Geenpeil maakt spectaculaire eindspurt: Nog maar 11.000 handtekeningen te gaan

Het ziet ernaar uit dat er een referendum komt.

Geenpeil, het populaire initiatief om een volksraadpleging af te dwingen over het EU-associatieverdrag met Oekraïne, lijkt de benodigde 300.000 handtekeningen te gaan halen. Vandaag werd bekend dat er al 289.000 handtekeningen zijn opgehaald, waarmee Geenpeil op 96 procent van het benodigde aantal staat.

Geenpeil / Facebook
Geenpeil / Facebook

Als er dus nog 11.000 handtekeningen worden opgehaald, dan is de regering verplicht om een referendum te organiseren over het associatieverdrag met Oekraïne. Omdat eerst moet worden gecontroleerd of alle handtekeningen geldig zijn, en omdat de organisatie van een referendum veel tijd kost, kan zo’n volksraadpleging pas in het voorjaar plaatsvinden, zo meldde ook minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken. Dat is pijnlijk voor het kabinet, want het referendum valt dan precies in de periode dat Nederland voorzitter is van de Europese Unie.

Bovendien is het associatieverdrag met Oekraïne komend voorjaar allang ingevoerd. Het is dus nog maar de vraag hoeveel effect het referendum zal hebben, zeker aangezien het slechts een raadgevende functie heeft. De regering kan de uitslag dus in principe gewoon negeren. De politieke druk op de regering om de uitslag van het referendum te respecteren zal desalniettemin enorm zijn.

De deadline van Geenpeil om handtekeningen in te zamelen is 28 september. Het hele weekend kunnen mensen nog hier tekenen voor het initiatief. Als Geenpeil in hetzelfde tempo doorgaat als de afgelopen dagen, wordt de deadline ruimschoots gehaald. Het feit dat ook minister Plasterk zich heeft uitgesproken over de datum van een eventueel referendum, betekent dat Geenpeil inmiddels ook aan het Binnenhof serieus genomen wordt.

Het EU-associatieverdrag met Oekraïne intensiveert de economische en politieke banden tussen de EU en het Oost-Europese land. Dit wordt gezien als een antwoord op de groeiende bemoeienis van de Russische president Poetin met Oekraïne, en de door Russische troepen gesteunde opstand in het oosten van dat land.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Simon Brouwenstein

  En nu maar afwachten of de handtekeningen die moeizaam bij elkaar zijn geharkt allemaal rechtsgeldig zijn.

  1. Terzo

   Voel je nattigheid smerig stuk ongedierte?

  2. CJD

   Tja, je kunt de burgers natuurlijk ook niks toe vertrouwen he Simon

 2. Nicky

  “…bewust de verkeerde informatie hebben ingevuld.

  ….Over trollen haalt onze Geenpeil Peilloze App Programmer gelukkig onverschillig de schouders op: zijn systeem is hufterproof. Dus terug naar de échte democraten van het Leger des Peils. Jullie moeten het doen.”

  Nou gelukkig dan maar, die smerige probeersels van ‘ex’NSBers en landverraders, zoals onze trol Griezelegruwelstein bijvoorbeeld, zullen niets uithalen. Prijs God!

  1. Simon Brouwenstein

   Mevrouw Nicky ledigt haar onderbuik en prijst God.

   De volgorde is in elk geval prima.

   1. M. Brandenburg

    Simon Brouwenstein
    25 september 2015 at 15:26
    En nu maar afwachten of de handtekeningen die moeizaam bij elkaar zijn geharkt allemaal rechtsgeldig zijn.

    Zoals dit bedoelt u??

 3. Floris

  Ik zie dat Simon nog steeds vlijtig de rol van lakei van de overheid speelt.

  De onderdanige knecht.

  1. Simon Brouwenstein

   Hee, daar hebben we de debattijger Floris, alias Cat alias Catweazle weer!
   Hij komt er gelijk maar weer met gestrekt been in en ik vrees dat hij, wanneer het dreigt inhoudelijk te worden, even rap weer met gestrekt been zal wegvluchten.

   Maar eens zien of hij deze keer een inhoudelijke discussie aandurft. In de tussentijd adviseer ik iedereen hem bemoedigend toe te spreken. Dat zal hem goed doen.

   1. M. Brandenburg

    Simon Brouwenstein
    25 september 2015 at 15:26
    En nu maar afwachten of de handtekeningen die moeizaam bij elkaar zijn geharkt allemaal rechtsgeldig zijn.

    Inhoudelijk zoals deze uitspraak van u???

 4. Wachteres

  Simon prijst de EU. Dat zal hem geen windeieren leggen.

  1. Floris

   Iemand die al 10 jaar lang op fora hele dagen de overheid cq de EU loopt te dekken is of een betaalde trol of een serviele idioot.

  2. Simon Brouwenstein

   Nee, mevrouw Wachteres, daar word ik door de Europese Commissie fors voor beloond.

 5. Nicky

  Ik zie dat Oppersmeerlap GriezelBrallenstein me nog steeds ‘Beste mevrouw Nicky’ noemt.

  Viel mij nu toevallig op, want ach, de aanmerkingen wat die hufter altijd heeft, is voor mij nooit interessant geweest.

  Maar na een jaar, nog steeds mij ‘mevrouw’ noemen!!!?

  En helemaal erg: ‘Beste…?!’

  Zeg bekakte linkse badmuts, verwarde anakolout, haal je spuitje en noem mij NOOOOOOOIT meer ‘beste’, wil je?!

  Jij die totaal het verschil niet ziet tussen goed en kwaad, en goed kwaad noemt en kwaad goed (Jes30?), noem mij geen ‘Beste’! Please?
  Want dat is de grofste belediging die een slechterik als jij goede, gewetensvolle, rechtse en Jezus-volgende mensen kan uitspreken! Vergeet je het niet?
  Dus noem mij niet meer
  1). ‘mevrouw’
  2). ‘beste’
  3). ‘Nicky’

  Jij bestaat voor mij niet, dus laat mij dan ook met rust, okay? Hoewel, het is een eer om op te botsen tegen de duivel. Bewijst dat ik niet dezelfde kant oploop! HAHAHA.

  “Yea, and all that will live godly in Christ Jesus shall suffer persecution. But evil men and seducers – such as Simon Griezelegriezelstein – shall wax worse and worse, deceiving, and being deceived.” ‭‭2Tim 3:12-13‬ ‭KJV‬‬

  1. Beukman

   @Nicky
   Denk je een beetje om je hart, beste man? Het belooft een mooi weekend te worden. Het zou zonde zijn als je daar niks van meekrijgt.

   1. Floris

    Ha die Beukman. Lang niet gezien.

    1. Beukman

     Ha Floris. Klopt. Het keutelt hier ook zonder mij zo’n beetje door, zo te zien. Of heb ik wat gemist?

     1. Floris

      Dat zou ik niet weten. Ik kom hier niet vaak. UV bezoek ik wel dagelijks al is daar geen zak te doen en ook daar zag ik je al een tijd niet meer.

  2. Simon Brouwenstein

   Wat een boze opwinding weer, beste mevrouw Nicky!
   Het wil u als wedergeboren christen steeds maar niet gelukken te ontspannen in de liefde van Christus.
   Misschien is er toch iets misgelopen in uw proces van wedergeborenheid.
   Probeer het nog eens een keer. Zo moeilijk is het niet: u hoeft slechts God lief te hebben met geheel uw hart, uw ziel en geheel uw verstand en daarnaast u naaste lief te hebben als uzelf.
   Zo lastig kan dat toch niet zijn?

   1. yoko oen

    Ik heb vernomen, dat er méér dan 1 hemel is, ik heb alvast hemel nr.666 uitgekozen om zeker te zijn S. Vrouwenstein/Blauwenstein?
    wat ben je eigenlijk fysiek?……….niet tegen te komen, hoop ook dat je ouder wordt dan 969 jaar, dan kun je voorlopig nog door kwijlen..!!

 6. Nicky

  Als meer EU bewoners doorhadden dat de Linkse Kerk met hun Relativisme en Religie – waar Jezus ook zo’n ontiegelijke hekel aan had – het grote kwaad was, dan waren al deze problemen er niet zo geweest!

  Integendeel, waren we geen deel van dit arrogante fascistische Brussel geweest!

 7. CJD

  Ik heb dit in bijna alle pagina’s op facebook gedeeld en ook nog eens al mijn vrienden en kennissen gevraagd om te ondertekenen. Misschien dat dit geholpen zou hebben?

  1. Svetlana

   Al mag de racistische PVV propaganda nieuws blog genaamd Geenstijl wat mij betreft doodbloeden, heb ik toch de instelling dat het om zoiets puur om de inhoud en niet wie het bedacht heeft.

   Daarom heb ik deze initiatief ook gesteund en ondertekend

   1. CJD

    @Svetlana

    Dit verdrag is net als de EU neoliberaal qua fundament. Dat is wat wij ons nu momenteel op moeten richten. Dat we verder deze strijd met onze grootste politieke tegenstanders zullen delen is nou eenmaal zo. De politiek is niet zwart-wit links en rechts. Af en toe zul je bij bepaalde acties je handen ineen moeten slaan met je grootste politieke tegenstanders. Daar is mijn inziens ook niks mis mee. Het gaat zoals je zegt om het pure inhoud en niet om politieke verhoudingen

   2. Simon Brouwenstein

    Maar, beste Svetlana, heeft u zich gerealiseerd waarvoor u eigenlijk tekende. Dit referendum is inhoudelijk totale onzin.

    1. Stanly2000

     Waarom leg je het niet eens uit aan mij en de heer Pechtold of weet je het ook niet? Pechtold heeft voor gestemd, zonder het gelezen te hebben. Ziedaar onze politici. Alles wat uit Brussel komt wordt blindelings getekend.

 8. Nicky

  @Svettie, de anti rascistische Geenstijl is meer levend dan ooit en doet de democratie erg goed.
  Dat allemaal valt je tegen, ik begrijp het.
  Voor goedwillende mensen dus het tegendeel!

 9. Seneca

  In wezen – hoezeer het mij spijt – heeft ‘onze beste heer Brouwenstein’ gelijk. Wij doen ons best om een referendum af te dwingen – de schrijver – Paul van der Bas, stelt zelfs dat men op het Binnenhof dit initiatief ‘serieus’ neemt, terwijl datzelfde Binnenhof lichtelijk geamuseerd naar de inspanningen van het klootjesvolk kijkt omdat men nu reeds weet dat, wat het referendum ook mag brengen, het resultaat keurig in de papierversnipperaar komt. Het had SB gesierd als hij niet zo’n uitermate negatief commentaar had geschreven en dat brengt mij tot de volgende conclusie: ‘ik ben bang dat men zelfs op DDS meer belang hecht aan de toon van het debat ipv dat men de argumentatie beziet’.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.