Hij zag dat een restaurant kleurpotloden weggooide. Toen vond hij een ander – bijzonder mooi – doel voor ze

Vier jaar geleden was deze vader zijn verjaardag aan het vieren met zijn vrouw en twee zonen. De kleine jochies hadden kleurpotloden gekregen en maakten allerlei tekeningen.

Ondertussen genoten Bryan Ware en zijn vrouw van een heerlijke maaltijd en een goed gesprek. Het was een schitterende avond voor een jong gezin: relaxt en met elkaar.

child with crayon

Toen hij eens goed naar de kleurpotloden keek vroeg Bryan zich opeens af wat ermee zou gebeuren als zijn zoontjes ze niet mee zouden nemen naar huis. Zoals je zou verwachten stelde hij die vraag aan een ober. Tot Bryans grote verrassing vertelde de ober hem dat de potloden allemaal weggegooid zouden worden; ja, zelfs als ze helemaal niet gebruikt werden door de kinderen.

Screen Shot 2015-09-04 at 16.41.12

Bryan vond dat merkwaardig omdat hij begreep dat heel veel kinderen maar wat graag zulke potloden willen hebben. Hij dacht er enige tijd over na en besloot toen in actie te komen: hij zou dit soort potloden verzamelen en ze vervolgens bezorgen bij kinderen die ze maar wat graag wilden hebben.

child with crayon 2

Twee jaar na het diner zette Bryan een stichting op, The Crayon Initiative. Deze organisatie zamelt oude kleurpotloden in, recyclet ze en brengt ze vervolgens naar kinderen die in het ziekenhuis liggen.

Het werkt allemaal als volgt: Bryan gaat naar restaurants, scholen en kennissen en vraagt hen of ze kleurpotloden hebben. Zo ja, dan neemt hij ze met zich mee. Eenmaal thuis smelt hij de wax… en creëert hij nieuwe potloden.

Screen Shot 2015-09-04 at 16.42.58

Opmerkelijk genoeg zijn de kleurpotloden van Bryan uniek. In plaats van dun en rond zijn ze namelijk dik en gevormd in een driehoek. De reden? Een expert vertelde hem dat dit handiger is voor kinderen, zeker als ze een handicap hebben of ernstig ziek zijn. Zo is het gemakkelijker om de potloden vast te houden en ermee te tekenen.

child with crayon 3

Op dit moment heeft Bryan al meer dan 2.000 dozen met kleurpotloden weggeven aan kinderen. Hoewel hij eerst en vooral actief is in Californië levert hij binnenkort zijn eerste dozen af in New York (aan de andere kant van de Verenigde Staten). Uiteindelijk wil Bryan ze naar ziekenhuizen in het hele land brengen.

Screen Shot 2015-09-04 at 16.49.43

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.