Dit kleine meisje ziet voor het eerst een Syrische asielzoeker. Haar reactie zal je weer vertrouwen in de mensheid geven

Kinderen zijn kleurenblind, en kinderen zijn ongevoelig voor de actualiteit. Ze willen gewoon een vriendinnetje om mee te spelen!

Onlangs besloot Duitsland om 800.000 vluchtelingen uit het door oorlog en ISIS geteisterde Syrië op te vangen. Het was een groots gebaar van Angela Merkel, maar gelukkig staat een groot deel van de bevolking achter haar. Jong en oud openen hun land en hun hart voor de Syrische vluchtelingen. En dat bedoel ik niet eens figuurlijk, maar zelfs letterlijk.

Kijk maar wat dit kleine meisje doet als ze voor het eerst in haar leven oog in oog staat met een vluchteling:


.

Precies, het Syrische meisje krijgt snoepjes van haar Duitse leeftijdsgenootje. Die zal ze al een lange tijd niet meer gehad hebben. Maar het was voor het jonge vluchtelingetje om nog meer redenen een heuglijke dag. Ze kreeg – samen met haar moeder – een nieuw dak boven haar hoofd en mocht ’s avonds pizza eten. Lieve mensen bestaan nog, en deze Syrische mensen hebben dat zojuist ondervonden!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Bromsnor

  Door de domme uitspraken van Merkel komen nu meer immigranten af op Noord Europa. Die hebben gehoord van de “uitnodiging” die Merkel heeft uitgesproken.

  Want in Noord Europa (Duitsland) staat de hoofdprijs (goede uitkeringen, veel kinderbijslag, het krijgen van een woning,enzovoort) en met minder nemen ze geen genoegen.

  Van die ongebreidelde immigranten stroom zullen ook andere landen last van krijgen.

  Daarbij komen lang niet alle immigranten uit Syrië. Bij de grens zijn veel documenten gevonden die zijn weggegooid door immigranten die niet uit Syrië komen. Het word dus voor de ambtenaren moeilijk om te bewijzen waar veel immigranten vandaan komen. Uitzetten is daarom vrijwel onmogelijk.

  En natuurlijk weten die kinderen zeer weinig over de situatie. Die kinderen doen wat Mama wil en waarvoor ze beloond word.

  “De plotselinge stijging van de moslimpopulatie van Duitsland — aangedreven door een migratiegolf die niet is voorgekomen sinds de Tweede Wereldoorlog — representeert een demografische verschuiving van epische proporties, één waar critici van het land’s open-deur migratiebeleid voor waarschuwen, één die het gezicht van Duitsland voor altijd zal veranderen.

  “20 miljoen vluchtelingen staan te wachten in de deuropening van Europa.” — Johannes Hahn, EU commissaris voor Europees Nabuurschapsbeleid en Uitbreidingsonderhandelingen.

  Volgens Aiman Mazyek, hoofd van de Centrale Raad van Moslims in Duitsland, is het bezoekersaantal van vele Moskeeën in de afgelopen maand alleen al verdubbeld.”

  http://nl.gatestoneinstitute.org/6460/duitsland-moslim-demografie

 2. Bromsnor

  In een recent uitgezonden Duitse (ZDF) tv reportage wordt een verscheidenheid van schokkende voorbeelden vertoond over het falen van de integratie van immigranten uit islamitische culturen.

  In de reportage wordt aandacht geschonken aan onder andere vrouwenonderdrukking, eer- schaamtecultuur, vervolging van joden en christenen, en de parallelle rechtssystemen.

  https://rommelig.wordpress.com/2015/09/08/schokkende-duitse-tv-reportage-belicht-de-mislukte-integratie/

  1. Nog1

   Hier ben ik het wel met je eens.

   Vluchtelingen moeten niet alleen maar een verblijfsvergunning krijgen, de overheden moeten zich (zeer) actief in zetten voor een betere aansluiting tussen deze mensen en de samenlevingen waar ze nu terechtkomen.

 3. van Urk

  Het was Merkel zelf die riep dat de integratie mislukt is. Maar toch gewoon de boel maar hier naar toe binnenhalen.

 4. Jantje

  Pure propaganda.
  De meeste “vluchtelingen” zijn alleenstaande mannen.
  https://ejbron.files.wordpress.com/2015/09/screenshot_66.png

 5. Seneca

  Geachte heer Engelbart,

  Wat laat u zich in de luren leggen. Onvervalste hersenspoeling en propaganda wat u hier bedrijft. Toen ik het las liep ik snel naar een zekere plaats om mijn maag te ledigen. Dat u uw lezers zo laag inschat dat zij dit gemekker niet doorzien is voor mij onbegrijpelijk. BAH!

 6. alkmaar

  mooi

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.