Droom reis gepland maar geen geld? Dit is mogelijk de oplossing voor uw probleem.

Misschien heeft u er wel eens over nagedacht om de auto te verkopen om met het geld op reis te gaan nu het nog kan of uw tuin helemaal naar uw wensen op te laten knappen. Na een kleine oriëntatie blijkt echter al snel dat het verkopen van een auto meer voeten in de aarde heeft dan u dacht en ziet u er uiteindelijk als een berg tegenop. In dit artikel worden drie verschillende manier uitgelegd om uw auto te verkopen, zodat u op uw gemak kunt beslissen op welke manier u uw auto van de hand wilt doen.

Auto verkopen in de winkel
De eerste optie is natuurlijk gewoon een winkel die gespecialiseerd is in de koop en verkoop van tweedehands auto’s binnen te stappen om uw auto te verkopen. De auto zal door de aanwezige verkoper gekeurd en nagekeken worden, waarna u een prijs geboden wordt voor de auto. Zo simpel kan het zijn. Wat u hierbij niet moet vergeten is dat er voor de service ook extra kosten woren berekend op de verkoopprijs. In de meeste gevallen is het zoeken van een winkel die auto’s opkoopt, vervolgens onderhandelen over de verkoopprijs en afspraken maken ook nog eens behoorlijk enerverend.

Verkoop van de auto bij de handelaar
Een andere mogelijkheid om uw auto van de hand te doen is naar een handelaar (autodealer) te gaan. Dit lijkt in eerste instantie heel aantrekkelijk, zeker als u de auto bij een bepaalde dealer gekocht heeft en ervan uit gaat dat u daar dan ook de beste prijs krijgt als u met dezelfde auto terugkomt. Voor een dealer is het verkopen van een auto echter pas interessant als u zelf op zoek bent naar een andere auto. In dat geval wordt uw auto omgeruild, niet erg natuurlijk maar dat helpt niet met het sparen voor een leuke reis of een nieuwe tuin.

Auto online verkopen
De laatste mogelijkheid is de auto online verkopen op wij kopen auto’s bijvoorbeeld. Deze optie biedt vooral heel veel gemak en geeft u bovendien de garantie dat u de beste prijs voor uw auto krijgt. Het gratis verkopen van uw afgedankte auto is namelijker alleen online mogelijk. Na het doorgeven van uw kentekennummer, merk, model, type en kilometerstand ontvangt u direct de dagwaarde van uw auto per e-mail. Heeft u eenmaal besloten om de auto online te verkopen dan heeft u er verder geen omkijken meer naar. De auto wordt door het bedrijf verkocht (dit duurt ongeveer 24 – 48 uur), waarna u gegarandeerd het overeengekomen bedrag en de vrijwaringsbrief in handen krijgt. De formele afwikkeling van de auto wordt u daarbij volledig uit handen genomen, zodat u zich niet bezig hoeft te houden met allerlei papierwerk.

Hoe u de auto verkoopt maakt natuurlijk niet uit, zolang uw dromen werkelijkheid worden is het het waard.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.