Navajo indianen hebben geen water. Dan komt deze vrouwelijke schoolbus-chauffeur in actie

Leven zonder water is niet alleen zwaar, maar zelfs onmogelijk. Daarom heeft deze vrouwelijke buschauffeur besloten om Navajo-indianen die het zonder water moeten doen een handje te helpen.

In een hoek van het Navajo-reservaat nabij Albuquerque wonen allemaal indianen (of eigenlijk: native Americans) die het zonder water moeten doen. Het leven voor deze indianen is bijzonder zwaar. Ze wonen in de hitte en hebben geen lopend water in hun huis; geen kraan, geen douche, niks.

Sterker nog, ze moeten maar liefst 160 kilometer reizen om water te vinden… en vervolgens mee naar huis te nemen. Voor hen hoort dit bij het dagelijks leven; er zit niets anders op. Tenminste, niet als ze op hun eigen manier willen leven, in hun eigen cultuur (die nagenoeg kapot is gemaakt).

Voor deze leden van de Navajo-stam is Darlene Arviso een ware heldin. Deze dame is namelijk niet alleen een schoolbuschauffeur, maar ook de belangrijkste waterleverancier in het reservaat. Elke dag vult ze een grote gele tank met liters water; vervolgens reist ze 110 kilometer om 250 gezinnen van water te voorzien.

Geen wonder dus dat de dankbare indianen haar graag wilden bedanken. Hoe?

Thousands of TakePart’s supporters were so moved by Darlene’s story that they shared their messages of support. With the help of Dig Deep Water, a nonprofit working to increase the Navajo’s access to clean water, 3,000 notes of hope and thanks were delivered to Darlene. The video shows just how surprised she was by the messages, which revealed that thousands of readers worldwide appreciate her hard work.

De video staat hieronder: wat een geweldige vrouw, en wat geweldig dat ze dit werk doet.

Overigens hebben de indianen het sowieso bijzonder zwaar. Zelfs met Darlene’s hulp gebruiken ze gemiddeld slechts 26 liter water per dag. Ter vergelijking: de gemiddelde Amerikaan gebruikt 378 liter per dag.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. zomaar

    tja en zo zien wij wat zendelingen aan kunnen richten , de oerbevolking in reservaten, en de zendeling maat de diensten uit .

    ze laten je mooi verrekken als het uitkomt , op een enkeling na die wel hulp bied !.

    laat dit een les zijn voor ons westerlingen , die nu overstroomd raken door de zendelingen vanuit de islam .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.