Deze hond ontsnapte aan een vleesfabriek. Nu heeft hij het mooist mogelijke leven

Geen categoriesep 30 2015, 14:00
In Zuid-Korea zijn er 'hondenboeren': boeren die honden houden om ze vervolgens aan een slachterij te verkopen.
Hoewel de meeste Nederlanders gewoon vlees eten - ik ook - zijn we over het algemeen geen fan van hondenvlees. De hond heeft namelijk een speciale status in onze cultuur. Niet zo gek aangezien deze diersoort ook bekendstaat als "de beste vriend van de mens."
Screen Shot 2015-09-30 at 11.39.26
Helaas denkt niet elke cultuur er zo over. In Zuid-Korea zijn er namelijk hondenboeren: boeren die honden houden om ze vervolgens te verkopen aan slachterijen, waar ze letterlijk in een hot dog veranderen.
Screen Shot 2015-09-30 at 11.40.07
Gelukkig zijn er Westerse en Aziatische stichtingen die daar niet al te blij mee zijn. Zij zetten zich in om honden die als vee worden gehouden te bevrijden. Zo ook de Benton-Franklin Humane Society.
Deze organisatie is er onlangs in geslaagd om maar liefst 103 honden te bevrijden. Daarbij worden de eigenaren van de honden - de boeren - geholpen om een nieuw soort boerderij te beginnen. Als ze de honden afstaan krijgen ze alle hulp die ze nodig hebben om een normale boer te worden. Ze kunnen rijst verbouwen, groenten, of peper. Het maakt niet uit wat ze precies willen doen, zolang het maar niet het doden van honden behelst.
Screen Shot 2015-09-30 at 11.41.18
Veel boeren gaan daar zonder problemen mee akkoord. Zo ook in dit geval: 103 honden werden bevrijd. 4 van die honden werden onlangs naar Amerika gehaald, waar ze opgevangen én getraind worden zodat ze geadopteerd kunnen worden door een liefhebbend gezin. Voor deze honden is dat echt een droom die uitkomt: ze zaten namelijk stuk voor stuk hun leven lang vast in kleine kooien, waardoor ze niet alleen weinig interactie hebben gehad met mensen, maar ook fysieke problemen hebben zoals veel te grote poten en uit elkaar staande poten.
Gelukkig voor die honden is alles veranderd. Ze worden verzorgd door mensen die echt van ze houden en, indien nodig, de hele dag met ze spelen. Geen wonder dus dat ze zo zijn opgeleefd - en dat in slechts bijzonder weinig tijd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten