Staffordshire-bulterriër geroemd als held nadat hij 2-jarige peuter redde die verdronk

Een hond is je beste vriend. En soms zelfs je beste held.

Een dankbaar gezin heeft hun hond te danken voor het leven van hun 2-jarige zoontje, een avontuurlijk jongetje dat graag op verkenning gaat in de omgeving.

Onlangs werd zijn nieuwsgierigheid hem bijna fataal.

Alex Kenney was namelijk lekker aan het spelen in de tuin (van zijn ouderlijk huis) toen hij opeens in het water viel. Zijn ouders waren binnen en zagen niet wat er gebeurde. Het gevolg: het arme jochie kon niet boven water blijven, kreeg veel water binnen, en begon te verdrinken.

Sterker nog, hij raakte buiten bewustzijn.

Gelukkig was er een onverwachte held nabij: de Staffordshire-bullterriër van het gezin, ook wel een ‘staffy’ genoemd. Deze hond, Leala, is negen jaar oud en dol op Alex. Dat bewees ze nog maar eens door onmiddellijk in het water te springen toen ze zag dat het jongetje in de problemen zat.

Helaas was er een probleem: het lukte haar niet om Alex aan land te brengen. Ze trok aan hem, maar kreeg hem niet mee.

In plaats van op te geven besloot Leala toen snel naar binnen te rennen om haar baasje, en dus de vader van Alex, in te schakelen. Die zag dat zijn hond nat was, wat normaal gesproken nooit het geval is. Zo dol is Leala namelijk niet op zwemmen.  De vader legt uit:

“Mijn hond kwam nat het huis inlopen, en toen had ik meteen door dat er iets aan de hand was. Leala gaat namelijk alleen het water in als iemand anders erin ligt.”

Maar wie? Het kon maar één persoon zijn: Alex, de peuter.

Vader David rende dan ook meteen naar buiten met de hond. Toen zag hij iets waar hij letterlijk misselijk van werd: zijn zoon lag met zijn gezicht naar beneden in het water. Hij bewoog niet.

Samen met een vriend probeerde David Alex vervolgens een half uur lang te redden. Ze gaven het jongetje een hartmassage en spraken continu tegen hem. Na 30 minuten werden ze afgelost door ambulancepersoneel. Alex werd meegenomen naar het ziekenhuis.

Daar aangekomen vertelden verplegers en artsen de ouders – moeder Lisa en vader David – dat het er niet goed uitzag. Zelfs als Alex het overleefde, zeiden ze, zou hij waarschijnlijk een ernstige hersenbeschadiging hebben opgelopen.

Dat viel nogal mee. Na 48 uur in coma te hebben gelegen werd Alex wakker. Het eerste waar hij om vroeg was een kus van zijn ouders.

Ongelooflijk genoeg herstelde hij bijzonder snel. Nu, twee weken later, is hij alweer thuis aan het fietsen en spelen.

En dat alles met dank aan Leala, de hond van het gezin die door had dat er iets niet klopte, in probeerde te grijpen en, toen dat niet lukte, snel naar haar baasje rende.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.