Onbekende vrouw loopt politiebureau binnen. Wat ze dan vraagt verbaast iedere agent

Wat is er aan de hand? Kunnen we u ergens mee helpen?

Een bijzonder opmerkelijk verhaal uit Amerika: een onbekende vrouw liep een politiebureau binnen op Labor Day (Arbeidersdag in Amerika) en had een bijzonder… merkwaardig verzoek voor een dienstdoende agent.

Ze wilde hem namelijk knuffelen.

Ja, echt waar:

The woman was upset about “the recent loss of of so many officers across the country,” the department said. After requesting to show the police department some affection, Officer Chris Steiner came out to get an embrace.

De afgelopen weken en maanden zijn Amerikaanse agenten vaak bekritiseerd. Zij zouden te snel en te vaak geweld gebruiken tegen Afro-Amerikaanse verdachten. De laatste tijd zijn de spanningen flink opgelopen; verschillende agenten zijn gedood door mensen die zich benadeeld voelen.

De dood van die agenten houdt verband met de #BlackLivesMatter beweging: een beweging die alle confrontaties tussen agenten en Afro-Amerikanen gebruikt om het raciale vuurtje op te stoken. Onlangs werden leiders van die beweging woedend toen presidentskandidaat Bernie Sanders (Democraat) liet weten dat niet alleen zwarte, maar alle levens er toe doen. Hij was uiteindelijk gedwongen om zijn excuses aan te bieden. Bizar natuurlijk, maar zoveel impact heeft de #BlackLivesMatter-beweging.

Aangezien het nu politieagenten zijn die het moeten ontgelden zijn andere mensen een nieuwe beweging begonnen: #BlueLivesMatter. Ze willen daarmee duidelijk maken dat ze achter de politie staan en hen steunen. Deze mensen offeren hun tijd en mogelijk hun leven op om burgers te beschermen. Een beetje respect voor hen kan zeker geen kwaad.

De onbekende vrouw dacht daar blijkbaar net zo over. Ze legde uit aan de dienstdoende agent dat ze hem en zijn collega’s bijzonder dankbaar was en dat ze dat op deze manier duidelijk wilde maken. Agent Chris Steiner liep vervolgens op haar af en gaf haar een flinke omhelzing.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

 1. Nog1

  Voor zover ik aan de hand van de filmpjes het kan beoordelen, is in veel gevallen het juridische gelijk aan de kant van de politie.

  Maar wat me wel opvalt is het amateurisme van de Amerikaanse politie. De escalerende manier waarop men mensen aanhoudt is niet alleen gevaarlijk voor de arrestant, maar ook voor de politie zelf.

  En een tweede, daarmee verbonden constatering, is het gebrek aan fitheid. Meer dan de helft van de agenten heeft fors overgewicht, waardoor men soms haar taken gewoon niet kan uitvoeren. Ik zag een filmpje van een agent die zo traag uit zijn auto kwam, dat hij wel moest schieten om de vluchtende verdachte nog te kunnen aanhouden.

  Zowel voor het redden van de ‘blue’ als voor de ‘black lives’ lijkt me professionalisering (incl een fysieke test) wel een oplossing.

 2. Nicky

  Er moet meer gehugd worden!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.