Een jaar geleden redde een onbekende vrouw haar leven. Nu ontmoeten ze elkaar voor het eerst

Geen categoriesep 26 2015, 16:15
Één omhelzing zegt meer dan duizend woorden.
Wat doe je als je voor het eerst de vrouw ontmoet die je leven heeft gered? Voor die vraag kwam Debbie Brown vorige week te staan. Twee jaar geleden kreeg ze de diagnose acute leukemie. Voor veel mensen is deze ziekte, maar Debbie werd gered dankzij een beenmergtransplantatie. Eerst zouden haar zussen donor zijn, maar helaas bleek dat die niet geschikt waren.
[caption id="attachment_120359" align="aligncenter" width="554"]Debbies leven werd gered dankzij Lori's beenmergdonatie Debbies leven werd gered dankzij Lori's beenmergdonatie[/caption]
Debbie was wanhopig, maar vorig jaar kreeg ze opeens het verlossende bericht: Er was een beenmergdonor gevonden. Lori Ketteler, een vrouw die ze nog nooit had gezien of gesproken, bleek een perfecte match te zijn om beenmerg te doneren aan Debbie. Debbie vertelt:
"Ik kan het nog steeds niet vertellen zonder emotioneel te worden. Ze heeft echt mijn leven gered."
Inmiddels is Debbie weer kerngezond, en ze weet dat ze het allemaal te danken heeft aan Lori. Daarom was haar blijdschap groot toen Lori haar laatst opbelde. Ze informeerde niet alleen hoe het met Debbie ging, maar had ook een bijzondere uitnodiging voor haar. Lori en haar vriend gingen namelijk trouwen, en Debbie was van harte welkom op de bruiloft.
[caption id="attachment_120360" align="aligncenter" width="506"]Lori redde een leven door beenmerg te doneren. Nu gaat ze trouwen Lori redde een leven door beenmerg te doneren. Nu gaat ze trouwen[/caption]
Voor Debbie was dit de kans om de vrouw die haar leven had gered, eindelijk te ontmoeten! Hoe die ontmoeting verliep, kun je wel raden: Een warme omhelzing, en tranen van geluk. Bekijk hier de ontroerende beelden van de ontmoeting.
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/09/Wedding-brings-bone-marrow-donor-recipient-together-360p.mp4"][/video]
Screen Shot 2015-09-26 at 15.49.37
Debbie hoopt dat mensen door haar bijzondere verhaal worden geïnspireerd om zelf donor te worden:
"Beenmerg doneren is niet zo eng als veel mensen zich voorstellen. Ik hoop dat mijn verhaal een steuntje in de rug is voor mensen om alsjeblieft zelf te doneren: bloed, plasma en beenmerg. Het heeft mijn leven gered. Ik weet hoe belangrijk het is. En mensen realiseren zich niet hoe gemakkelijk ze iets kunnen doneren dat iemands leven kan redden."
Lori staat nog steeds honderd procent achter haar keuze om donor te worden:
"Het is fantastisch. Ik ben gewoon zo ontzettend blij dat ik me heb opgegeven als donor. We bleken een match, en het werkte, en ze is nu helemaal beter. Het is gewoon geweldig."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten