Groot-Brittannië schiet Syrisch safe haven-plan van CDA af

David Cameron is niet geheel kapot van het idee van de Nederlandse christen-democraten om safe havens in Syrië te vestigen.

Enige tijd geleden lanceerde het CDA een proefballonnetje. Bij monde van fractievoorzitter Sybrand Buma werd er gepleit voor de creatie van zogenaamde ‘safe havens’ in Syrië. Onder bewaking van westerse grondtroepen zouden vluchtelingen dan in Syrië zelf moeten worden opgevangen. Het plan kreeg mondjesmaat bijval van bijvoorbeeld oud-minister Voorhoeve (tegenwoordig D66), en positioneerde – zoals RTL-journalist Jos Heymans ook al uiteenzette – de christendemocratische partij zich als deugdelijk rechts alternatief voor de VVD:

Maar Buma is niet dom en weet precies tot hoever hij zijn nek kan uitsteken. Bij zijn achterban wordt hij geprezen; oud-CDA-leider Jaap de Hoop Scheffer noemt de voorstellen van Buma gewaagd maar moedig. De CDA-leider gaat ermee door, kondigde hij deze week aan. Tijdens de Algemene Beschouwingen, de dag na Prinsjesdag, komt hij erop terug. Met zijn initiatief probeert Buma de VVD rechts in te halen. Of dat lukt moet blijken. Maar bij de liberalen waren ze deze week in ieder geval behoorlijk geïrriteerd over het optreden van Buma.

Verder dan een plaagstoot richting de regeringspartij lijkt de CDA-partijleider het echter niet te schoppen. De vluchtelingencrisis in Europa – gekoppeld aan de zorgwekkende situatie in Syrië – is namelijk ook in andere NAVO-lidstaten een politiek standpunt met hoge prioriteit. Zo ook in Groot-Brittannië waar minister-president David Cameron behoefde voelde om uiteen te zetten wat de te volgen koers zou zijn.

Niet alleen kondigde Cameron aan zo’n 20.000 Syrische vluchtelingen op te nemen, maar ook schoot hij het welbekende proefballonnetje van Buma af:

De Britten zijn na de Amerikanen de grootste Westerse bestrijder van ISIS in Syrië en Irak. Het lijkt onwaarschijnlijk dat het safe haven-plan kan blijven voortbestaan zonder Britse goedkeuring.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

52 reacties

 1. Nicky

  Echte safe havens lijken mij de villa’s van Pechthold, Rutte en CU leiders (lijders).
  Niet daar maar hier.

  Wwar hebben we het over.

  Kost een centje, maar dan heb je ook wat.
  Naast kosten van opvang en onderhoud per gelukszoeker per jaar (€26.000?) natuurlijk ook veiligheids bewaking, liefst dag en nacht zoals Wilders ook toegewezen kreeg.

  Exclusief de gratis knuffelberen, gebreide hansopjes en drinkwatervoorzieningen. Want die weigeren ze massaal, wat we in de pers reeds lazen.

 2. Nicky

  En ev. gratis tatoos. Indien weer verwijderd, wordt dan niet vergoed, immers we hopen dat ze dan hun eigen zakcentje kunnen verdienen.

  Met fraude, met strandverkopen van ringen en gestolen horloges, met bedelen bij de Albert Heinen, met loverboyen, met scooterovervallen.
  Mijn kinderen (studenten) en mijn fam. weten daar alles van.

 3. toetssteen

  http://www.huffingtonpost.co.uk/2015/09/06/david-cameron-lord-carey-syria-isis_n_8094836.html

  Van gek naar gekker, zonder een spat bewijs een ander land binnen vallen enzovoort.
  Tuurlijk wil je daar dan geen safe havens, het is toch de bedoeling dat die hier komen, inclusief de marginale onenigheidjes van de instroom. Zo lekker joh die multicul zonder voorwaarden.

 4. JanKorneeldeWit

  lang leve de losgezongen multicul gekte…..misschien volgend jaar zoiets als een multicul-pa-reet in de adamse grachten ipv die ellendige gay-parade, met een beetje EU dwang en moslimoproer wordt dat ook nog wel verboden, want beledigend….dat zal ik dan weer niet missen…..

  Engeland is overigens al verloren……goodnight and goodbye….

 5. V.K.

  -Vraag mij af waarom ik niks hoor van CDA compassie vouwtje Peetoom, volgens mij heeft Buma z’n nek al te ver uitgestoken toen hij van de Vice president van raad van state Donners ideetje van strafbaar stellen van verheerlijking van terrorisme weer van stal haalde. Na ja, nu wordt het door Buma gejatte plan van Safe Havens afgeblazen zodat Peetoom zich weer stil kan houden, en het CDA weer volstroomt met naïeve- mensen mensen.

  -Ha Ha, en mocht het ergens fout gaan dan stem je toch gewoon je eigen motie weg, geen kerktorenhaan die ernaar kraait.

 6. Nicky

  @Toetsteen, hoewel die ex aartsbisschop ‘… also backed calls for British military intervention to help create “safe enclaves” within the country..’
  NL of Buma worden niet genoemd. Misschien heeft Buma dat idee wel van de Engelsen (@V.K?) zoals dat zoveel gebeurd.

  De Angelsaksische landen zijn altijd DE trendsetters geweest in zo vele duizenden en duizenden dingen op allerlei gebied… Dus Buma kan best hierin een trendvolger zijn.

  Zoooo triest om dat land langzaam ook te zien sterven onder het Systeem wat de naam Uiterst Kwaad moet hebben. Het is zo kwaad en verscholen en stiekum en toch weer openlijk en opgeblazen en verweven in echt alles en iedereens mindset dat het wel demonisch moet zijn.

 7. Pimsch

  Is de Britse trots gekrenkt omdat het niet hun eigen idee is?

  1. van Urk

   Lijkt er wel op Pims. Meestal zijn het de Amerikanen en de Britten die het voortouw nemen.Maar een klein landje waarvan zijn leger alleen nog maar pang,pang kan zeggen kan beter niet met zulke briljante ideeen naar voren komen want dat is alleen weggelegd voor de grote ervarener jongens.

 8. zomaar

  ach wel ja , je dan deze migranten beter in Europa opvangen .

  zie hier welke dreiging ervan uit gaat .

  http://www.elsevier.nl/Buitenland/achtergrond/2015/9/Spanningen-op-Lesbos-inwoners-voelen-zich-bedreigd-door-migranten-2682334W/?masterpageid=158493

  de huidige bevolking gaat zich bedreigt voelen .

 9. Wachteres

  http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/law-and-order/6418456/Labour-wanted-mass-immigration-to-make-UK-more-multicultural-says-former-adviser.html

  Jaren geleden was Labour – Tony Blair – al van plan stilletjes de multicul – instroom van ladingen moslims – in GB in te voeren.

  De plannen kwamen aan het licht toen het te laat was en veroorzaakten een grote rel in het land.

  Zijn smerige plannen hebben Tony geen windeieren gelegd; dankzij ‘adviserende baantjes’ in het Midden-Oosten is hij multimiljonair geworden.

  Cameron heeft dezelfde plannen, maar dankzij Ukip kan hij daar niet openlijk mee voor de dag komen.

  “De vluchtelingencrisis in Europa is namelijk ook in andere NAVO-lidstaten een politiek standpunt met hoge prioriteit”.

  Tja, en wat zou die prioriteit van de EU wel zijn en waarom?

  Geloof me, die heeft niets te maken met ‘arme vluchtelingen’.

  Ik heb het eerder gezegd: de problematiek in het Midden-Oosten is een geschenk van Allah voor de EU.

  Lubbers was al van plan om 50 miljoen nieuw ‘werknemers’ uit Afrika binnen te halen, dat kan nu in record tempo en nog veel meer.

  De socialisten haten onze cultuur en de werkgevers hebben graag de mogelijkheid om hun werknemers voor zo weinig mogelijk geld dag en nacht te laten werken.

  1. Wachteres

   En dat de EU kritisch volk haat blijkt overduidelijk.

   Elke vorm van kritiek wordt door de communist Merkel afgedaan als nazisme, haat zaaien, tuig. enz.

   “Merkel heeft van Duitsland definitief een socialistische dictatuur gemaakt en dreigt iedere Duitser die zichzelf niet zonder verzet wil laten afschaffen (en dit zijn meer dan 80% van alle Duitsers) met totalitaire maatregelen. Wie niet buigt voor deze sluipende automatische genocide wordt door de hoogste regeringskringen als “tuig” belasterd. De immigratie is het finale wapen tegen het eigen volk geworden.

   Duitsland stuurt aan op zijn vermoedelijk heetste herfst in zijn geschiedenis. De afloop is niet bekend. Alles, van een militaire putsch, het ten val brengen van de regering door het volk of de meerderheid van de afgevaardigden tot aan een burgeroorlog toe is mogelijk”. Michael Mannheimer.

   https://ejbron.wordpress.com/2015/09/07/bewezen-de-huidige-massa-immigratie-is-terug-te-voeren-tot-oude-eu-plannen/

   1. Nog1

    Wat een hoop kul in zo’n kort stukje. Niets van de beweringen wordt bewezen, ze worden geponeerd en vervolgens moet je het maar geloven.

    En om Merkel (die nog in de gaten gehouden werd door de Stasi, dwz de echte communisten, waarvan Mannheimer kennelijk vergeten is dat deze echt hebben bestaan en zijn land tot voor kort voor de helft in de macht had) te beschuldigen van het instellen van een ‘socialistische dictatuur’ is te grotesk om niet in lachen uit te barsten.

    En die sluipende genocide waar ik hier over lees….hoeveel doden zijn er gevallen dan?

    Zou EJBron een pseudoniem zijn van Johan Vlemmix? Waarbij Johan voor de vrolijke, en EJ voor angstige kul zorgt?

    1. _Mediaevist_

     Waarom neemt u niet een enkeltje Syrië? U heeft dan de keuze tussen een IS-kapmes of een Assad-vatbom om u af te laten maken.

     1. Nog1

      @ Mediavist

      Je hebt misschien wat te snel gereageerd, maar de reactie gaat niet over Syrië. We hebben het over de instelling van een communistisch-genocididaal regime door Merkel dat EJBron/Mannheim zegt te hebben ontdekt.

      Zonder daar enig bewijs bij te leveren.

    2. toetssteen

     @Nog 1
     De overtreffende trap van dom, de vertaler aanvallen.

     Overigens, is uw naam Nog1?

    3. Wachteres

     @Nog 1 Wel eens van etnische zuivering gehoord?

   2. _Mediaevist_

    Het Moslimpistool is een bijzonder krachtig wapen van de EUSSR om het volk onder de knoet te krijgen. Het laden van het pistool is begonnen. En als het voltooid is dan wordt het vuur geopend. Dan worden er geen spelletjes meer gespeeld. Dan zullen de straten rood kleuren, en worden er een heleboel mensen afgeslacht.

  2. Nog1

   DIt artikel is volgens de bron die opgevoerd wordt verzonnen.

   “Somehow this has become distorted by excitable rightwing newspaper columnists into being a ‘plot’ to make Britain multicultural. There was no plot. I’ve worked closely with Ms Roche and Jack Straw and they are both decent, honourable people who I respect … What’s more both were robust on immigration when they needed to be. Straw had driven through a tough Immigration and Asylum Act in 1999 and Roche had braved particularly cruel flak from the left over asylum seekers.”

   http://www.theguardian.com/uk/2009/oct/26/labour-immigration-plot-andrew-neather

   1. _Mediaevist_

    The Guardian is een enge Orwelliaanse krant die volstaat met verzinsels.

    1. Nog1

     Mmm, en jouw reacties over moslim-pistolen en eussr’s zijn natuurlijk op verifieerbare feiten gebaseerd…

     Alleen jammer dat je nooit de moeite neemt argumenten te brengen, of de bewijzen te leveren. Daardoor bestaat er terecht enige twijfel; een puber voor wie inhoudloos provoceren nog stoer is, of een volwassene met een paranoide persoonlijkheidsstoornis, wat zou het zijn?

     En door verzoeken om bewijs en argumenten te beantwoorden met nog meer onbewezen stellingen, wordt de neiging jouw serieus te nemen bij steeds meer DDS-ers weggenomen.

     1. _Mediaevist_

      Dat moet u zelf weten. Kom niet bij mij huilen als u in de problemen zit. Informatie aandragen heeft niet zoveel zin, omdat deze toch steevast wordt gediskwalificeerd. Het is in principe verspilde moeite. De EUSSR is gewoon bezig met het Kalergi-plan. Er krijgen mensen een prijs met die naam, een van hen was een zekere A. Merkel.

     2. Nog1

      Ach, waaruit maak jij op dat ik erom zou moeten huilen? Dat je jezelf diskwalificeert doordat je geen volwassen discussie aandurft waarin argumenten, feiten en bewijzen gebruikt moeten worden, is toch niet in mijn nadeel? Je verwart lachen met huilen, ben ik bang.

   2. Wachteres

    http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/immigration/10037764/Ethnic-majority-areas-growing-says-report.html

    Die zijn zeker uit de lucht komen vallen.

    Deze rel heeft Labour de kop gekost. Mijn man en ik zijn destijds, juist hierdoor, ook gaan nadenken over links. Maandenlang hebben er artikelen in de kranten gestaan en niemand DIE HET ONTKENDE..

    Labour is niet erg slim als ze dit over hun kant hebben laten gaan, als het allemaal leugens waren.

    1. Nog1

     Het zijn geen leugens; GB is het afgelopen decennium verkleurd en daardoor zijn er minder wijken waar blanken de meerderheid vormen.

     Overigens is deze tendens de laatste 5 jaar onder de huidige Conservatieve regering niet veranderd. Waarom Labour hier wel, en de Conservatieven niet voor verantwoordelijk gehouden zouden moeten worden, is het grote raadsel.

     1. _Mediaevist_

      Die acht ik even schuldig – dat heeft met kapitalisme van doen.

     2. toetssteen

      @Mediavist
      Wat voor voordeel heeft het kapitalisme bij deze afbraak? Ze breken hun eigen afzet/omzet af! Dat gelooft toch helemaal niemand!
      Juist kapitalisten zijn niet gebaat bij deze ontwikkelingen.

     3. _Mediaevist_

      Het roofkapitalisme gedijt toch ook in de Saudische monsterstaat? Gewapend met de sharia zijn er alleen maar extra instrumenten om volk onder de knoet te houden. Meer onderdrukking zal er zeker zijn, maar een elitelaag vaart er wel bij.

    2. _Mediaevist_

     Heeft het zin? Het lijkt me van niet – de policor-zwijntjes hebben zichzelf al teveel gehersenspoeld. Ooit zijn ze een keer aan de beurt. Hun beleid is als een schorpioen, ze zullen er zelf door worden geprikt.

     1. Nog1

      @_Mediaevist_

      Ik weet niet wat een policor-zwijntje is, ik ken als niet-bioloog alleen de hangbuik.

      Maar je kunt aan de reactie op Wachteres al zien dat echte informatie geaccepteerd wordt, ongeacht of dit ‘rechts’ of ‘links’ zou zijn.

      Net zoals ongefundeerd onbewezen stellingen brouwen door iedereen (links en rechts) als inhoudsloos roeptoeteren bestempeld wordt.

      Om over alu-hoed-samenzweringen maar te zwijgen. Daar krijgt men (links en rechts) een beetje last van plaatsvervangende schaamte.

     2. _Mediaevist_

      De opponent beschimpen als aluhoedje – dat deed Stalin ook al. Het is allemaal zo voorspelbaar.

 10. Wachteres

  Groot-Brittannië ging in mei 2010 weer naar de stembus. Labour ging de campagne in met een achterstand en herstelde zich daar niet van. Een belangrijke oorzaak daarvoor was een blunder die Brown maakte. Bij een gesprek met een oudere vrouw had hij een tv-microfoon opgespeld gekregen. Deze stond nog aan toen hij haar in de auto beschreef als een ‘bekrompen vrouw’.[bigoted woman].

  https://www.youtube.com/watch?v=CTr8IVWBuPE

  De vrouw had gezegd dat zij zich zorgen maakte over de multiculturele samenleving

  In heel Europa worden mensen die het niet eens zijn met de multicul door links neergezet als nazi’s, fascisten en racisten.

  Alleen is links te laf, behalve de Groenen in Duitsland om te zeggen dat ze voor de multicul zijn.

  Bang dat dit hen stemmen gaat kosten?

  1. Nog1

   Wat je zegt klopt feitelijk niet. De meest linkse partij in Nederland (SP) was als eerste kritisch op de te grote migratie. dat was nog ruim voor Janmaat zijn partij oprichtte.

   En waren niet de linkse partijen, maar de VVD die in de jaren ’50 en ’60 voor de komst van gastarbeiders was.

   (En ik vind GroenLinks geen linkse partij. Links gaat nl over de herverdeling van kennis, macht en inkomen. En dat vindt GroenLinks maar van secundair belang. zij zijn voor een goed milieu, ook als de armen hiervoor de rekening moeten betalen. Daarnaast zijn zij tegen de verdeling van de macht, omdat zij bang zijn dat er dan niets van een groene politiek terecht komt.)

   1. toetssteen

    @Nog1
    Ja, u zegt het goed, gastarbeiders. Echter dat waren mensen uit Italië, Spanje, uit de grote steden van Marokko en Turkije. Lees redelijk moderne mensen. Dezen zijn echter op een handje vol goed opgeleiden en wat mensen die hier huwden (veelal dezelfden) terug gegaan omdat zeker in Turkije en Marokko de economie aantrok.
    Waar o.a. Nederland nu mee zit zijn Berbers en Anatoliërs. Lees lui waar de thuislanden graag in groten getale vanaf wilde.
    Waarom? Juist ja, omdat ze ook daar behoorlijke lastposten zijn en waren.

 11. Nog1

  ik begrijp die Cameron niet meer.

  Hij wil geen vluchtelingen opnemen, hij wil niet samenwerken om de buitengrens te bewaken en hij wil geen veilige zones in Syrië om vluchtelingen op te kunnen vangen/terug te kunnen sturen.

  Maar hoe hij dit probl;eem dan wel wil aanpakken blijft een raadsel. Of denkt hij dat met 1 drone aanval op een britse jihadi het probleem van 12 miljoen ontheemde Syriërs is verdwenen?

 12. Wachteres

  Je begrijpt blijkbaar niet hoeveel invloed het Midden-Oosten al heeft, ook in de EU.

  In de EU moet elke politicus pro islam en pro instroom zijn.

  Zo niet dan kan hij zijn[toekomstige] carrière wel vergeten.vergeten.

  Heel Londen is bij wijze van spreken al in handen van het Midden-Oosten

  Omdat UKIP een bedreiging vormt, moet hij wel eens in die richting praten.

  Cameron wil niet uit de EU en hij wil ook niet minder instroom.

  Waarom denk je dat de tegenstanders zo hard worden aangepakt?

  Waarom denk je dat er geen enkel vraagteken of vorm van kritiek komt bij de vluchtelingen instroom.

  Zelfs hier op de site worden verontrustende filmpjes door de linksen stelselmatig genegeerd.

  Allemaal alu hoedjes, die berichten?

  Kan links nog wel zelfstandig denken?

  1. Nog1

   ‘In de EU moet elke politicus pro islam en pro instroom zijn.’

   Waar haal je dit vandaan? Nigel Farage is zo’n EU-politicus, maar ik geloof er niets van dat hij pro-instroom is.

   Sterker nog, als je het nieuws een beetje gevolgd had, had je kunnen weten dat de EU verdeeld is over dit probleem. Zo erg verdeeld dat de EU geen Europese politiek kan voeren op dit punt.

   ‘Waarom denk je dat er geen enkel vraagteken of vorm van kritiek komt bij de vluchtelingen instroom.’

   Ik hoor anders bulten kritiek op de instroom. Merkels eigen zusterpartij komt bv in opstand, net als EU-lidstaten als Hongarije, Letland, Estland, Litouwen, Tjechië en Polen.

   1. toetssteen

    @Nog1
    Elk land is pro instroom van hoog opgeleid personeel, hoe moeilijk is dat nu te begrijpen? Maar tja, die gaan niet roven en plunderen, die gaan gewoon centjes verdienen, is stukken simpeler en ook beter voor de kinderen. Om vooruit te komen bedoel ik.

    1. Nog1

     @ Toetsteen

     Nee, niet altijd, Hongarije bv is ook tegen hoogopgeleide migranten.

   2. Wachteres

    Denk je wekelijk dat Nigel Farage ooit een baantje binnen de EU aangeboden krijgt?

    Hij zit daar voor zijn eigen partij.

    Timmermans en Dijsselbloem zitten er.

    Maar die zijn dan ook links en pro-EU

    En ook de criticasters kunnen het wel schudden.

    1. Nog1

     De EU kiest niet haar eigen personeel uit, dat doen de nationale parlementen. Zo zit Timmermans er dankzij de Tweede Kamer.

     Zo hebben we in het verleden ook al EU-sceptische commissarisen gekent, bv van de partij van Berlusconi. En momenteel is de EU-scepticus Tibor Navracsics commissaris van Onderwijs.

     1. Wachteres

      http://www.elsevier.nl/Europese-Unie/achtergrond/2014/9/Dit-gaat-Frans-Timmermans-doen-in-Brussel-1595657W/

      Geloof je nu echt dat dit zonder toestemming van de EU gaat?

      De meesten zijn of links of communisten.

  2. Wachteres

   Ik bedoelde: een politicus die een baantje in de top van de EU wil hebben.

 13. _Mediaevist_

  ‘In de EU moet elke politicus pro islam en pro instroom zijn.’

  Moet natuurlijk zijn:

  ‘In de EU moet elke politicus die aan de macht is pro islam en pro instroom zijn.’

  Daarom wordt een man als Orbán ook gedemoniseerd, terwijl hij ca. 50% van de stemmen trok met zijn partij.
  Het opstandje binnen de CSU wordt wel neergeslagen door de autoritaire kloek Angela M.

  1. Simon Brouwenstein

   Kan de heer Mediaevist een beleidsdocument of een uitspraak van een Europese politicus citeren waaruit kan blijken dat iedereen pro-islam is en een groot voorstander van immigratie?

   Ik las of hoorde zoiets nog nooit, dus ik ga er tot nader bericht vanuit dat Mediaevist dit uit zijn duim zoog. Kwalijke demagogie, lijkt me, en bovendien in strijd met alle logica.

   1. _Mediaevist_

    Ik heb al diverse malen aangegeven dat veel in dat vod van Mogherini staat. U interpreteert dit kennelijk – wellicht met opzet – anders. Dit wordt een herhaling van zetten en heeft verder geen zin.

    1. Wachteres

     Zo is het, Mediaevist, niet reageren.

     Net alsof de communisten in een beleidsdocument zetten dat ze niet democratisch zijn.

     Ze zijn toch niet gek?

 14. Gielah

  Iedereen binnen de EU, die naar het volk luistert, wordt een populist genoemd en gedemoniseerd.
  Intussen blijft men binnen diezelfde EU blijmoedig over ‘democratie’ kraaien.

  1. _Mediaevist_

   Het is totaal bezopen, een complete farce. Maar rond 2115 is de alcohol wel verboden en kan bezopen worden alleen ondergronds.

 15. Gielah

  2115?
  U bent een doorgewinterde optimist, zeg!

  1. _Mediaevist_

   Misschien, maar mocht het heel snel gaan dan kan ik nog naar Zuid-Amerika ontsnappen.

 16. Wachteres

  Ik geef het 5 jaar met deze instroom.

  Ik hoorde voor het nieuws dat de EU plannen heeft om de grenzen in de toekomst gewoon open te stellen.

  Dan kan iedereen vrij binnenkomen. Gezellig!

  Rutte wilde dit keer meedoen als de EU kon beloven dat er maatregelen getroffen werden.

  Dit was niet mogelijk.

  Onze voorspellingen komen uit;

  Over de EU kan niet slecht genoeg worden gedacht.

  ‘Ethnic cleansing’ is de bedoeling

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.