Gulle sporters betalen elke dag iemands eten. Wat ze daarvoor terugwillen, zal je verbazen

Ze lijken ruige gasten, maar ze hebben een groot hart.

Darius Redman zit in het American Football-team van Virginia Tech University. Hij is maar liefst 1,96 meter lang en weegt 130 kilo en is dus geen jongen om mee te spotten. Toch zit Darius er een beetje mee dat hij vanwege zijn sportieve postuur en de behoorlijk agressieve sport die hij beoefent, soms angstaanjagend overkomt.

Hij besloot niet bij de pakken neer te zitten, maar zelf actie te ondernemen. Toen hij vorige week bij een fastfoodrestaurant was, sprak hij de man aan die achter hem in de rij stond. Darius vertelt wat er gebeurde:

“Ik zei dat ik zijn eten wilde betalen. Hij keek me stomverbaasd aan en vroeg: ‘Wat moet ik dan voor je doen?’ Ik zei: ‘Maak een selfie met me!'”

En dus maakte Darius een selfie met de verbaasde man, en kreeg de man in ruil daarvoor een gratis maaltijd. Darius vond het zo leuk om iemand te verrassen, dat hij de hele week doorging met zijn actie. Elke avond koos hij willekeurige mensen uit om hun maaltijd te betalen. De reacties waren zonder uitzondering verbaasd maar positief.

https://twitter.com/TheCalc_52/status/643955023274115072?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/TheCalc_52/status/644318121218699264

 

De grote atleet zette alle selfies op Twitter met de hashtag #CatchMeIfYouCan. Het kreeg zoveel aandacht, dat zijn teamgenoot Donovan “Deuce” Riley het ook begon te proberen onder de hashtag  #ThisTimeItsOnDeuce. Ook hij nam met iedereen een selfie, zodat ook wij nu van hun hartverwarmende actie kunnen genieten.

Darius vertelt:

“Het is heel mooi om iets terug te kunnen geven aan onze fans. Veel mensen denken dat American Football-spelers nogal agressief zijn, dus ik had met Donovan bedacht dat we iets konden doen om ons imago te veranderen. Het kost ons niet veel, maar het kan iemands dag enorm opvrolijken!”

Uiteindelijk maakte het ook de week van Darius en Donovan een stuk vrolijker. Donovan zegt:

“Ik houd ervan om iets terug te geven. Het enige dat ik er voor terugwil is een glimlach en ‘dankjewel’. Dat is alles waar ik naar uitkijk.”

Deze twee stoere sporters zijn niet alleen sportief op het veld, maar ook een inspirerend voorbeeld voor hun medemens!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.