Pasgeboren baby wordt door zijn moeder bij het vuilnis gegooid. Maar dan doet deze hond iets ongelooflijks

Dankzij deze hond verandert een nachtmerrie in een droom…

Ouders die hun kind te vondeling leggen, het is even triest als naar. Maar dit verhaal uit Thailand is wel heel bizar: Een moeder had haar pasgeboren baby niet te vondeling gelegd, maar zonder pardon bij het vuilnis gegooid. De baby was te vroeg geboren, wat misschien aanleiding vormde voor de gruwelijke daad.

Normaal gesproken zou dat het doodvonnis van het pasgeboren kindje betekenen, zeker als je bedenkt dat te vroeg geboren baby’s zeer kwetsbaar zijn. Maar dankzij een oplettende hond verandert deze nachtmerrie toch nog in een droom.

dog-finds-baby-dog

Pui – zo heet de hond – klimt de vuilnisbak op, en pakt de in doeken gewikkelde baby voorzichtig in zijn bek. Dan loopt hij naar huis, en hij blijft net zo lang blaffen tot zijn baasjes naar buiten komen. Het twaalfjarige nichtje van zijn eigenaar komt naar buiten en krijgt de schrik van haar leven. Ze ziet dat zelfs de navelstreng er nog aanzit. Gelukkig kan de familie de baby direct naar het ziekenhuis brengen, voor het te laat is.

Screen Shot 2015-09-08 at 11.17.25

 

Daar gaat de baby een tijdje in de couveuse, totdat hij sterk genoeg is om te worden geadopteerd door een pleeggezin. Inmiddels hebben al meerdere gezinnen aangeboden om de baby als hun eigen kind op te voeden. De moeder die haar baby bij het vuilnis had gegooid, is spoorloos.

images-2

Maar goed dat deze fantastische hond de baby wist te redden! Zo’n hond verdient een medaille. En dat is ook gebeurd! Pui werd door de gemeente Bangkok geëerd met een oorkonde en is nu de held van de buurt.

dog-finds-baby-hero

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Nog1

    Leuk verhaal. maar of dit waar gebeurd is, moet je betwijfelen;

    ‘Pui – zo heet de hond – klimt de vuilnisbak op, en pakt de in doeken gewikkelde baby voorzichtig in zijn bek. Dan loopt hij naar huis, en hij blijft net zo lang blaffen tot zijn baasjes naar buiten komen’

    En hoe weten we dan dat het kind bij het vuilnis is weggehaald en niet ergens anders? Kan deze hond praten?

    Kortom, het verhaal is opgeleukt op een manier dat het grotendeels bedacht/verzonnen is.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.