Prinsjesdag-stukken weer gelekt naar media, terwijl parlement moest wachten

Geen categoriesep 11 2015, 17:00
Leden van de oppositie zijn geïrriteerd dat de Prinsjesdag-stukken weer gelekt zijn naar RTL Nieuws.
CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt is niet blij met het kabinet. De reden? Stukken die gepresenteerd zullen worden op Prinsjesdag zijn weer gelekt naar RTL Nieuws. Dit gebeurde vorig jaar ook.
Omtzigt laat weten op Twitter:
"RTL heeft ongeveer de hele miljoenennota. Wij mogen hem vanaf 3 uur onder embargo lezen, want geheim..."
Hij ging verder:
"Rutte schreef dat hij geen aanwijzingen heeft dat er uit miljoenennota gelekt wordt. Na vandaag en deze brief ook? Vanmiddag ga ik dus niet naar Den Haag om vertrouwelijk miljoenennota te halen."
Met dat laatste doelt hij op de hoegenaamd "vertrouwelijke boodschap" die het kabinet zal afgeven op Prinsjesdag. Die boodschap is namelijk in handen van RTL. De zender bericht dan ook wat het kabinet zal zeggen: het gaat beter met de economie, maar we moeten nuchter blijven. Volgens De Telegraaf zal het kabinet zeggen dat "de betere cijfers pas echt iets als alle Nederlanders ervan kunnen profiteren."
Ook twitterde Omtzigt het volgende:
Arie Slob, fractieleider van de ChristenUnie, reageert ondertussen enigszins cynisch op de lekken... én de boodschap van het kabinet:
"Mooie boodschappen deze week. Elkaar in de ogen kijken. Nuchter blijven. Benieuwd naar volgende welgemeende advies van onze regering."
Om 15:00 uur vanmiddag konden parlementariërs vertrouwelijk de miljoenennota ophalen. Sommigen van hen voelen zich daar niet toe geroepen omdat de informatie al op straat ligt. Als dat nou één keer gebeurde kon met name de oppositie het misschien nog een keertje tolereren, maar het gebeurt tegenwoordig stelselmatig. Geen wonder dus dat ze wat cynisch en zelfs geïrriteerd worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten