Ze omhelst de moordenaar van haar dochter in de rechtbank. Wacht tot je leest waarom

Geen categorieaug 17 2015, 10:42
De kracht van vergeving is ongelooflijk.
Wat doe je als je de moordenaar van je kind ontmoet? De meeste mensen zouden woedend en emotioneel reageren. Dat is ook begrijpelijk en terecht. Maar deze moeder doet precies het tegenovergestelde: In plaats van te schelden, omhelst ze de moordenaar in de rechtbank.
Screen Shot 2015-08-17 at 10.03.37
De reden voor deze onverwachte daad is even triest als bizar. De moordenaar, Jordan, was 15 jaar oud toen hij het pistool van zijn vader meenam naar school. Hij dacht dat er geen kogels in het wapen zaten, en vuurde het pistool één keer richting de grond, voor de grap. Er gebeurde niets. Toen richtte Jordan het pistool op het meisje dat naast hem zat, en haalde weer de trekker over. Dit keer met dodelijke gevolgen. Het bleek dat er toch een kogel in het pistool zat. Wat begon als een slechte grap, eindigde in een drama waarbij Jordan per ongeluk de 13-jarige Lourdes doodschoot.
[caption id="attachment_117465" align="aligncenter" width="512"]Screen Shot 2015-08-17 at 10.16.58 De 13-jarige Lourdes werd per ongeluk door Jordan doodgeschoten[/caption]
Ady, de moeder van Lourdes, was in tranen over de dood van haar dochter. Ze eiste dat de dader streng gestraft zou worden. Hoewel Jordan Lourdes niet expres had doodgeschoten, was hij immers wel verantwoordelijk voor haar veel te vroege dood. Ady bereidde zich voor om in de rechtbank te pleiten voor een zware straf voor de tiener.
Screen Shot 2015-08-17 at 10.02.17
Maar in de aanloop naar de rechtszaak veranderde Ady van gedachten. Om de dood van haar dochter écht te kunnen verwerken, en verder te gaan met haar leven, moest ze Jordan vergeven.
[caption id="attachment_117467" align="aligncenter" width="503"]Jordan bekent schuld Jordan bekent schuld[/caption]
Jordan had na zijn daad direct schuld bekend, en er was twee jaar gevangenisstraf tegen hem geëist. Maar Ady pleitte bij de rechter om hem een lichtere straf op te leggen. Ze vond dat Jordan, hoe gruwelijk zijn daad ook was, vergeving verdiende. Zelf zegt Ady:
"Als Lourdes nog leefde en hier bij ons was, zou ze ook zeggen: mama, vergeef hem"
Uiteindelijk kreeg Jordan, dankzij Ady's pleidooi, één jaar jeugddetentie opgelegd. Maar na die straf krijgt hij de kans om zijn verleden op een positieve manier in te zetten: Hij zal namelijk samen met Ady een tour maken langs scholen om jongeren bewust te maken van de risico's van vuurwapens. Nadat het vonnis was uitgesproken, gebeurde iets dat iedereen verbaasde en ontroerde: Ady omhelsde Jordan. Dat is de kracht van vergeving.
Screen Shot 2015-08-17 at 10.01.10
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/08/Mother-Embraces-Her-Daughters-Killer-With-A-Warm-Hug-In-Court-And-Stuns-Everyone-360p.mp4"][/video]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten