Ik heb operaties voor staar aan beide ogen ondergaan, en een jaarlijkse gebid controle(sanering)Natuurlijk word er geroofd van het budged in sommige gemeenten, maar hier in de universiteidstad Campinas worden wij goed behandeld.Te kort aan artsen wordt verholpen door ze te importeren uit Cuba.Zelfs een kennis uit Nederland die zijn heup brak na auto ongeluk werd hier gratis verzorgd.
   Men kan zich ook particulier verzekeren voor een flink mndl bedrag,maar dat is meer voor de ”beter gesitueerden”.

   1. M. Brandenburg

    En u mocht ook in de gang liggen, in een ziekenhuis dat te vies is om te fungeren als abattoir?? Ik weet niet waar u woont, maar hier in Campo Grande, is SUS geen pretje, en heeft IEDEREEN die goede zorg wil en het kan betalen een private verzekering, om er zeker van te zijn dat je goede zorg krijgt, en door artsen worden geholpen die iets minder vaak de fout in gaan.

    Daarnaast is er geen tekort aan artsen en is die er nooit geweest. Opgeleide artsen willen niet niet in afgelegen dorpjes werken, omdat daar aan alles ontbreekt om zorg te bieden, de arts is vervolgens wel verantwoordelijk voor de zorg die geboden wordt en niet de overheid, werken in een van die plaatsen maakt je aansprakelijk voor de slechte zorg voortvloeiend uit het gebrek aan medische instrumenten en aan medicijnen.

    Die artsen uit Cuba, was een truc van Dilma, om de aandacht af te leiden van het werkelijke probleem, en om vervolgens geld te sluizen naar Cuba (en weer de banden met de communistische en socialistische vrienden van PT weer wat strakker te maken, nu gaat u natuurlijk uitleggen dat zelfs i Cuba de zorg gratis is, en verzwijgt vervolgens dat medicijnen zonder geld wel zelf bekostigt moeten worden), geld dat in Brazilie zelf heel hard nodig is, en wat medische instrumenten en medicijnen had kunnen bekostigen. Onder het mom, van een pleister op de zwerende wond en niemand die de zwerende wond meer ziet.

    Helaas kan ik de link van een Cubaanse arts in Brazilië niet meer vinden, de beste man doet netjes uit de doeken, waarom de Cubanen zijn gehaald, iets dat hij in de eerste plaats niet wilde geloven en toen zelf kon ondervinden.

    Boa tarde e um abraço

 6. poldi

  Mark Rutte wat is toch jouw bedoeling om de ouderen ten voordele van de EU, Griekenland en de massale instroom van “vluchtelingen” zo te benadelen ?

  Dat zelfs veel ouderen door de hoge zorgkosten en uitholling van hun pensioenen zorg mijden en daardoor zelfs in de
  gezondheids problemen komen.

  Is het soms de bedoeling om ouderen eerder dood te laten gaan want dat scheelt natuurlijk weer in de AOW uitkeringen, zorg, pensioenbuffers en er komen dan weer woningen vrij voor de “vluchtelingen”.

 7. poldi

  Sarcasme button: ON

  Dit was toch ook de bedoeling van de regering. Eerst de pensioenleeftijd omhoog omdat we zogenaamd ouder worden dan voorheen, om vervolgens de ouderen zorg te onthouden zodat ze eerder sterven. Zo weet de regering mooi twee jaar op de AOW te besparen zonder dat de ouderen daadwerkelijk ouder worden. Rijken uitgezonderd natuurlijk, want een gespekte bankrekening is voor de regering een reden tot een voorkeursbehandeling.

  1. AnnieJansz

   Ik ken een partij die in ruil voor gedoogsteun in 1 uur een verkiezingsbelofte brak over de pensioenleeftijd.

   Daarmee, buiten de islamagenda, toonde de PVV haar ware gezicht als nationalistisch-klassiek liberale partij.

   Als u uw mening over de Islam verkondigd, bent u nog wel geloofwaardig, maar op het gebied van zorg en ouderen zal de PVV nooit iets leveren, gezien haar onwrikbare voorkeur om met de VVD te regeren.

   1. zomaar

    Anniejansz , als de PVV niet toegestemd had met een jaar!!! leeftijdsverhoging, waren er nieuwe verkiezingen gekomen , was misschien beter geweest als het gerommel (uitnijpen) van nu .

    en ja je kan dit als een verkiezingsbelofte breken beschouwen , toch daar zijn zij op afgerekend .

    echter wie rekent af met het hele stelletje ongeregeld wat , nu de kamer bevolkt , ik ken partijen die ons al decennia lang bedonderen , en bij de stemmer stijgen , niemand rekent af met deze flapdrollen , en stemt gewoon op de ondergang van onze eens sociaal bestel .

   2. toetssteen

    @AJ
    Op de avond van de verkiezingen hadden de sociale partners(werkgevers en werknemers) dit besloten. In Nederland wordt zo’n overeenkomst als bindend beschouwd.

    1. AnnieJansz

     Bij mijn weten moet je verantwoording naar je kiezers afleggen en niet je oren laten hangen omdat anderen het zo besloten hebben.

  2. jansje2

   @poldi

   de sarcasme button kan op out hoor

   Het is inderdaad de bedoeling van het misdadige clubje in Den Haag de ouderen te laten verkommeren!
   Eerst later met pensioen! Dan het inkomen flink bekorten, vervolgens de zorg flink duurder maken en daarna de dure zorg aanbieden die voor vele ouderen niet meer te betalen is! En daarbij denken de misdadigers ook nog dat niemand ze door heeft!

 8. Wim

  Dat klopt er gaat vandaag weer 5 miljard over boord in de diepe zee Griekenland dat is zo 300 Euro voor iedere inwoner ,zeg maar bijna gelijk aan het eigen risico in de zorg.

 9. Anna

  PvdA en VVD houden zich vooral bezig met miljarden naar failliete, corrupte, frauderende niet belasting innende landen en banken die al lang aan de grond zitten. Er gaat weer bijna 5 miljard naar banken. Miljarden naar ontwikkelingslanden terwijl die landen leeg lopen richting Duitsland en Nederland. Miljarden naar immigratie en miljarden naar asielzoekers. Miljarden naar windmolens.
  De nieuwe inwoners uit niet westerse landen moeten voorrang krijgen in gezondheidszorg (intussen weer enorme wachttijden) scholing, woningbeleid , uitkering etc. Afgestudeerde jeugd kan niet of voor enkele maanden aan de slag en worden zo verplicht bij moeder thuis te blijven wonen. Miljoenen naar Oekraïne om oorlogstuig aan te schaffen vanuit de VS. Van onze ouderen kan intussen zo’n 76 % niet meer rondkomen. Veel ouderen zitten alleen thuis zich te vereenzamen en jeugd met diploma’s op zak zit zich bij ma en pa thuis gruwelijk te vervelen. Onze jeugd wordt een toekomst ontnomen en ouderen de dood ingejaagd. Waar zijn politici in godsnaam mee bezig. Maar volgens Rutte en Asscher gaat het heel goed in Nederland, ze gaan vooruit. Bevolking wordt flink voor de gek gehouden.

  1. AnnieJansz

   Ik hoor toch bijna een ouderwetse PvdA’er of SP’er spreken hier.

   Wat denkt u dat de PVV op die punten voor u kan betekenen, gezellig samen met een VVD en andere rechtse partijen in een kabinet?

   Als de SP of PvdA besluit dat dit land vol is en er niemand meer bijkan, bent u een volbloed socialist.

   en dat siert u natuurljk

   1. CJD

    Dat klopt! Soms kunnen PVVers ongelovelijk links te voorschijn komen maar er zit nog wel een duidelijk verschil tussen klassiek links/Marxistisch en nationaalsocialistisch/volksocialistisch. Het verschil ligt in het solidariteit besef.

    1. CJD

     Maar als wij het hebben over veel issues zoals westers imperialisme, de macht van de EU, gezondheidzorg voor ouderen en gehandicapten vinden de SP en PVV elkaar vaker op deze punten. Wat PVVers echter niet snappen is dat een sociale verzorgingstaat niet uit het niets komt.

     PVVers zijn tegen bezuinigingen op die dingen maar tegerlijk zijn ze ook tegen hogere belastingen op de rijken. Hoe wil je dan een sociale verzorgingstaat financeren?

     1. AnnieJansz

      Veel PVVers beseffen niet waar ze eigenlijk op stemmen. de partij en haar kaderleden hebben niks op met de verzorgingsstaat.
      Daarin zijn het nog onversneden VVD’ers

 10. V.K.

  -Ach, willekeurig wat, pak een boek van Fortuyn en je bent weer helemaal ingelezen.

  1. AnnieJansz

   Zijn politieke partij en volgelingen bestonden toch voornamelijk uit een mix van libertaire types, die de verzorgingsstaat zsm wilden ontmantelen.
   De puinhopen van paars laten zich het meest eenvoudig vertalen als “” het gelijk van de VVD”…

   Tot op de dag van vandaag worstelen we met een neo-liberaal beleid en het is hard nodig dat de PvdA als de sodemoeter haar ideologische veren weer in haar reet stopt.

   -Sceptisch naar de EU is huidige vorm
   -Sterk gericht op het algemeen belang van de HUIDIGE inwoners van dit land.
   – Wie zorg nodig heeft krijgt zorg,
   – opkomen voor de zwakkeren in onze maatschappij
   – sterke overheid
   – strenger optreden tegen intollerantie

   en het zal de lezertjes hier verbazen, maar nu is Nederland echt VOL!

 11. Simon Brouwenstein

  Ik hoorde Asscher gisteren zeggen dat het Kabinet het koopkrachtverlies van ouderen niet acceptabel vindt en een reparatiekosten zal doen. Aangezien de PvdA daar zo ongeveer voor is opgericht zullen ze dat welzeker doen.

  1. CJD

   Ben je sarcastisch Simon?

   1. AnnieJansz

    ach CJD…jij of je ouders zullen ooit toch wel PvdA gestemd hebben?

    Ik heb tot op de dag van vandaag dat warme “Joop den Uyl” gevoel en laat me graag misleiden dat de PvdA nog steeds die partij van weleer is.

    sarcastisch kan ik de opmerking van Simon dus zeker niet noemen.

    1. CJD

     Mijn ouders hebben sws nooit gestemd omdat ze niet Nederlands zijn. Toch hebben ze veel symphatie voor Emile Roemer

   2. Simon Brouwenstein

    Nee, beste CJD, ik denk inderdaad dat Kabinet dit scheve koopkrachtbeeld zal rechtzetten.

 12. AnnieJansz

  Nu ben ik PvdA-lid en bijzonder loyaal aan de sociaal democratie.
  Nu ben ik al zover gegaan door enigszins te accepteren dat “de zorg niet langer houdbaar is op het huidige niveau (2010) “, doch als de VVD niet meewerkt en de PvdA het kabinet hier niet op wil laten klappen, zijn ze zelfs mijn stem kwijt.

  Ik juich de uitspraak van Asscher toe, maar nu even geen woorden, maar daden!

  1. CJD

   Te veel mensen zijn de PvdA trouw gebleven Annie, en moge dat nou juist het probleem zijn. Veel mensen die hun hart op de goede plek hebben staan geloven nog in deze partij en dat ze echt een verschil maken, maar de waarheid is helaas alles behalve dat. Ik durf te wedden dat sociaaldemocraten in veel andere landen in Europa zoals de SPD (hoewel het ook niet mijn partij is) meer kleur hebben gehouden.

   De PvdA lijkt zich volledig aan het liberalisme te hebben onderworpenen dat blijkt uit meerdere voorbeelden: 1. Qua stem gedrag zijn de verschillen tussen VVD, D66 en de PvdA het kleinst, (zelfs het CDA is nog kritischer tegen de liberalisering en dat wil heel wat zeggen).

   2. In Ede, de gemeente waar ik woon (en een behoorlijk christelijke karakter heeft) werd er een referendum gehouden over de winkel openingstijden. Een kleine meerderheid in de gemeente heeft TEGEN de uitbreiding van koopzondagen gestemd maar uiteindelijk besloten de seculiere partijen MINUS DE SP als uitzondering, deze uitbreiding toch in te voeren tegen de wil in van de meerderheid van de burgers, de vakbonden, de kerken, en een groot deel van de kleinere ondernemers. De enigen die hierbij baat hebben zijn de grote winkelketens en bedrijven die natuurlijk niet genoeg winst kunnen maken als ze maar 6 dagen in de week open kunnen zijn.

   3. Onderwijs toegankelijkheid werd ook door de PvdA en liberale partijen gesloopt door studenten hun Stufie te ontnemen terwijl een groot aantal oppositie partijen, studenten en vakbonden moordicus tegen deze maatregel waren. Nu is het al bekend dat veel minder jongeren ervoor zullen kiezen om een studie te volgen (een voorspelling die we makkelijk hebben kunnen verwachten)

   4. De TTIP: een verdrag die de vrijheid,soevereiniteit, arbeiders en millieu rechten diep in gevaar zal storten en vooral gedient is voor multinational bedrijven. Ook voor deze keiharde neoliberale ontwikkeling stemt de PvdA maar al te gretig VOOR.

   5: De JSF
   6: De liberalisering van het ontslagrecht

   Kan ik nog even door gaan? Ironisch is dat de PvdA grotendeels tegen al die maatregelen en ontwikkelingen zijn maar daar trekt de partij top die de koers bepaalt zeer weinig van aan

   1. AnnieJansz

    grappig dat u over de gemeentelijke politiek begint, juist daar heeft “onze” PvdA een uitgesproken linkse koers gevaren.

    Inclusief het behouden van de huishoudelijke hulp een motie tegen TTIP, schaliegas, geen circus met wilde dieren, bijzondere bijstand, jeugdhonk, behouden voorzieningen in de dorpen, behoud kleine scholen, NIET privatiseren van sportcomplexen en ga zo maar even door.

    Ik stem op die PvdA’ers, zoals u al zegt, mensen met het hart op de juiste plaats!

    Die klojo’s uit Den Haag zoeken het nu maar even uit, ik wacht op hun meer socialere opvolgers, hopelijk met Spekman, John Kersten en Jacobi

    1. CJD

     Jacobi en Spekman zijn zeker mensen die hun hart op de juiste plaats hebben staan. Ik gun deze partij mensen zoals deze van harte toe. Jammer dat politici in deze partij als Samsom, Timmermans, Dijsselbloem en het alle ergste, Jetta Klijnsma het voor het zeggen hebben

     1. AnnieJansz

      kijk…u zult toch wel eerder PvdA stemmen dan CDA met zulke mensen op de lijst. 😉

      De tijd van de 3e weg, Tony Blair/Wouter Bos en “weg met de ideologische veren generatie heeft zijn beste tijd wel gehad (denk en hoop ik)

      En Klijnsma is idd. een schande.

  2. _Mediaevist_

   U moet in de toekomst gaan stemmen op het SKN, een nog op te richten partij: Socialistisch Kalifaat Nederland.

   1. AnnieJansz

    Jammer dat u zich met uw domme opmerking in deze discussie mengt.

    Overigens bent u geheel abuis vwb die radicale islam en de politieke duiding.

    Dit zijn religieus ingestelde, aartsconservatieve intollerante mensen, die zich veel beter thuis voelen bij een partij uit de extreem rechter flank.

    Een soort islamitische SGP dus.

    1. _Mediaevist_

     U vindt het vast jammer dat u de mensen niet de mond mag snoeren. Dat verbaast niet erg. Geheel abuis? Het lijkt me van niet. Het bestaat wel hoor, islamitisch socialisme.
     https://en.wikipedia.org/wiki/Islamic_socialism

  3. mijn-idee

   och god..de stumper…………

 13. Daniel

  Ouderen te duur?
  Ja, het laatste stukje leven is peperduur.

  Tussen 1980 en 2013 nam de levensverwachting bij 80 jaar toe met 1,5 jaar. De 80-jarige vrouw werd gemiddeld 90 in 2013. In de veronderstelling dat je eerst 80 moet worden vooraleer je 100 bent, zijn, aan het huidige tempo, twee eeuwen onvoldoende om 100 te worden. Ons genoom is gevormd om een jaar of 70, 75 mee te gaan.

  Ouder worden betekent langer leven voorbij deze natuurlijke vervaldatum. Het laaghangende fruit, uitstel van hart- en vaatziekten, is geplukt. We boeken vooruitgang bij kanker door betere behandeling, maar beperkt. Op het einde van een lang leven gaan we niet meer dood aan een specifieke ziekte, maar vallen uit elkaar door aftakeling.

  Gelukkig helpt flink reageren op internet fors tegen dementie. Bezig blijven, lichamelijk en geestelijk.

  Mijn huisarts zegt tegen altijd:

  ‘Niet roken, matig drinken, bewegen en gezond eten.’

  Dus niet de hele dag achter die laptop mensen, bewegen hè….
  Enne…….de scherpste angel van het ouder worden is niet de dood, maar eenzaamheid. De dood breekt ieder koppel op. Wie achterblijft, torst het zwaarste lot.

  Ook zonder asielzoekers, miljarden naar Griekenland en de IS is er nog veel te doen.
  Babyboomers….zorg goed voor elkaar.

  1. Simon Brouwenstein

   En het is van groot belang, beste Daniel, dat we ons bestendig richten op het Koninkrijk des Hemelen. We mogen dan weten dat al het overige ons welzeker zal worden toegeworpen.

   1. Daniel

    Hahahaha

  2. AnnieJansz

   wie de schoen past, trekke deze aan nav het betoog van Daniel

 14. halo1

  Ik zie nu pas dat ik het verwijt krijg “”asociaal” te zijn..maar je kan je ook afvragen of het niet echt asociaal is om tonnen aan mensen te spenderen die hooguit nog een jaar te leven hebben. Ik begrijp die claim van “”ik-mankeer-wat-dus-ik-heb-overal-recht-op” echt niet. Je moet als land je geld (meer) investeren in je toekomst(jeugd) .. niet in je verleden(ouderen)..dat is m.i. pas sociaal…

  1. AnnieJansz

   Wellicht moet je het wat genuanceerder brengen. Je ging wel erg vol gas.

  2. _Mediaevist_

   Klopt – die veelvouden aan tonnen kunnen ook besteed worden om massa-immigratoire veer- en lijndiensten te ondersteunen.

   1. AnnieJansz

    Zie ik nu een richtingenstrijd tussen de diverse PVV-reaguurders?

    Kwestie van tijd dat deze partij zich verder op- en uit zal splitsen.

    1. _Mediaevist_

     Een kalifaatzwaard doet ook wel eens wat uiteensplitsen leert de geschiedenis ons. Stemmen heeft in Nederland geen zin. Wat hier voor democratie moet doorgaan is een poppenkast, hocuspocus, een farce – in feite niet bestaand.

     1. skeeter

      @Mediaevist
      Toch zijn er nog velen hier die, zich op de borst slaande, vierkant achter dit circus rechtstaatje staan. Je rolt bijna uit je stoel van zoveel onozelheid.

     2. _Mediaevist_

      Ja, dat is echt compleet onnozel. Dit cabaret is in feite een milde Orwelliaanse 1984: niet zozeer de gruwelen maar wel het bedrog.

    2. halo1

     Dat zou u wel mooi vinden!!. De PVV doet dit als concessie om het stik-maar-immigranten-beleid sociaal te compenseren…maar ik zou inderdaad liever een open debat zonder taboes zien over deze vraag van de “kosten-van-een-oud-mensenleven””… maar niemand durft het tot dusver echt aan..waarbij dus de grenzen tussen sociaal en asociaal flinterdun (blijken te) zijn…

    3. _Mediaevist_

     Een zuivere discussie hierover voeren is met de meeste mensen onmogelijk, dat geldt echter voor meerdere onderwerpen.

     1. halo1

      @Mediaevist…heeft u hier voorbeelden van?

     2. _Mediaevist_

      Er wordt in feite geen serieuze discussie gevoerd over massa-immigratie op de lange duur, dat is zo goed als onmogelijk.

    4. CJD

     Volgens mij is dit min of meer al aan het gebeuren. Waar komt die VNL nu ook al weer vandaan?

     Ik vind dit maar een prachtige ontwikkeling. Die VNL kan er voor zorgen dat zowel de VVD als de PVV klein blijft en op die manier gaat rechts onder aan hun eeuwig gekissebis

    5. poldi

     Jouw innige wens is de vader van de gedachte !

 15. Nicky

  Makkelijk topic dit keer.

  Teveel, veeeel te veel griezelepiezelestein, anniejanz en daniël ingrediënten zie ik nu.

  Dan hou je nog maar een paar lezenswaardige stukjes over.

 16. zomaar

  het is inmiddels al weer ruim 40 jaar geleden , dat ik voor het eerst in mijn leven verplicht was om sociaal geld te poneren .

  het is nu alweer ruim 20 jaar geleden dat men mij verplichten om sociaal te accepteren, dat ik de islam voor lief moest nemen , en deze zendelingen met open armen ontvangen moest .

  het is nu is de tijd aangebroken , dat ik naar mijn sociale afdracht fluiten kan, deze gelden zijn nu bestemd voor de islamieten onder ons .

  en elke socialist vind dit gewoon normaal , en laten de ouderen in hun hemd staan .

  het zal mijn (korte) tijd nog wel duren , zolang hou je het als ouderen niet vol zonder fatsoenlijk eten en zorg , maar mijn kinderen en kleinkinderen , gaan sociaal kapot , door dit belijd .

  ik hoop dat zij niet veel behoeven te lijden onder de islam .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.