Keizer Van Gaal eindelijk aan de leiding in Premier League

Hij heeft er een seizoen over gedaan, maar Louis van Gaal staat eindelijk aan kop in de Premier League.

Hoewel Manchester United vorig seizoen bepaald geen fantastisch jaar had, ging het wél heel aardig. De ploeg plaatste zich in ieder geval voor het miljoenenbal van de Champions League, waardoor de club dit seizoen weer een flink bedrag kan bijschrijven.

Natuurlijk is dat niet genoeg voor misschien wel de mooiste club van Engeland. Diens fans willen ieder jaar weer meestrijden om de hoofdprijzen, zowel in Engeland zelf als daarbuiten.

Daarom werd Louis van Gaal aan het begin van vorig seizoen aangesteld als coach. Hij kreeg, zeiden de eigenaars van de club, een tijdlang de kans om een goed team op te bouwen. Vorig jaar werd er weinig verwacht, maar daarna moest het langzaam beter gaan. De plaatsing voor de Champions league was dan ook een oké-prestatie.

Dit jaar wil de club echter meer.

Voorlopig heeft het er alle schijn van dat dit goed komt. United is namelijk bijzonder goed aan dit seizoen begonnen. Sterker nog, na de afgelopen speelronde (van dit weekend) staat de ploeg zowaar bovenaan in de Premier League:

The Mancunians hebben in de Premier League nu één punt meer dan aartsrivaal Manchester City, dat klop kreeg van Tottenham Hotspur: 4-1. United rekende zonder problemen af met Sunderland: 3-0.

Zoals je je ongetwijfeld kunt voorstellen is Van Gaal bijzonder blij met de tot nu toe behaalde resultaten. Zo vertelde hij Britse verslaggevers gisteren het volgende:

“Ik zei tegen de beveiliger beneden: jij bent nu een beveiliger bij een club die bovenaan staat in de competitie. En dat maakt voor iedereen een groot verschil. Hij is trots en ik ben trots.”

Nederlander Memphis Depay opende dit weekend de score tegen Sunderland. Het was zijn eerste competitietreffer, hoewel hij al wel gescoord had in Europees verband.

United lijkt dit jaar dus weer een serieuze titelkandidaat te zijn. Als dat zo is ligt Van Gaal voor op het schema dat hij eerder ontwikkelde (dat sprak over een driejarenplan om weer aan te sluiten bij de absolute top).


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Wachteres

    Mijn echtgenoot is verheugd dit te horen. Hij is een Louis van Gaal fan.

    Mijn zoon in GB heb ik het bericht ook toegestuurd.

    IK HAAT VOETBALLEN! 😉

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.