Hans Wiegel spreekt zich uit tegen herziene vermogensbelasting

Hans Wiegel spreekt zich uit tegen herziene vermogensbelasting

Volgens de oud-VVD leider is het niets meer of minder dan een jaloezietaks.

Hans Wiegel, oud-leider van de VVD, is niet te spreken over de herziene vermogensbelasting. Volgens de liberaal is het namelijk feitelijk niets meer of minder dan een jaloezietaks: een belasting die alleen maar geheven wordt omdat mensen die minder geld hebben het niet kunnen tolereren dat er mensen met meer geld zijn.

De Telegraaf legt uit:

In WNL op Zondag gaf Wiegel aan dat de aanpassing ertoe leidt dat "hele knappe belastingadviseurs" uitwegen zullen gaan verzinnen.

"Mensen die heel erg rijk zijn, zullen hun vermogen misschien wel in het buitenland gaan neerzetten." Maar ook voor mensen die helemaal niet zo heel veel vermogen hebben, maar bijvoorbeeld wel een aandelenpakketje, gaat staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën ervan uit dat ze daar een "mooi" rendement op hebben, gaf Wiegel aan.

Daarover zegt Wiegel het volgende (waar je het eigenlijk niet mee oneens kunt zijn): "Nou, kijk af en toe eens naar de beurzen. Dus het is een jaloeziebelasting."

Hoewel veel kiezers het wel kunnen begrijpen dat een dergelijke 'herziening' gesteund wordt door de PvdA, is het voor veel mensen ongetwijfeld schokkend dat dit ook voor de VVD geldt. Wiegel verwoordt nu feitelijk de gedachten van de VVD-achterban - meer dan huidige VVD-parlementariërs doen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties