Tiener verzamelt beddengoed voor pleegkinderen. De reden zal je ontroeren

Fantastisch om jonge kinderen zo te helpen.

Conner is pas 17 jaar oud, en toch probeert hij het verschil te maken voor mensen die het wat minder makkelijk hebben. De laatste vier jaar heeft zijn moeder maar liefst elf tijdelijke pleegkinderen opgenomen, tot er een permanent pleeggezin voor ze was gevonden.

Conner heeft dus al veel pleegkinderen ontmoet, en dat inspireerde hem om zelf ook iets voor hen te doen. Hij nam contact op met een lokale stichting die kinderen in pleeggezinnen ondersteunt. De mensen van de stichting vertelde hem dat de pleegkinderen heel vaak behoefte hebben aan iets dat van henzelf is. Ze hebben soms zelfs geen eigen kleren, laat staan eigen speelgoed, knuffels, of lakens. Vaak voelt het voor hen namelijk alsof ze inwisselbaar zijn, alsof ze niet een uniek persoon zijn met hun eigen gevoelens, angsten, wensen en gedachten.

Screen Shot 2015-09-12 at 11.15.53

Daar wilde Conner graag iets aan doen. Hij vond dat ieder kind zich moet thuisvoelen in hun pleeggezin, en dan vooral in hun slaapkamer. Daarom zette hij een actie op om beddengoed en lakens in te zamelen voor pleegkinderen. Beddengoed is vaak relatief prijzig, waardoor pleegkinderen het vaak moeten doen met saaie lakens of met lakens die al van iemand anders zijn geweest. Op zich is dat natuurlijk niet heel erg, maar het zorgt er wel voor dat pleegkinderen zich veel minder snel thuisvoelen. Als ze hun eigen lakens hebben, wordt een bed in een pleeggezin of opvanghuis niet zomaar een bed, maar écht hun eigen bed.

Het is natuurlijk reuzemooi dat Conner ondanks zijn jonge leeftijd al het initiatief nam voor zo’n actie. Maar nog mooier is dat zijn actie enorm effect had! Hij maakte reclame op Facebook voor zijn actie, en plaatste meerdere bakken in de stad waarin mensen (nieuwe, frisse) lakens konden doneren. En binnen no-time had hij maar liefst 180 sets beddengoed verzameld!

In samenwerking met stichting Case for Kids zullen de lakens worden verspreid onder pleegkinderen. Bij de stichting zijn ze enorm verbaasd over het prachtige resultaat van Conners actie. Ze hadden nooit verwacht dat hij zelfs maar 100 lakens zou kunnen ophalen, en met 180 lakens heeft hij hun verwachtingen dus ruim overtroffen!

“Vaak hebben de kinderen niets, en nu krijgen ze hun eigen lakens. Met Batman, of met Minions, of wat ze ook maar leuk vinden. En ze mogen hun laken altijd houden, ze kunnen het meenemen waar ze ook naartoe gaan – het is echt van hen. Dit maakt een enorm verschil.”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.