Jongen vindt portemonnee met meer dan 2000 euro. Wat hij ermee doet herstelt je vertrouwen in de mensheid

Hij had geen geld om lunch te kopen, maar gaf de portemonnee toch terug aan de rechtmatige eigenaar.

Een tiener uit de stad Fremont liep naar een eetgelegenheid aan de overkant van de straat om een cola-tje te kopen voor zichzelf en een broer. Toen hij omlaag keek zag hij opeens een een portemonnee liggen.

Hij pakte de beurs op en keek erin: de beurs zat vol geld. In totaal ging het om $2300. Dat is zo’n 2000 euro. Hij legt uit:

“Ik telde het geld niet, maar er zaten heel veel briefjes van honderd in de portemonnee. Ik dacht dat het waarschijnlijk iemands huur was of iets dergelijks.”

Tommy en zijn ouders hebben bepaald niet veel geld. Ze leven van een vastgesteld bedrag; een bedrag waar ze feitelijk maar nauwelijks van kunnen leven. Sterker nog, Tommy kon de dag voor hij het geld vond geen eens lunch kopen. Hij had gewoon geen cent te makken.

Je zou verwachten dat hij het geld daarom in zijn eigen zak zou steken. Veel van ons hadden dat ongetwijfeld gedaan. Tommy niet. Hij liep terug naar school en gaf de portemonnee mét inhoud aan een leraar. Die zorgde er vervolgens voor dat de rechtmatige eigenaar gewonden werd: een veteraan die het geld zelf inderdaad goed kon gebruiken.

Tommy’s vader, Ron, legt uit:

“We leven van maand op maand, en het is zwaar. Juist daarom ben ik bijzonder trots op Tommy.”

Ron gaat verder:

“Ik ben trots dat hij de juiste beslissing nam. Hopelijk zouden al mijn andere kinderen hetzelfde hebben gedaan.”

Toen Tommy’s moeder het verhaal hoorde uit de mond van Tommy’s leraar stuurde ze hem meteen een berichtje:

“Ik ben heel trots op je mijn zoon. Mevrouw Kelra belde me. Wow. Je bent echt één in een miljoen. Ik houd ontzettend veel van je.”

Tommy kreeg een beloning van $50, wat natuurlijk bijzonder vriendelijk is van de veteraan, maar daar was het Tommy niet om gegaan. Hij wilde alleen maar het juiste doen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.