Je hebt jarenlang gekeken hoe Ash Ketchum zijn Pokémon ving. Met een nieuwe virtual reality-app is het nu jouw beurt

Nintendo maakt het vangen van de gekleurde en vrolijke vechtbeestjes tot een tijdverdrijf wat je met je smartphone en zelf in de wijde wereld kan gaan doen.

Wie dacht dat na twintig jaar aan Pokémon-spellen en tv-aflevering – en inmiddels bijna 1000 van die krioelende Pikachu’s, Bulbasaurs, Mewtwo’s en Chikorita’s – het einde wel zo’n beetje in zicht was voor de Nintendo-monstertjes, komt bedrogen uit. In tegendeel. Voor het eerst gaat Nintendo spellen ontwikkelen voor een platform dat niet van eigen makelij is, en ontwikkelt apps voor Android- en Apple-smartphones waarmee je gewoon in je eigen leefomgeving de Pokémon kan vangen. De Telegraaf schrijft:

Je hoeft daarvoor niet constant naar je smartphone te staren, want er wordt ook een wearable uitgebracht die trilt en oplicht wanneer je bij een Pokémon in de buurt bent. Dit zogenaamde Pokémon Go Plus horloge is los verkrijgbaar voor een nog onbekende prijs.

Pokémon Go vertelt je hoeveel meter je van een wilde Pokémon vandaan bent. Om ‘m te vangen, maak je onder meer een gooibeweging met je mobiele telefoon. Alsof je een Pokéball gooit.

Een flitsend filmpje moet je het idee geven hoe Pokémon Go zo ongevaar zal gaan werken:


.

Wie de hele persconferentie van Nintendo wil nakijken over het nieuwe spel, kan dit in alle rust hier doen. Pokémon Go zou moeten uitkomen in 2016, en de app zal voor iedereen gratis te downloaden zijn. Sommige extra features van het spel zullen mogelijkerwijs wél geld gaan kosten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.