17-jarige jongen werd gruwelijk gepest, maar nu is hij degene die het laatst lacht

Daar zullen die pestkoppen flink van opkijken!

Ollie Forsyth op het oog een heel normale tiener. Toch is hij in meerdere opzichten bijzonder. Ondanks zijn prille leeftijd heeft hij namelijk al meerdere succesvolle bedrijven opgestart, die tienduizenden euro’s per jaar winst maken. Maar Ollies weg naar succes was niet zonder hobbels.

In de derde klas veranderde Ollie van middelbare school. Toen begon wat hij nu omschrijft als de zwaarste drie jaar van zijn leven. De vriendelijke tiener werd gruwelijk gepest. Of het nu op school was of op het internet, zijn kwelgeesten lieten hem niet met rust. Nergens was Ollie veilig.

Het was zelfs zo erg, dat hij meerdere malen overwoog om een einde aan zijn leven te maken. Hij kropte zijn verdriet en frustratie alleen maar op, waardoor het steeds erger werd en hij steeds depressiever begon te worden. Uiteindelijk nam hij gelukkig de beslissing om te praten met de schoolpsycholoog. Ollie stortte zijn hart uit over de vele pesterijen die hij te verduren kreeg, en zijn suïcidale gedachten.

De schoolpsycholoog gaf hem het advies om de pesters compleet te negeren. In plaats van aandacht schenken aan pestkoppen, moest Ollie zich helemaal op zichzelf en zijn eigen succes richten. Dan zou Ollie miljardair kunnen worden, zo zei hij. Ollie vertelt:

“Dat heeft mij naar succes geleid. Ik werd gepest en wou een einde aan mijn leven maken, maar ik zei tegen mezelf dat ik ooit miljonair zou worden en dat mijn pesters ooit voor me zouden werken.”

Dat dat zó goed zou gaan, had niemand verwacht. Ollie richtte een online kledingwinkel op, en maakte in het eerste jaar al gelijk 17.000 euro winst. Intussen is dat gegroeid tot 40.000 euro winst per jaar, een hele smak geld voor een 17-jarige.

media_xll_8028578-2

Ollies succes is niet onopgemerkt gebleven: Onlangs ontmoette hij de succesvolle Britse zakenman Richard Branson. Ook Branson was altijd een buitenbeentje, maar werd uiteindelijk één van de rijkste mensen ter wereld.

media_l_8028576

 

Inmiddels wordt Ollie op school niet gepest, maar bewonderd. Zo zie je maar: Je kunt negatieve ervaringen omzetten in een enorm positief succes. Ollie zat niet bij de pakken neer, maar besloot om wat van zijn leven te maken. Soms kunnen juist nare dingen je aanzetten om fantastische resultaten te bereiken.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.