Duitsland, Frankrijk en Italië willen “eerlijke verdeling” van immigranten in EU

De grote EU-landen willen dat de asielregels worden herzien.

Als het aan Duitsland, Frankrijk en Italië ligt, gaat het Europese asielbeleid op de schop. Dat zeggen de drie grote EU-landen in een gezamenlijk document dat gisteren werd gepresenteerd.

Volgens de drie landen laat de migrantencrisis van de afgelopen maanden zien dat de huidige asielregels van de Europese Unie niet meer voldoen. Één van die regels is bijvoorbeeld dat migranten asiel moeten aanvragen in het eerste EU-land waar zij aankomen. Iemand die met een bootje in Griekenland aankomt, moet dus in Griekenland asiel aanvragen en mag niet doorreizen naar een ander EU-land. In de praktijk gebeurt dit juist veelvuldig.

Daarom pleiten de ministers van Buitenlandse Zaken van de drie landen onder meer voor het spreiden van migranten over verschillende EU-lidstaten. De ministers willen dat het document wordt besproken bij de bijeenkomst van ministers van Buitenlandse Zaken van de hele EU, die 4 en 5 september zal plaatsvinden.

Zowel Italië als Griekenland, twee landen waar zeer veel migranten arriveren, hebben speciale maatregelen genomen om de crisis in te dammen. Zo heeft Italië extra grenscontroles ingevoerd bij de Brennerpas, op verzoek van Duitsland. Ook is er in Noord-Italië opvang geregeld voor migranten die eigenlijk op weg waren naar Zuid-Duitsland.

De Grieken hebben een coördinatiecentrum ingesteld om de migrantencrisis beter te kunnen overzien. Vertegenwoordigers van het leger, de politie, de kustwacht en de ministeries van Binnenlandse Zaken en Volksgezondheid zullen samenwerken om de crisis in goede banen te leiden. Één van de belangrijkste doelstellingen is dat migranten beter worden geregistreerd. Tot nu toe kan Griekenland de enorme instroom van asielzoekers nauwelijks aan.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

104 reacties

 1. Geah

  Gewoon terug de zee opsturen….zoals ze gekomen zijn zo kunnen ze ook weer terug…..en voor de kinderen maken we geen uitzondering….want achter elk kind schuilt een enorme massa familieleden van hem..

  1. Nog1

   Gezien de onmenselijkheid van je reactie, geloof ik dat ik liever deze mensen als landgenoot heb dan jij.

   1. LantR.fant

    En dit is het resultaat van de menselijkheid. Ze zijn me toch dankbaar joh.

    https://www.youtube.com/watch?v=XD-AftsXYyc

    Wij lossen het probleem niet op door die mensen massaal hier op te vangen.

    1. Nog1

     @ LAnterfant

     Ach..het jochie is dus gestorven omdat we het ‘massaal hebben opgevangen…’

     En ik maar denken dat hij verdronken is omdat hij per boot moest en niet over de weg mocht, omdat Europa probeert het inreizen zo moeilijk mogelijk te maken.

     1. Stanly2000

      Hij hoefde niet naar Europa. Was in Turkije en daar ben je nog niet in levensgevaar? Zijn ouders wilden waarschijnlijk een beter leven voor hem, met deze fatale gevolgen.

     2. Nog1

      @ STanly

      Dit zijn Koerden en die zijn helaas ook niet helemaal veilig in Turkije

     3. LantR.fant

      Afgezien van het feit, dat u het probleem dat ik schets negeert,
      hebt u wat moeite om oorzaak en gevolg van elkaar te scheiden. Er is al jaren een massale instroom, die in Europa is opgevangen.

      Dat wij niet, zoals u kennelijk wenst, passagiersschepen gaan sturen, of colonnes met autobussen en extra treinen om zo dit jaar nog minimaal 5 miljoen extra asielzoekers te kunnen importeren is ons goed recht.

      Sterker nog, als Frontex haar werk behoorlijk had gedaan was dat jochie niet in een bootje gestapt.

   2. Simon Brouwenstein

    Daar sluit ik me bij aan.

 2. Gielah

  Zet onze Europese landen dan maar ónderaan de (enorme?) lijst met Afrikaanse landen en landen uit het Midden-Oosten, die deze mensen in de eerste plaats willen opvangen.
  In de buurlanden is dat al het geval… en hoe….die zitten al overvol…. maar we hebben het nu ook over de verder weg gelegen landen binnen dat gigantische territorium.
  Als deze landen eenmaal zoveel mogelijk mensen opgevangen hébben,
  dan zou er ook nog eens -voorzichtig- aan Europese landen gevraagd kunnen worden of die er wellicht ook wat kunnen opvangen….
  gezien het feit dat de culturen nauwelijks aansluiten en er dus haast wel aanpassingsproblemen.. van twee kanten…. móeten komen….
  dus alleen in láátste instantie te overwegen.

  Het feit, dat westerse regeringen al decennialang bezig geweest zijn allerlei niet-vluchtelingen binnen te halen… met enórme problemen en soms nog geen BEGIN van aanpassing en integratie… integendeel….
  maakt een en ander nóg weer ingewikkelder.

  Er is daardoor nauwelijks plaats en … onder de door schade en schande wijs geworden bevolkingen…. nauwelijks de hoop en de verwachting, dat hier ooit iets goeds uit kan voortkomen.

  Schuld van de overheden!
  Oorzaak en gevolg.

  1. Nog1

   De buurlanden vangen al een heleboel vluchtelingen op; Turkije, Libanon en Jordanië zitten al vol. Daarnaast hebben deze landen behalve Syrische vluchtelingen ook nog Irakese en Palestijnse vluchtelingen op te vangen.

   In Libanon en Jordanië wonen inmiddels meer vluchtelingen dan oorspronkelijke bewoners.

   Het enige land in de regio dat niets doet is Israel, maar ik geloof niet dat we kunnen verwachten dat zij Syriërs gaat binnenlaten.

   1. Geah

    Israël is gek om zichzelf naar de vernietiging te helpen door al die overwegend Islamitische vluchtelingen binnen te halen, waardoor Israël meteen een Islamitische staat wordt….Dat jij dat niet begrijpt waarom Israël hen niet kan hebben…..

    1. Nog1

     Dat begrijp ik prima. Wat ik niet begrijp (en daar ging de reactie over) dat mensen steeds roepen dat ze opgevangen moeten worden in de regio, terwijl dat precies is wat er gebeurd is, maar de regio stroomt inmiddels over.

     En ook is het een beetje vreemd dat ver weg gelegen landen in Afrika verwacht worden iets te doen, maar dat buurland Israel dat niet zou hoeven.

     1. Wachteres

      Welke regio stromen over, Nog 1?

      En is er één gebied/land dat hen niet alleen tijdelijk opvangt en hen zo snel mogelijk doorstuurt naar de EU, maar hen ook een vaste verblijfsvergunning geeft, zoals de EU doet?

      Ik denk het toch niet.

     2. Stanly2000

      Denk eens na? Je gaat toch geen mensen opvangen die je naar het leven staan? Laat ze naar die landen in de regio gaan die je vergeet op te noemen Sa, VAE, Quatar ed. om er maar enkele te noemen. Geld en ruimte in overvloed.

     3. Nog1

      @ Wachteres

      ‘En is er één gebied/land dat hen niet alleen tijdelijk opvangt en hen zo snel mogelijk doorstuurt naar de EU’

      Ja,

      Libanon en Jordanië sturen hun vluchtelingen nergens naar toe. En ze hebben inmiddels meer vluchtelingen in hun land dan Libanezen en Jordaniërs.

     4. Nog1

      @ Stanly

      De landen die jij ‘in de regio’ noemt liggen voor een Koerdische vluchteling uit Syrië een stuk verder dan Griekenland.

      Wat Noord Syrië betreft is de EU de regio.

     5. Wachteres

      En mogen die daar ook blijven, zoals hier het geval is?

      De EU liegt. Heel veel mensen denken dat de vluchtelingen naar vijf jaar weer weg moeten.

      Dat is hen door de EU voorgehouden.

      Natuurlijk gebeurt dat niet.

   2. Bromsnor

    @Nog1

    De rijke buurlanden vangen haast geen immigranten op in de regio.

    De regio overvol? Rijke buren doen niets voor vluchtelingen
    http://www.elsevier.nl/Nederland/blogs/2015/8/De-regio-overvol-Rijke-buren-doen-niets-voor-vluchtelingen-2677065W/?masterpageid=158493

    1. Nog1

     @ Bromsnor

     Ze moeten eens een landkaart kopen bij Elsevier. Geen enkel van de genoemde ‘buurlanden’ is een buurland van Syrië.

     En slechts 1 van de genoemde landen is een buurland van een buurland van Syrië….

     Griekenland ligt dichterbij voor de Syrische vluchtelingen dan de genoemde landen.

   3. toetssteen

    @Nog 1
    Telt u de Palestijnen in Jordanië gemakshalve ook mee? Ja hè!
    Heeft u overigens een flauw benul hoe groot Jordanië is meer dan twee keer zo groot als Nederland en dan schenk ik u het feit dat Nederland voor een behoorlijk deel water is en Jordanië niet. Bevolking nog geen 8 miljoen. Goede vergelijking Nog 1, mijn complimenten.

 3. Anna

  Eerlijke verdeling van economische moslim vluchtelingen.Kijk eens naar de beelden op You Tube “Islamitische Flüchtlinge randalieren brutal in Parijs”. Dit soort beelden mogen wij niet zien van de NOS, media en politici want dan worden ze heel zenuwachtig. Overheersing islam binnenkort in heel Europa met dank aan politici. EU “leiders” en nationale politici doen niets en kiezen de makkelijkste weg. Moslim mannen kom allen naar Europa en laat later uw hele gezin overkomen wij hebben de rode loper voor u al uitgelegd. Huisje, boompje en beestje staan voor u klaar. U hoeft uw oorspronkelijke landen niet op te bouwen en te ontwikkelen. U mag hier van vooral SP, VVD, D66 en PvdA voorgoed blijven met behoud alle uitkeringen. Vluchtelingen, immigratie-organisatie’s en asieladvocaten vullen hun zakken.

  1. Wachteres

   Geweld van de islam tegen autochtonen of in onze steden zegt links helemaal NIETS Anna.

   Pas als er een autochtoon kwaad wordt en eens wraak neemt, schieten ze uit hun slof.

   In Zweden was een zwangere vrouw in elkaar geslagen. De linksen schoten vuur; op de TV en in de straten over al hoofddoeken op, om haar te steunen tegen ‘rechts geweld’.

   Toen bleek dat de man zijn zwangere vrouw in elkaar geramd had, was het ineens doodstil.

   1. Wachteres

    http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/12/zweden_is_het_solidairste_land_van_europa.html

    Nog een voorbeeld van verknipt links denken:

    Waarom wel moord en brand schreeuwen als een moslima in elkaar getrimd wordt door een autochtoon, maar niets van je laten horen als honderden autochtone vrouwen gruwelijk verkracht en mishandeld worden.

    In GB waren het er in één stad meer dan duizend, [in het hele land nog veel meer] en daar is 15 jaar [door linksen gedwongen!] over gezwegen.

    1. Wachteres

     gruwelijk verkracht en mishandeld worden door moslims!

  2. elisabeth40

   u heeft helemaal gelijk……we zijn ziende blind….

 4. Anna

  Islam overheersing in Europa gevolg geweld, angst burgeroorlog. Geen moslim zal dan achter het christelijk/Joods Europa staan. EU politici praten over “verdeling” van moslim immigratie.

  1. omidiano

   Zal wel een tweede Amerika worden …

 5. Bromsnor

  Waarom neemt de EU geen maatregelen om de instroom van deze immigranten af te remmen? Zoals jaren terug de Australische regering met succes heeft gedaan.

  Tot nu toe heeft iedere maatregel van de EU met betrekking van het asielbeleid ertoe geleid dat er meer immigranten naar Europa komen.

  Met moet de buitengrenzen sluiten en het minder aantrekkelijk maken om naar (Noord-Europa) te komen.

  Immers gratis woningen; uitkeringen; gratis gezondheidszorg; kinderbijslag,etc trekt en vele zullen een poging wagen om in het “beloofde land” (Europa) te komen.

  Miljoenen in Afrika en het Midden-Oosten staan klaar om naar Europa te komen en de EU heeft het alleen over ‘verdelen” en niet over het stoppen van de volksverhuizing die op dit moment plaatsvind.

  Ik zie het somber is. De EU laat Europa volstromen en de media helpen daarbij door in te spelen op (misplaatste) schuldgevoelens.

  1. Nog1

   Het Australische succes valt wel mee, men neemt nog altijd 10 keer zoveel migranten op dan Nederland.

   1. Geah

    Australië is veel groter dan Nederland….Dus even je aardrijkskunde opnieuw leren..Kortom relatief gezien neemt Australië om terechte redenen minder vluchtelingen op…….Pffff 😉 😉 .

    1. Nog1

     Het was bedoeld om de Australie-fabel te corrigeren die op ointernet rondspookt, nl dat Australie een streng migratiebeleid zou hebben.

     Ik ben blij dat je het met mij wat de feiten betreft gelijk geeft.

   2. Bromsnor

    @Nog1

    Australië is zeer succesvol met haar asielbeleid.

    Australische aanpak mensensmokkel werpt vruchten af
    http://www.elsevier.nl/Buitenland/achtergrond/2015/8/Australische-aanpak-mensensmokkel-lijkt-vruchten-af-te-werpen-2667874W/?masterpageid=158493

    1. Nog1

     Het aantal migranten uit vluchtelingengebieden dat Australië binnen= gelaten is, was vorig jaar ca 200.000. In Nederland was dat 19.000.

     De cijfers van het beleid zijn behoorlijk anders dan de geslaagde pr-campagne er omheen.

   3. toetssteen

    @Nog 1
    Staat er nu echt op u onsterfelijk belachelijk te maken?
    Man o man, dat ze u ooit los hebben gelaten op studenten is gênant te noemen. U hebt de cijfers niet paraat, u vergelijkt gebiedsdelen die niet te vergelijken zijn en zegt dan doodleuk: Maar ze namen 10x meer migranten op. Alleen verzuimt u even te vertellen dat dat hoog opgeleiden zijn die hun eigen broek op kunnen houden.

    Ik kan ook naar Down Under. Relaties heb ik, zak geld doet de rest. Nounou zeg, wat nemen die skippy’s veel immigranten op……

 6. Nog1

  Een goed plan.

  Maar op termijn zullen we iets moeten doen aan de oorlog in Syrië/Irak én iets aan het op hol geslagen regime in Eritrea.

  Want anders is de huidige groep slechts het begin van de Exodus.

  1. WWW

   Wat denk jij daar aan te kunnen doen? Daar valt niks aan te doen, dat wordt alleen maar veel erger. Wacht maar totdat Jordanie valt, dat land bestaat uit heel veel ISIS aanhangers. En daarna het ultieme hoofddoel en dat is Saoudi arabie hier wonen ook allemaal ISIS knuffelaars.

   1. Nog1

    Eritrea is om te beginnen geen islamitisch land, dus je voorspelling heeft op dat deel van ons vluchtelingenprobleem geen enkele invloed.

    Daarnaast is het regime daar weliswaar machtig genoeg om op de ongewapende eigen burgers te schieten, maar niet om zichzelf tegen een internationale troepenmacht te kunnen verdedigen.

    En voo Syrië/Irak zie ik eigenlijk maar 1 mogelijkeid, en dat is de terugkeer van zgn mandaatsgebieden. Dit was een vorm van kolonisatie door de volkerenbond.

    Maar dat betekent wel dat we grondtroepen het gebied in moeten sturen om het gebied volledig te ontwapenen.

    Maar het moet nu zelfs voor de grenzen-dicht-aanhangers duidelijk zijn geworden dat oorlogsvluchtelingen niet door grenscontroles tegen te houden zijn. Nooit en nergens.

    1. WWW

     Syrie is een souverein land. Assad zal dit nooit toestaan.
     Naar Eritrea gaat niemand een troepenmacht sturen, want dan wordt het alleen maar erger. Je leeft in een utopie.

    2. toetssteen

     @Nog 1 Ach welja, laten ‘we’ nog meer rotzooi gaan trappen!

     Kras toch op man! Als een regime in de regionen de touwtjes niet strak in handen houdt wordt het een enorme bende! Wat nu de benen neemt uit Eritrea, zal ons in het Westen zuur op gaan breken. Maar och, dan kunt u altijd nog vingerwijzen naar de boodschapper. Als hij/zij de snavel had gehouden, was het niet gebeurd…

  2. _Mediaevist_

   Je hebt het echt niet door hè? Deze migrantenstroom is voor de EU-elite een lot uit de loterij.

   1. Nog1

    @ Mediavist

    En heb je ook enig bewijs voor deze zonderlinge verdenking?

    En wie of wat is ‘de EU-elite’?

  3. Stanly2000

   Wat zijn Uw plannen?

   1. Nog1

    @ Stanly,

    Die staan in de reactie, ik kopieer ze nog wel even;

    ‘En voor Syrië/Irak zie ik eigenlijk maar 1 mogelijkeid, en dat is de terugkeer van zgn mandaatsgebieden. Dit was een vorm van kolonisatie door de volkerenbond.

    Maar dat betekent wel dat we grondtroepen het gebied in moeten sturen om het gebied volledig te ontwapenen.’

    1. toetssteen

     @Nog 1
     Hier, hebt u een Uzi, vangen, en vergeet niet pang pang te roepen.

  4. Anna

   Nog 1. We? Laat islamieten eerst eens stoppen om ELKAAR, christenen;Joden en alle andersdenkenden uit te moorden en hun veroverings “religie” aan passen.

 7. Wachteres

  Deze instroom is overduidelijk iets wat de EUSSR wil.

  Anders zouden ze niet zoveel moeite doen om mensen die zich zorgen maken over de islamitische instroom – een terechte. legitieme zorg – onmiddellijk en gezamenlijk en voortdurend af te doen als nazi’s.

  Ook is het duidelijk dat de overleggen die er plaats vinden alleen maar als resultaat zullen en mogen hebben dat er een betere verdeling van de ‘vluchtelingen’ over de verschillende EU-landen moet komen. De instroom zal gewoon doorgaan.

  Niks, bekijken of er ook andere oplossingen mogelijk zijn.

  Niks, overleggen of het Midden-Oosten ook meer moet doen om zijn eigen mensen daar op te vangen.

  Ik heb het eerder gezegd:

  Deze vluchtelingenstroom is een godsgeschenk van Allah voor de EU om in een paar jaar tijd hun wensdroom van een multiculturele samenleving – wat een islamitische samenleving zal worden – gestalte te geven.

  Niemand zal zich nog verbonden voelen met zijn eigen land – op een paar vreemde snuiters na – en de macht zal volledig bij de EUSSR terecht komen.

  En als zij daarvoor de islam moeten gebruiken:

  “so be it”.

  Dat is precies de reden waarom er ook geen kritische geluiden ten opzichte van de islam mogen komen.

  1. Nog1

   ‘Deze instroom is overduidelijk iets wat de EUSSR wil.’

   Waar haal jij deze informatie vandaan? Wat ik zie zijn EU-leiders die hun best doen om het probleem zoveel mogelijk te negeren en bij de buren op het bordje te leggen.

   Graag een keer bewijs voor je beschuldiging, anders wordt het zo alu-hoedje.

   1. Wachteres

    Lees mijn argumenten @Nog1.

    En graag daarop reageren.

    Dat jij iets niet ziet of niet wil zien betekent niet dat het niet waar is.

    Wij worden wat de instroom betreft al jaren door de EU bedonderd.

    1. Nog1

     @ Wachteres

     Je argumenten komen voort uit ‘een samenzwering’. Maar ik zie geen bewijs voor deze stelling, waardoor je dus GEEN argumenten hebt.

     Pas na het bewijs, worden ze dat en kan ik dus op de inhoud reageren. Zpnder dat bewijs is er in je reactie geen inhoud te vinden

     Dus nogmaals; je beweert een EU-plan te zien. Waar is je bewijs?

     1. Wachteres

      Denk je nu werkelijk dat de EU openlijk gaat zeggen dat zij van plan is om ons aan het Midden-Oosten te verkopen?

      Net zo min als Hitler openlijk zei dat hij van plan was alle westerse landen binnen te vallen.

      Ook in die tijd waren er slimme mensen die één en één bij elkaar optelden en de politici de Europese landen voor hem waarschuwden.

      Ongetwijfeld waren er toen ook genoeg mensen die zeiden: “Kom maar met bewijzen”., want anders beledig je een bevriend staatshoofd.

      De EU is al jaren bezig met instroom en zij weigert daar verandering in te brengen.

      Trouwens, de Grünen in Duitsland geven precies aan wat de linkse bedoeling is.

      Zij zijn tenminste eerlijk.

      Ik heb het idee dat jij, net als Simon, niet geïnteresseerd bent in een andere mening, maar alleen komt om hier te zuigen.

      En eerlijk gezegd wil ik mijn tijd daar niet aan verdoen.

     2. Nog1

      @ Wachteres

      1- ‘Denk je nu werkelijk dat de EU openlijk gaat zeggen dat zij van plan is om ons aan het Midden-Oosten te verkopen?’

      Nee. Maar ik denk ook niet dat ze dat van plan zijn. Ook denk ik niet dat er een ‘EU’ bestaat, binnen d EU zijn er net zoveel politieke partijen werkzaam als in alle nationale parlementen bij elkaar opgeteld. De EU als moloch bestaat helemaal niet.

      2- ‘Net zo min als Hitler openlijk zei dat hij van plan was alle westerse landen binnen te vallen.’

      Eh…dat zij Hitler juist wel. En nog voor de verkiezingen, want dat was de belangrijkste reden voor de Duitsers om op hem te stemmen.

      3- ‘De EU is al jaren bezig met instroom en zij weigert daar verandering in te brengen’

      De EU probeert zoveel mogelijk een fort op te bouwen en zo weinig mogelijk vluchtelingen op te nemen. Waarom moeten ze anders in gammele bootjes de oversteek maken denk jij.

      Wat we zien is dat deze politiek van dichte grenzen niet werkt als het gaat om mensen die uit een oorlogsgebied vluchten. Zij moeten kiezen tussen leven onder ISIS of een tweederangs behandeling in de EU. EN dan kiest men voor dat laatste.

      4 ‘Trouwens, de Grünen in Duitsland geven precies aan wat de linkse bedoeling is’

      Nee, de Duitse Groenen spreken voor zichzelf, en alleen voor zichzelf. In Nederland was het de linkse SP die als eerste beperkingen aan migratie wilde stellen, en verplichtingen aan migranten wilde opleggen.

      5 ‘Ik heb het idee dat jij, net als Simon, niet geïnteresseerd bent in een andere mening,’

      Ik ben zeer geinteresserd in andere meningen. Maar als mensen iets als feit gaan poneren (zoals een stiekum-EU-plan) is de bewijslast aan degene die iets beweert. Want zonder bewijs wordt het kinderachtig gewauwel.

     3. Wachteres

      NOg1 13.53u.

      2 Als Hitler zijn plannen wel duidelijk heeft gemaakt, en die vielen in zijn boek ‘Mein Kampf’ te lezen, dat heb ik weleens eerder geschreven,dan is het helemaal misdadig dat politici en de landen daar niet op hebben gereageerd en vooral niet naar Churchill hebben geluisterd.

      Net zo als het misdadig is dat onze politici weigeren naar de wel zeer duidelijk uitspraken van de islam te luisteren.

      Zij zijn verantwoordelijk als de islam gaat doen wat hij zegt.

      Het Midden-Oosten weet daarvan mee te praten.

      En nogmaals. voor mij is het duidelijk waarom zij dat niet doen; er is geen andere logische verklaring.

      Als je een bende criminelen in je huis haalt – en dat is nog een te goede benaming voor de fundamentalisten – dan moet je daar een reden voor hebben.

 8. Geah

  Zoveel mogelijk Afrikaanse pro EU-vluchtelingen toelaten en we kunnen geen vuist meer maken tegen de EU…

  1. Nog1

   Oh…sinds wanneer krijgen ze bij een asielaanvraag stemrecht?

   1. Wachteres

    Niet, maar als ze hier een keer wonen wel.

   2. Geah

    Als ze de status toegekend krijgen dan worden zij automatisch Nederlander…met uitkering…familiehereniging…diverse vrouwen voor de kerels en daaruit weer verder hun kroost…kinderbijslag….subsidies…gratis zorg….en als toetje …hun stemrecht..

    1. Nog1

     @ Geah

     Zo gaat dat niet. Niemand wordt automatisch Nederlander.

     En niet alle asielzoekers kunnen voldoen aan de voorwaarden en worden zelfs nooit Nederlander.

  2. Wachteres

   Heel goed @Geah. Ook een onderdeel van de plannen.

   1. Geah

    (Y)..

   2. Simon Brouwenstein

    Heeft mevrouw Wachteres een linkje naar die plannen of verzon ze het op eigen kracht?

    1. Wachteres

     Gaaaaaaaaap

     1. Nog1

      Ach…dat is het bewijs?

 9. Niek Verheyen

  Iedere dag weer bij het zien van de beelden en het volgen van de discussieprogramma’s op Nederlandse en Duitse televisie dringt de titel van het boek van Thillo Sarrazin zich bij mij op: ‘Deutschland schafft sich ab”.

  Inderdaad: Europa ‘schafft sich ab’.

  1. Wachteres

   Thilo Sarrazin vertelde de waarheid en moest daarom worden afgemaakt.

   1. Nog1

    Afgemaakt? Sarrazin?

    Mmm…misschiern moet je dat Thilo even mailen, want volgens mij is hij nog niet op de hoogte van zijn dood.

    Nee, dit prominent SPD-lid (jawel, Thilo is nog altijd sociaaldemocraat) is nog springlevend

    1. Wachteres

     Hij werd door de MSM en door de politiek ‘afgemaakt’ Nog 1.

     Dat jij dat maar op één manier wilt begrijpen, is jouw probleem.

     Ik weet ook wel dat Sarrazin nog springlevend is.

     En ik weet ook dat de socialisten hebben overwogen om hem uit de partij te zetten.

     Hij is regelmatig in overleg met ‘Alternative für Deutschland’.

     Hij heeft indrukwekkende boeken geschreven.

     Ik heb die allemaal in mijn bezit.

     1. Nog1

      @ Wachteres

      Hier een linkje naar woordenboek.

      http://www.woorden-boek.nl/woord/afmaken

      MSM-media bestaan niet, dat is een verzinsel van mensen die hun eigen mening te weinig terugvinden in het nieuws.

      Thilo is bepaald niet doodgezwegen in de Duitse media, en de reacties waren zeker niet allemaal negatief. Kijk maar

      http://www.bild.de/politik/2010/spd-politiker-schreibt-in-seinem-neuen-buch-ueber-den-islam-13749562.bild.html

      http://www.focus.de/magazin/debatte/focus-leserdebatte-schadet-sich-die-spd-mit-ihrem-sarrazin-kurs_aid_623031.html

      http://www.morgenpost.de/printarchiv/titelseite/article104583368/18-Prozent-der-Deutschen-wuerden-Sarrazin-waehlen.html#modal

     2. Wachteres

      @Nog1: Nog nooit van ‘iemand verbaal afmaken’ gehoord?

    2. Wachteres

     Ik zeg niet dat Sarrazin is doodgezwegen in de media. Dat is jouw fantasie.

     Maar hij is zo zwart gemaakt door linkse kranten dat hij gedwongen werd om ontslag te nemen

     http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/1152649/2010/09/02/Sarrazin-wordt-dan-toch-ontslagen-bij-Duitse-centrale-bank.dhtml

     Dat mensen een bepaald gen hebben waardoor men zelfs kan nagaan uit welke stam in Afrika zij komen is genoegzaam bekend.

 10. Wachteres

  Bart Schut maakt duidelijk wie en wat wij binnenhalen:

  https://jalta.nl/buitenland/islamitische-broederschap-laat-me-niet-lachen/?a=5GvCXw00To1Fj3q3zGE4mxsJa1jkVPLoulfzE50TftQ&b=AENwUfd6fNvOrxRCYPWsqKrUjORYWagWHcgnPEliWNY

  “Islamitische broederschap? Laat me niet lachen.

  Als er iets niet bestaat binnen de oumma, de gemeenschap waartoe alle moslims zouden behoren , is het solidariteit. Voorbeeld op voorbeeld toont dat broederschap slechts met de mond wordt beleden en wordt gebruikt, misbruikt zelfs, voor politieke doeleinden. En natuurlijk mag deze niets kosten.

  Het zijn niet alleen de jihadisten die geen mededogen hebben met hun medemoslims. Demonstranten, activisten, islamitische politici en leiders uit de gemeenschap kunnen er ook wat van.

  Iedere keer als ik zo’n opgewonden (wannabe) jihadi hoor roepen dat hij of zijn broeders naar Syrië zijn vertrokken om de arme moslims daar te redden, weet ik niet of ik moet lachen om de onbedoelde ironie, huilen om de ongebreidelde hypocrisie of woedend worden vanwege de schaamteloze leugen die erachter zit (en omdat deze door zo veel levensgevaarlijke, roomblanke naïevelingen wordt geloofd). Laat ik u uit de droom helpen: er is nog nooit een jihadist vanuit Den Haag, Gouda of Arnhem naar het Midden-Oosten vertrokken om zijn broeders en zusters te helpen. Niet één.

  (zoals Esther Voet maandag schreef, duurt de oorlog die de Saoedi’s en hun lakeien voeren tegen Jemen, want daar hebben we het over, langer en kost meer slachtoffers dan de aanval op Gaza).

  Niemand demonstreert, niemand interesseert het zelfs. Waarom? Omdat de daders ditmaal geen Joden en de slachtoffers geen soennieten zijn.

  Intussen roepen Nederlandse media op zoveel mogelijk vluchtelingen toe te laten omdat het sowieso allemaal de schuld is van ons beleid (Echt, Jan Eikelboom? Onze schuld, Jan Eikelboom? In Syrië, Jan Eikelboom?), terwijl de werkelijk verantwoordelijken voor de slachting, zij die de salafistisch-jihadistische geest uit de fles lieten, hun grenzen potdicht houden. En als straks de oorlogen in Syrië en Irak voorbij zijn, zullen de Golfarabieren wel weer met tranen in de ogen hun broeders en zusters miljarden oliedollars beloven, maar net als bij de Gazanen hun buidels even gesloten als hun grenzen houden. De solidariteit van de oumma wordt duur betaald. Helaas met Europees en Amerikaans belastinggeld”.

  Lezen mensen!! Zelfs Bart Schut wordt wakker.

  Is dit de man wiens enige taak het was om Wilders belachelijk te maken?

  Een haarscherpe analyse van wat de islam in feite is.

  En hij laat meteen zien hoe levensgevaarlijk voor onze maatschappij het tuig is – ik meen wat ik zeg – dat wil dat de islam hier – middels honderdduizenden, straks miljoenen ‘vluchtelingen’ en/of ‘asielzoekers’ – hun familie mag ook nog komen – moet binnenkomen.

  Deze mensen – en dan denk ik vooral aan onze politici –
  zijn of – ik heb het vaker gezegd – ongelofelijk onnozel, bij het achterlijke af, of zeer kwaadaardig bezig.

  Achterlijk zijn ze niet, dus moeten we wel van het laatste uitgaan

  De christenen in Pakistan zijn nu het slachtoffer.

  Volgens de Pakistaanse regering zullen zij alleen – vanwege de overstromingen – geholpen worden, wanneer zij zich bekeren tot de islam.

  Zo niet, dan kunnen ze het wel schudden.

 11. Bromsnor

  “West-Europa balkaniseert voor onze ogen. De grote steden zijn al onderverdeeld langs etnische lijnen.

  In Parijs wonen Fransen in de binnenstad en de minderheden in de buitenwijken, de zogenaamde ‘banlieus’. Marseille, de tweede stad van het land, zal in de nabije toekomst hoofdzakelijk door moslims bevolkt worden.

  In Duitse steden zoals Berlijn, Duisburg en Gelsenkirchen zijn hele wijken getransformeerd tot ‘no-go areas’. In Amsterdam wonen autochtonen in de stadsdelen Centrum en Zuid, terwijl allochtonen de meerderheid vormen in de stadsdelen Nieuw-West en Zuidoost.

  In een stad als Londen zijn autochtone Britten al een minderheid en verlaten in grote getale de hoofdstad. In de anglofone wereld wordt dit verschijnsel ook wel “white flight” genoemd, oftewel “blanke vlucht”. Een soortgelijk verschijnsel voltrekt zich in Nederland. In steden als Amsterdam zijn autochtone Nederlanders onderhand een minderheid. Hetzelfde geldt voor andere grote steden zoals Rotterdam en Den Haag.

  Miljarden euro’s verdampen onder het mom van immigratie en integratie. Asielzoekers zijn veelal laagopgeleid, spreken de taal niet en hebben weinig tot geen vermogen. Op het moment van aankomst is er dus direct sprake van een grote staatsafhankelijkheid. ‘Oude’ migrantengroepen, zoals Turken en Marokkanen, zijn al drie keer zo vaak werkloos als autochtonen.

  Bij de recent gearriveerde groepen ligt dit aantal nog vele malen hoger. Zo hebben 80% (!) van de Somaliërs in Nederland geen baan.

  In West-Europa zijn de demografische veranderingen al goed zichtbaar.
  Europa staat voor een tweesprong. Het is nog niet te laat om de controle over onze grenzen terug te nemen en een streng immigratiebeleid te introduceren. Doen we dat niet, dan moeten we beseffen dat de komende demografische veranderingen permanent en onomkeerbaar zijn.

  “Onze kinderen zullen een land erven dat in de verste verte niet op het Nederland zal lijken waarin u en ik zijn opgegroeid.”

  http://curiales.nl/2015/08/25/europa-balkaniseert/

  1. Nog1

   Als jouw wens een Nederland is dat lijkt op het Nederland waarin je bent opgegroeid, dan maakt je leeftijd wel wat uit. Ik ben grotendeels opgegroeid in een etnisch gemend land, dus het lijkt daar al op.

   En de opmerking ‘Dat het nog niet te laat is’ klopt niet. Er wonen in Nederland tussen de 1 en 2 miljoen Nederlanders wiens grootouders niet in Nederland geboren zijn. En deze mensen gaan niet weg, die gaan blijven. Net als hun kinderen en kleinkinderen.

   Dus Bromsnor, wen er maar aan.

   1. Wachteres

    Dat noem ik nog eens goedkoop gewauwel:

    Terug naar de jaren ’50 …. ja ja

    Natuurlijk blijven de mensen die hier zijn, maar dat wil niet zeggen dat we miljoenen meer hier moeten halen.

    Alleen in Duitsland dit jaar al meer dan een miljoen.

    [Nu achthonderdduizend, reken maar uit!}

  2. Geah

   En dan wil de CU dat wij met z’n allen een asielzoeker in huis opnemen…..Aan Simon Brouwenstein de keus om een Islamitische Somalische opper-neger in huis te nemen…. 😉 😉 😉 LOL…

   1. Wachteres

    Dat gaat hij echt niet doen, Geah. Laat staan meer.

    Als hij dochters heeft dan mogen die wel een kuisheidsgordel om doen. Gebeurt in Zweden ook al.

    De mooie theorieën, de tranen zouden je in de ogen springen, zijn puur gevoelsmatig en komen dus ook uit het gevoel voort.

    Lievvv zijn voor anderen dan voor je eigen volk geeft zo’n lekker gevoel.

    1. Geah

     De inleiding om een asielzoeker in huis op te nemen begon met een zielige foto van een 3-jarig verdronken joch…wat onze schuld zou moeten zijn…..en om de dood van dat joch te compenseren…kunnen we nu een asielzoeker in huis halen om onze schuld aan dat joch af te lossen….dat uiteraard niet voor hen geldt……..Zo is de CU begonnen…en daar hoort Simon Brouwenstein ook bij….

     De CU en Simon Brouwenstein vergeten er wel even bij te vermelden dat de vader van dat joch allang en breed op veilig Turks gebied was gestrand…….Desondanks waagde hij zijn gezin eraan om in een gammele boot zonder zwemvesten naar Koss te varen om van daaruit naar het rijke westen te willen “vluchten” Zeg nu zelf @Wachteres: Wiens schuld is het dat zijn kind dood is…de onze of zijn schuld :-(…

   2. Nog1

    Ik kan niet voor hem spreken, maar voor ons zou dit niet de eerste keer zijn.

    In de jaren ’70 hadden mijn ouders Portugezen in huis (toen was dat land nog fascistisch), eind jaren ’80 als student Refusniks in huis gehad, jaren ’90 eerst Somaliërs, vervolgens een Roemeens gezin.

    Maar tegenwoordig niet meer in eigen huis, maar huren we samen ruimte.

    http://www.novatv.nl/page/detail/uitzendingen/3264/Asielopvang%20kost%20Witmarsum%20handen%20vol%20geld

 12. van Urk

  Wat ik begrepen heb over Israel is dat het zich voorbereidt op Syrische vluchtelingen als het regime van Assad zal gaan vallen. Voornamelijk zullen dat dus de alawieten zijn die door Israel worden opgevangen. De bevolking maakt 10 % deel uit van de Syrische bevolkingsgroep maar vormen wel de toplaag van de economie,veiligheidsapperaat en politiek.

  1. Nog1

   Dat lijkt me sterk, want dat is dezelfde groep waar Hezbollah deel van uit maakt.

   1. van Urk

    Ik zal het nog even beter uitleggen Nog1. De chef-staf van het Israelishe leger Benny Gantz voorspelde al in 2012 dat Alavieten massaal naar Israel zullen gaan vluchten en dat Israel ze zal opvangen op een gewezen plek ergens op de Golanhoogvlakte.

    1. Nog1

     Gantz is inmiddel sniet meer in functie en hij zei destijds (3 jaar geleden) dat hij verwachtte dat Assad zelf zou vluchten.

     Israel Defense Forces Chief of Staff Benny Gantz said Tuesday that Israel is preparing to absorb Alawite refugees once Syrian President Bashar Assad’s regime collapses, which he expects to happen in the coming months

     Dat is dus niet gebeurd.

     1. van Urk

      Dat klopt nog1! omdat Assad nog wankelend overeind staat en de gebieden waar de meeste Alevieten bevinden nog safe zijn. Maar het zal niet lang meer gaan duren dat daar de strijders als IS hun voeten op deze bodem zet en Assad inderdaad zijn koffers in zal gaan pakken(of niet).

    2. van Urk

     Hezbollah is trouwens een sjiitische beweging. En inderdaad zij steunen Assad omdat zij de soennieten als grootste vijand zien maar ook dat Assad hun gesteund had bij het terug proberen te veroveren van de Golanvlakte. Zij geven zelfs de schuld aan de soennieten waaronder de Palestijnse organisatie PLO dat zij de Israelische invasie uitlokte in 1982 waardoor een deel van de Golanvlakte bezet werd door het Israelische leger.

     1. Nog1

      Alewieten zijn ook sjiieten.

     2. van Urk

      Inderdaad maar toch net iets anders. heeft weer te maken hoe zij de islam weer interpreteren. Sjiieten beweren dat de Alevieten beinvloed zijn door het soefisme terwijl Alevieten beweren dat Sjiieten beinvloed zijn door de orthodoxe soenitische meerderheid .

    3. toetssteen

     @Van Urk
     Alawieten, zijn geen Alevieten.
     De eersten horen in de basis thuis bij de sjiieten, maar in de praktijk zijn het de wat meer vrijdenkers binnen islam. Alevieten zijn soenni’s, maar ik geef toe, ook zij behoren in de meerderheid niet tot de relidrammers.

 13. Wachteres

  Merkwaardig dat links zo om ‘bewijzen’ roept.

  De islam en zijn aanhang doen niet anders dan zeggen wat zij van plan zijn:

  “De wereld veroveren voor de islam”.

  Een groot deel van de moslims staat achter IS.

  En een steeds groter wordend deel is fundamentalistisch.

  En nog zijn degenen die voor de islam waarschuwen nazi’s en islamofoben.

  We kunnen wel honderd linkjes naar hun plannen geven, maar dat zal ons niet helpen.

  Links wil alleen maar geloven wat zij willen geloven.

  En alles wat niet in het linkse denken past, hoort daar – met of zonder bewijzen – niet bij.

  1. Nog1

   ‘Merkwaardig dat links zo om ‘bewijzen’ roept.’

   Eh, denk je dat echt? Dat alleen links in een discussie bewezen feiten wil, en dat rechtse debaters daar niet om geven?

   Ik denk dat er maar weinig rechtse mensen blij zijn met dit soort opmerkingen, want het plaatst ze in de categorie ongefundeerde schreeuwers.

   Zelf heb ik een hogere pet op van rechtse mensen en denk ik dat ze ook graag inhoudelijk discussieren ipv maar wat lukraak roepen, en als daar op gereageerd wordt met ad hominem argumenten (die strikt genomen helemaal geen argumenten zijn) reageren.

   ‘Links wil alleen maar geloven wat zij willen geloven.’

   Ik weet niet wat links wil, en het interessert me ook niet. Ik weet wel wat ik wil; ik geloof in helemaal niets en wens dus voor alles idd bewijzen. Dat geldt voor linkse mensen die maar wat roeptoeteren, en ook voor rechtse mensen.

  2. Wachteres

   En nu ga je weer voorbij aan waar het werkelijk om gaat, Nog 1

   1. Nog1

    Nee wachteres, jij probeert steeds voorbij het probleem te zeilen dat je wel boute beweringen doet en beschuldigingen uit, maar daar nog niet het begin van bewijs voor hebt.

    En zo zet je rechtse volwassenen voor joker. Want straks denkt iedereen dat alle rechtse mensen van die alu-hoedjes zijn die geloven in EU-samenzweringen.

    1. Wachteres

     De tijd zal het leren, Nog 1. Ik ben bang dat de alu hoedjes bij jou terecht komen.

     ’t Is duidelijk dat jij niet gevoelig bent voor argumenten die je niet van pas komen.

     Je stemt links, zeker?

 14. AnnieJansz

  Dames en heren, vandaag mijn eerste commentaar die hier met gejuich ontvangen zal worden.

  Ik stop er maar eens mee, de lol is er nu wel een keer af.

  Eindeloze herhalingen van de napratende en ideeenloze reaguurders eisen nu eenmaal zijn tol.

  Daarnaast heb ik het idee dat er hier mensen tussen zitten die rijp zijn voor het gekkenhuis of er reeds verpozen.

  Stel je voor dat je er op een goede dag achterkomt dat je je kostbare tijd hebt gestoken in een ontoerekenkingsvatbare patient…beetje lullig toch?

  De groeten dus en ik hoop dat de droom van gekke Gielah uitkomt dat het hier een exclusief boevenhol wordt voor rechts-extremisten met een minderwaardigheidscomplex.

  De adverteerders zullen dan snel afhaken (dank u Unicef) en dan kan de stekker er ook uit.

  Tot die tijd, lees ik natuurlijk wel alles over Kim Kardashian, wat ook al zo’n verrijking was voor deze ooit wel spannende site.

  de groetjes!

  Annie Jansz

  1. Geah

   Vaarwel hé AnnieJansz……Nu maar hopen dat je je niet als Heintje Davids gedraagt…..

  2. Anna

   Anniejansz Hoeveel moslim mannen heb je al in huis genomen. In het asielcentrum van Apeldoorn zitten er 400 waarvan 4 gezinnen de rest is van het mannelijke geslacht. Bij de NOS en RTL maken ze de kijkers wijs dat het allemaal kindjes en vrouwen zijn.

 15. Anna

  Volgens Europese politici schijnen wij in Europa verantwoordelijk te zijn voor al de islamitische stammen die niks anders doen dan elkaar uitmoorden. Als islamieten nou eens zouden stoppen met het uitmoorden van elkaar, christenen,Joden en alle andersdenkenden en hun oorspronkelijke landen zouden gaan ontwikkelen en opbouwen. Wat zou de wereld er dan anders uitzien.
  Nu moeten wij verplicht gaan wonen en werken tussen mensen waarvan niemand weet wat ze allemaal hebben uitgevreten.

 16. van Urk

  Ze willen gewoon van ons af beste Anna. Als men over pure form van racisme spreekt dan is het dit wel. De ene ras moet in zijn eigen land plaats gaan maken voor een andere ras. Merkel weet daarom gewoon niet wat zij tegen haar eigen volk uberhaupt uitkraamde omdat zij werden bestempeld als doodgewone fascisten.

  1. Simon Brouwenstein

   De heer van Urk heeft met deze bijdrage de grens naar puur racisme overgestoken. Niet fijn.

   1. van Urk

    Inderdaad Simon. het is niet fijn hoe er met het eigen volk omgegaan wordt en dat is net zo goed racisme.

 17. Bromsnor

  De verstandige leiders van Europa komen tegenwoordig uit Oost Europa en niet uit West Europa die Europa vol laten stromen met immigranten uit moslim landen

  Zo willen Oost-Europese landen de vluchtelingencrisis aanpakken

  “De Oost-Europese landen zullen vrijdag vooral aandringen om de bestaande Europese regels daadwerkelijk na te leven.

  Marácz: ‘De centrale vraag is: Wie vertegenwoordigt het echte Europa? Zijn dat Duitse en Franse politici die vluchtelingen oproepen hier naartoe te komen, of zijn het de landen in Centraal Europa die willen dat men zich aan de de Schengen-regels houdt om instabiliteit in de Unie te voorkomen?'”

  http://www.elsevier.nl/Buitenland/achtergrond/2015/9/Zo-willen-Oost-Europese-landen-de-vluchtelingencrisis-aanpakken-2680338W/?masterpageid=158493

 18. toetssteen

  Haalt schouders op, was een artikel op the wallstreet journal.
  Ik denk dat wij wat andere interesses hebben.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.