Snel denkende tiener redt ontvoerde vrouw. De manier waarop is niet alleen briljant, maar ook verbazingwekkend

Malyk Bonnet is een held.

Toen Malyk Bonnet klaar was met zijn werk – hij is een kok in een plaatselijke eetgelegenheid in Canada – zag hij een man en een vrouw ruzie met elkaar hebben. Hoe hij vervolgens reageerde heeft hem in weinig tot geen tijd veranderd in een held die alom geprezen wordt door de politie. Door zijn handelen slaagde de politie er namelijk in om een vrouw te bevrijden die ontvoerd was door haar ex-vriend.

Op 1 augustus zag de 17-jarige jongen een man tegen een vrouw schreeuwen. Dat gebeurde openlijk, op straat. Malyk liep vervolgens naar het stel toe en vroeg hen of hij ze ergens mee kon helpen. Ja, was het antwoord, ‘we hebben geld nodig voor de bus.’ De tiener vond dat geen enkel probleem en wilde hun geld geven. Dat veranderde toen hij heel kort alleen met de vrouw was; het werd hem onmiddellijk duidelijk dat er iets helemaal mis was.

Niet zo gek. De jongedame vertelde hem namelijk het volgende:

“Help me alsjeblieft. Hij laat me niet gaan. Ik wil naar huis, maar hij laat me niet gaan.”

Malyk vertelde de man vervolgens een leugentje (voor de bestwil van het meisje): hij zei dat hij in de buurt woonde van hun reisdoel en nodigde ze uit om samen met hem te reizen. “Het was mijn plan,” legde hij naderhand uit aan een tv-zender, “om ze in een publieke omgeving te houden zodat er niets kon gebeuren.”

Het instinct van Malyk bleek later te kloppen: de politie was namelijk al de hele dag op zoek naar de 29-jarige vrouw die tegen haar wil mee was genomen door haar ex. Dat was sowieso al problematisch, maar het werd nog erger: de man werd als bijzonder gevaarlijk beschouwd en had een strafblad.

Malyk wist dat allemaal niet, maar hij geloofde het meisje en wilde haar graag helpen. Zijn kans kwam toen hij het stel mee uit eten had gevraagd. Hij gaf de man wat geld en was in staat om er even tussenuit te glippen. Hij gebruikte die tijd om de politie te bellen. Enkele minuten later arriveerde de politie, die meteen orde op zaken stelde: de man werd meteen gearresteerd op verdenking van ontvoering en mishandeling.

Schitterend, natuurlijk, al helemaal voor de jonge vrouw. Die werd immers gered. Het einde van dit verhaal wordt echter nóg mooier: Malyk krijgt binnenkort namelijk een medaille van de gemeente vanwege zijn getoonde moed. En dat is niet alles: agenten hebben zelfs geld ingezameld voor de 17-jarige jongen (om hem tegemoet te komen in de kosten die hij maakte om de jonge vrouw te redden).

Malyks reactie?

“Geld is niets waard. Eten is niets. Voor een leven? Al het geld in de wereld is minder belangrijk dan een leven.”

Zo is het maar net.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.