Meneer van Dam is al z’n hele leven een trouw vliegtuigspotter. Op z’n 86e krijgt hij dan eindelijk een heel groot cadeau

De aanhouder wint, nietwaar?

Mijnheer van Dam (86) heeft z’n hele leven bij Fokker – de beroemde vliegtuigenbouwer – gewerkt. Dat deed hij, omdat hij een grote passie heeft voor – hoe kan het ook anders – vliegtuigen. Dat is nooit meer overgegaan, ook niet toen Van Dam zo’n 20 jaar geleden met pensioen ging.

Aangezien hij nu niet meer dagelijks langs de magistrale toestellen kon lopen, is hij maar vliegtuigspotter geworden.. en is dat dus ook tot op hoge leeftijd gebleven. Menig middag bracht de kranige oude baas door op het panoramaterras bij Schiphol, waar hij al behoorlijk wat Boeings heeft zien opstijgen en weer landen.

vlcsnap-2015-09-24-15h25m59s17

Toch heeft Van Dam nog één grote wens, die hij graag nog eens een keer in vervulling zou zien gaan. Hij zou graag nog één keer een opstijgend vliegtuig van dichtbij zien. Maar ja, je mag niet zomaar naar de landingsbanen toe…

Gelukkig hoorde men bij Schiphol van de bijzondere meneer Van Dam. En konden ze – een beetje laverend tussen de protocollen – ruimte voor de man maken om samen met z’n vrouw zijn grote hobby het vliegtuigspotten van wel héél dichtbij te mogen meemaken:


.

Prachtig, toch?

vlcsnap-2015-09-24-15h37m03s3


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.