Klein meisje zwaait elke dag naar bouwvakkers. Hoe ze antwoorden brengt haar moeder in tranen

Een klein gebaar kan een enorme impact hebben.

Vivian is een tweejarig meisje, maar ondanks haar jonge leeftijd heeft ze al heel veel meegemaakt. Ze lijdt namelijk aan acute leukemie, waardoor ze een groot deel van haar jonge leventje in het ziekenhuis heeft doorgebracht.

Screen Shot 2015-09-25 at 19.59.05

Haar ziekte was zelfs zo ernstig, dat ze een tijd lang geïsoleerd op haar kamer lag, en bezoek slechts beperkt was toegestaan. Toch was er een lichtpuntje in haar bestaan: Elke dag zwaaide Vivian vrolijk naar de bouwvakkers die ze uit haar raam zag. En elke dag zwaaiden de bouwvakkers terug.

Screen Shot 2015-09-25 at 19.59.46

Toen Vivians ouders pas bij haar op bezoek waren, gebeurde er iets bijzonders. Vivian zwaaide – zoals elke dag – naar de bouwvakkers. Maar in plaats van dat ze terugzwaaiden, wezen de mannen ergens naar:

Screen Shot 2015-09-25 at 19.59.58

 

De bouwvakkers hadden speciaal voor het kleine meisje een boodschap op een balk geschreven: ‘Get well soon’, oftewel ‘Van harte beterschap’. De moeder van Vivian was in tranen:

Screen Shot 2015-09-25 at 20.01.37

Als je kind ernstig ziek is, voelt dat soms enorm eenzaam. Veel mensen begrijpen niet hoe het is, en de toekomst is zeer onzeker. De bemoedigende boodschap was niet alleen enorm lief voor Vivian, maar gaf ook kracht aan haar ouders.

Screen Shot 2015-09-25 at 20.00.15

 

Één van de bouwvakkers vertelt over het waarom van hun actie:

“Ik dacht aan mijn eigen kinderen, en aan hoe kostbaar het leven is. Daarom wilde ik mijn steun betuigen.”

Uiteindelijk werden de bouwvakkers echte vrienden van Vivian en haar ouders. Niet alleen op een afstand, maar ook dichtbij: De ouders van Vivian nodigden de stoere werkers uit in het ziekenhuis om hen te ontmoeten. Zoals je zou verwachten ging dat gepaard met tranen en omhelzingen.

Screen Shot 2015-09-25 at 20.00.33

 

Vivian herstelt nog steeds van haar ziekte, maar het lijkt erop dat de chemokuur effect heeft gehad. Hopelijk betekent dat dat het meisje snel weer gezond is, en weer gewoon kind kan zijn.

Screen Shot 2015-09-25 at 20.01.56

De steun van de bouwvakkers heeft enorm veel betekend voor Vivian en haar ouders. Om zo’n mooi gebaar te krijgen van mensen die ze niet eens kenden, gaf hen de kracht om door te gaan met hun strijd en hun zieke dochter 100 procent te steunen. Zo zie je maar dat een klein gebaar een grote positieve impact kan hebben. Deze bouwvakkers zijn inspirerende voorbeelden van mensen die het verschil willen maken voor hun medemens. Echte helden!

In het vervolg weet Vivian: Als het even tegenzit, hoeft ze alleen maar uit het raam te kijken om haar vrienden te zien.

Screen Shot 2015-09-25 at 20.22.02


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.