Denemarken plaatst advertentie in krant Libanon, gericht aan vluchtelingen: 'Don't come here'

Geen categoriesep 08 2015, 19:00
Een duidelijk ontmoedigingsbeleid.
Denemarken heeft geen zin om tienduizenden vluchtelingen uit het Midden-Oosten op te vangen. Daarom voert het land van de oude vikingen een actief ontmoedigingsbeleid.
Denemarken doet dat onder andere door een advertentie te plaatsen in Arabische media. Zie hier de advertentie die onlangs verscheen in een Libanese krant:
De advertentie bestaat uit een lijstje van (recente) maatregelen die ervoor zorgen dat Denemarken minder attractief is voor vluchtelingen dan andere Europese landen. Eén van die maatregelen is dat asielzoekers een 50% procent lagere uitkering krijgen dan tot voor kort. Ook wordt er meteen even bij vermeld dat mensen die een permanente verblijfsvergunning willen krijgen Deens moeten leren. En dan niet op het niveau van 'hoe gaat het', maar echt op een niveau dat ze actief mee kunnen doen in de maatschappij.
Deze advertentie werd zowel in het Arabisch als in het Engels gepubliceerd in vier verschillende kranten. Hoewel landen als Zweden, Duitsland en Nederland de afgelopen weken en maanden een minder streng immigratiebeleid hebben gevoerd om vluchtelingen uit met name Syrië toch te kunnen helpen. Denemarken doet precies het tegengestelde: dat land is alleen maar strenger geworden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten