Prinsjesdag-stukken weer gelekt naar media, terwijl parlement moest wachten

Leden van de oppositie zijn geïrriteerd dat de Prinsjesdag-stukken weer gelekt zijn naar RTL Nieuws.

CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt is niet blij met het kabinet. De reden? Stukken die gepresenteerd zullen worden op Prinsjesdag zijn weer gelekt naar RTL Nieuws. Dit gebeurde vorig jaar ook.

Omtzigt laat weten op Twitter:

“RTL heeft ongeveer de hele miljoenennota. Wij mogen hem vanaf 3 uur onder embargo lezen, want geheim…”

Hij ging verder:

“Rutte schreef dat hij geen aanwijzingen heeft dat er uit miljoenennota gelekt wordt. Na vandaag en deze brief ook? Vanmiddag ga ik dus niet naar Den Haag om vertrouwelijk miljoenennota te halen.”

Met dat laatste doelt hij op de hoegenaamd “vertrouwelijke boodschap” die het kabinet zal afgeven op Prinsjesdag. Die boodschap is namelijk in handen van RTL. De zender bericht dan ook wat het kabinet zal zeggen: het gaat beter met de economie, maar we moeten nuchter blijven. Volgens De Telegraaf zal het kabinet zeggen dat “de betere cijfers pas echt iets als alle Nederlanders ervan kunnen profiteren.”

Ook twitterde Omtzigt het volgende:

Arie Slob, fractieleider van de ChristenUnie, reageert ondertussen enigszins cynisch op de lekken… én de boodschap van het kabinet:

“Mooie boodschappen deze week. Elkaar in de ogen kijken. Nuchter blijven. Benieuwd naar volgende welgemeende advies van onze regering.”

Om 15:00 uur vanmiddag konden parlementariërs vertrouwelijk de miljoenennota ophalen. Sommigen van hen voelen zich daar niet toe geroepen omdat de informatie al op straat ligt. Als dat nou één keer gebeurde kon met name de oppositie het misschien nog een keertje tolereren, maar het gebeurt tegenwoordig stelselmatig. Geen wonder dus dat ze wat cynisch en zelfs geïrriteerd worden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Anna

  Er gebeuren in Europa wel ergere dingen om je druk om te maken. Heel Europa is vol aan het lopen met de islam. Laat politici zich druk maken hoe ons land, Europa er zal uitzien over x jaren met zoveel mensen met een totaal andere cultuur en een hatende, racistische,vrouwonderdrukkende “religie”. Allemaal uit landen waar christenen,Joden en andersdenkenden zijn/worden uitgemoord.

 2. Ni28

  Het kabinet negeert de oppositie die er eigenlijk al jaren niet meer is. Dilemma!

  1. Simon Brouwenstein

   Dat lijkt me niet, Ni28, dit Kabinet heeft de oppositie hard nodig om zaken geregeld te krijgen. De oppositie werkt daar ook gretig aan mee.

 3. V.K.

  -Goed dat de prinsjesdag stukken zijn gelekt, hoop op een ouderwetse woensdag gehaktdag.

 4. Geah

  Helaas gebruiken ze nu ook kinderen voor een verblijfsvergunning……..Ik zeg: opzouten en neem dat kroost mee.,want ook die kinderen worden groot…. en worden grootgebracht met haat aan de Christenen…………

 5. J.C.

  Wat betreft de Prinsjesdag-stukken wordt de Tweede Kamer nu al verscheidene jaren achtereen door Rutte II geschoffeerd. Geheim voor de Tweede Kamer, en lekken naar de media. De oppositie moppert telkens opnieuw, maar onderneemt geen actie. Slappe hap.

 6. V.K.

  -Moest wel lachen, eerst een reportage over USB-sticks van de Spy-shop en aansluitend een reportage waarin Rutte een stapje opzij deed voor die ex CDA spindokter welke de troonrede oplas.

  -Nou, dan weet je ook gelijk hoe goed de NL staat met jouw persoonlijke gegevens omgaat, zelfs Microsoft heet zo z’n bedenkingen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.