Zangeres Taylor Swift bezorgt moeder van overleden jongetje de avond van haar leven

De populaire Amerikaanse zangeres bewijst weer eens één van de meest fantastische sterren ter wereld te zijn.

Zangeres Taylor Swift gaf onlangs één van de meest gevoelige optredens ooit. Haar publiek had tranen in de ogen en voor Taylor zelf was het ook een bijzonder emotioneel moment.

Ronan toen hij nog leefde. Foto: The Ronan Thompson Foundation
Ronan toen hij nog leefde. Foto: The Ronan Thompson Foundation

Ze zong namelijk het nummer “Ronan”; een door haar geschreven liedje over het leven (en de dood) van een kleine jongen. Deze jongen bestaat – of bestond, eigenlijk – echt: Ronan Thompson. Hij overleed op 3-jarige leeftijd (enkele dagen voor hij vier jaar oud werd) aan kanker.

Hoewel Taylor dit nummer zelf geschreven heeft brengt ze het maar zelden live ten gehore. Het is een te speciaal liedje voor haar en wil dat ook zo houden. Onlangs zong ze het echter toen ze een concert gaf in de Amerikaanse staat Arizona. De reden? Ronans moeder, Maya, was aanwezig bij het concert.

Screen Shot 2015-08-21 at 16.57.23

Maya is een grote fan van Taylor Swift. Het was dan ook een bijzonder moment voor haar – al helemaal omdat Taylor ook de tijd nam om over haar, haar overleden zoon en haar organisatie – die ze oprichtte om haar zoon te eren – te spreken.

Screen Shot 2015-08-21 at 16.58.34

De Ronan Thompson Foundation zamelt geld in voor kankeronderzoek. Dit om ervoor te zorgen dat andere ouders – hopelijk – niet hetzelfde hoeven mee te maken als Maya en haar man.  Taylor vindt het een geweldig initiatief en prijst Maya voor haar moed en kracht.

“In my opinion, one of the bravest things that a human being can ever do is to go through something absolutely unbearable and then share their experience with the world.”

Taylors eigen moeder heeft ook kanker, wat de reden is dat ze zich nu extra verbonden voelt met Maya en haar gezin.

Naderhand beschreef Maya op haar blog wat Taylors optreden voor haar betekende. Haar woorden zijn gericht aan haar zoon:

“I could literally feel your little arms wrapped around me. I have not felt your presence so close to me since you were physically still here on this earth. It was absolutely one of the purest, most magical moments of my life.”

En zo bewijst Taylor Swift maar weer eens dat niet alle sterren egoïstische figuren zijn die vooral druk bezig zijn met drugs, seks en rock en roll.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. halo1

    Ze mag bij mij ook nog even langskomen….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.