Belgisch kind laat flat afbranden

Screen Shot 2015-09-30 at 20.13.40
Foto: twitter / @radio2wvl

De flat ligt volledig in de as.

Een Belgisch kind heeft ervoor gezorgd dat het appartement van haar moeder compleet onbewoonbaar is geraakt. Vermoedelijk was het kind aan het spelen met vuur.

De brand ontstond in het plaatsje Oostduinkerke rond half acht ‘s avonds. Binnen korte tijd stond de hele straat zwart van de rook. De brandweer was snel ter plaatse. De commandant vertelt:

 “Op het moment dat we arriveerden, was de brand al geëvolueerd naar een uitslaande brand aan de achterkant van het gebouw. Het vuur situeerde zich in de slaapkamer van de flat op de derde verdieping. Gelukkig waren de ongeveer tien aanwezige bewoners op dat moment al via de trap naar beneden kunnen komen. Eén man hebben we vanop de derde verdieping met de ladder naar beneden gehaald, maar hij raakte niet gewond.”

Op het moment van de brand waren een moeder en haar twee dochters in de flat aanwezig. Waarschijnlijk speelde één van de meisjes met vuur. Hierop raakte de moeder in paniek, waardoor eerst het bed en uiteindelijk de gehele flat vlam vatte. Het hele gebouw is uiteindelijk geëvacueerd door de brandweer.

Een 78-jarige buurvrouw maakte het voorval van dichtbij mee. Opeens kreeg zij de twee kleine meisjes aan de deur. Geschokt vertelt de vrouw:

“Zij stonden plots op mijn deur te bonken. Ze riepen dat er brand was uitgebroken in hun flat, nadat één van hen met vuur aan het spelen was. Hun moeder was uit alle macht aan het proberen om het vuur te doven, maar dat lukte niet. Ik ben samen met de kindjes via de trap naar beneden gelopen, nadat we de buren hadden verwittigd. Gelukkig was de brandweer enorm snel ter plaatse en is er niemand gewond geraakt.”

De komende tijd moeten de moeder en haar twee dochters bij familie slapen, aangezien hun appartement volledig onbewoonbaar is.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!