Staatssecretaris Sander Dekker wil meer informatie hebben van NPO over kosten Koningslied

Geen categoriesep 11 2015, 19:00
Net als het parlement is de staatssecretaris benieuwd naar de uitgaven om het Koningslied te creëren.
De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) moet het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap meer informatie geven over de totale kosten van de productie van het Koningslied; het lied dat speciaal werd geschreven voor de kroning van koning Willem-Alexander.
"Ik wacht nog op wat informatie van de NPO. 'Het is goed om openheid van zaken te geven over waar ons belastinggeld aan besteed wordt."
De Kamervragen die Alexander Pechtolds partij D66 donderdag stelde wil Dekker zo snel mogelijk beantwoorden. Daarvoor heeft hij echter wel meer informatie nodig. Hoewel het parlement ongetwijfeld gisteren nog antwoord wilde hebben is dat niet onlogisch; een bewindspersoon houdt zich normaal gesproken niet bezig met details als 'hoeveel kostte dit specifieke project van de NPO en waar werd alles precies aan uitgegeven?'
Het Koningslied werd in 2013 geschreven door John Ewbank. Hoewel veel mensen het een mooi lied vonden, leken er soms nog meer mensen te zijn die het niets vonden. Voor die mensen is het waarschijnlijk behoorlijk schokkend om te moeten horen dat de productiekosten in totaal 550.000 euro bedroegen - veel meer dan oorspronkelijk geraamd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten