Republikein Rick Perry stopt als presidentskandidaat

De voormalige gouverneur van Texas stopt met zijn campagne.

Rick Perry stapt uit de Amerikaanse presidentsrace. De voormalige gouverneur van Texas probeerde de Republikeinse voorverkiezingen te winnen om de nominatie voor presidentskandidaat in de wacht te slepen, maar kwam in peilingen zelden boven de twee procent.

De populariteit bleef uit, en ook financieel verkeerde de campagne in zwaar weer. Eerst had Perry nog tien full-time campagnemedewerkers in Iowa, de eerste staat die stemt in de voorverkiezingen. Wegens geldgebrek kon hij ze niet meer betalen en werden het er steeds minder.

Een andere tegenslag voor Perry was dat hij niet in de top-tien van kandidaten stond in de peilingen, waardoor hij niet mocht meedoen aan het televisiedebat van de belangrijkste Republikeinse kandidaten. In plaats daarvan deed hij mee aan het debat van de zeven kandidaten die buiten de top-tien vielen, wat veel minder goed werd bekeken.

In 2012 deed Perry ook al een gooi naar het presidentschap. Hij stond zelfs op 30 procent in de peilingen, hoger dan Mitt Romney. Dat viel allemaal in duigen toen de Texaan tijdens een belangrijk debat opeens zijn tekst kwijtraakte en voor het oog van de camera helemaal in de war leek te zijn.

Het is de gewoonte dat kandidaten die stoppen met hun campagne, hun steun uitspreken voor een andere kandidaat. Het is niet duidelijk wie dat in het geval van Perry zal worden. Misschien steunt hij zijn goede vriend Bobby Jindal, de gouverneur van Louisiana, maar die doet het ook niet fantastisch in de peilingen. Een andere optie is zijn mede-Texaan Ted Cruz. Goede kanshebber is ook Scott Walker, die net als Perry als gouverneur de economie van zijn staat liet groeien.

Wie in ieder geval niet zal worden gesteund door Rick Perry, is Donald Trump. Perry uitte felle kritiek op de beledigende taal waarmee Trump zich doorgaans uitliet over zijn medekandidaten en over immigranten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Bromsnor

    Onderstaande link is de laatste Iowa peiling.

    Trump staat op 27% en Carson op 21%. De anderen staan ver achter.

    http://www.quinnipiac.edu/news-and-events/quinnipiac-university-poll/iowa/release-detail?ReleaseID=2278

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.