Dit gelukkige stel wilde dolgraag trouwen, maar een ernstige ziekte gooide roet in het eten. Toen kwamen vreemden in actie

Met een beetje hulp van hun vrienden vreemden…

Een jong stel dat een 3-jarig plan van aanpak had gemaakt om een huis te kopen en met elkaar te trouwen, moest overhaast in actie komen toen ze hoorden dat de bruidegom terminale kanker had.

Screen Shot 2015-09-15 at 12.23.50

Laura en Steven Monks, allebei 35 jaar oud, trouwden uiteindelijk afgelopen vrijdag met elkaar. En dat allemaal dankzij de gulle giften van vreemden.

Het stel verloofde zich in januari 2013, drie maanden na de geboorte van hun dochtertje. Lydia wordt volgende maand drie jaar oud. Haar ouders waren al tien jaar goede vrienden voordat ze een relatie begonnen. Hoewel ze graag met elkaar wilden trouwen besloten ze om het huwelijk uit te stellen om eerst een huis te kopen; dat was prioriteit nummer één voor ze nu ze een kind hadden.

Screen Shot 2015-09-15 at 12.22.02
Foto: Steve Grogan

En dus begonnen ze met sparen. Toen, aan het eind van vorig jaar, kregen ze te horen dat Steve leverkanker had. Hij werd behandeld – hij onderging een operatie en chemotherapie – maar helaas, er was geen redden meer aan. Afgelopen april vertelden zijn dokters hem dat zijn ziekte terminaal was en hij niet lang te leven had.

Foto: Steve Grogan
Foto: Steve Grogan

In plaats van alleen maar te rouwen besloten Steve en Laura toen dat ze dan alsnog snel met elkaar wilden trouwen. Hier hadden ze zich altijd op gericht; hun leven draaide om elkaar.

Screen Shot 2015-09-15 at 12.25.29

Zoals Laura uitlegt:

“As soon as Steven was diagnosed with cancer we knew we wanted to get married straightaway. We all wanted to have the same name and we wanted to be proper family.”

Met andere woorden: toen bleek dat Steve kanker had besloten ze dat ze meteen wilden trouwen. Ze wilden allemaal dezelfde de naam hebben en een echt, normaal gezin vormen.

Foto: Steve Grogan
Foto: Steve Grogan

Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zover: ze zijn nu officieel man en vrouw.

Dat was echter niet gelukt zonder de hulp van gulle gevers die het stel een mooie bruiloftsdag gunden; iets waar ze zelf niet voor konden zorgen omdat ze te snel in actie moesten komen vanwege Steve’s ziekte. Een bruidswinkel doneerde de jurk voor Laura, en de fotograaf, de goochelaar, de DJ, de zanger én de Rolls Royce-chauffeur boden hun diensten allemaal gratis en voor niets aan. Zelfs de bloemen en de bruidstaart werden door anderen geschonken.

Die anderen – vreemden – die het stel steunden kwamen hen op het spoor door de organisatie Gift of a Wedding. Deze groep zamelt geld, producten, jurken, etc. in voor mensen die snel met elkaar moeten trouwen. Laura hoorde via een verpleegster over de organisatie en contacteerde hen meteen. Ze legde uit wat er aan de hand was en vulde en formulier in. De volgende dag kreeg ze een telefoontje: de aanvraag was goedgekeurd.

En zo konden Laura en Steve afgelopen vrijdag dan toch nog met elkaar trouwen, ondanks Steve’s ziekte, en dankzij de hulp van gulle vreemden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.