Honderdduizenden Nederlanders kunnen geen baan vinden. Dan komt deze bekende Nederlander op ingenieuze wijze in actie

Radio-presentator en zanger Henk Westbroek is bezig met een geweldige campagne om werkloze 50-plussers aan een baan te helpen.

Radio-dj en zanger Henk Westbroek heeft het op zich genomen om werkloze 50-plussers te helpen met het zoeken naar een baan. Zoals de video hieronder aantoont doet hij dat op een geweldig innovatieve manier: hij helpt ze met het creëren van een ‘ingesproken CV.’ Onlangs ging hij op pad in Utrecht en Deventer om deze ingesproken CV’s (in de vorm van een kaart met geluidschip) af te leveren bij werkgevers.

open voor 50 plus

De actie werd opgezet door het MKB en het UWV. Het viel deze organisaties namelijk op dat veel 50-plussers het ontzettend lastig hebben om een baan te vinden. Er zijn wel banen, maar die gaan over het algemeen naar jongere mensen. Zowel het UVW als het MKB én Westbroek vinden dat niet verstandig: oudere werknemers brengen immers veel kennis en ervaring met zich mee. Welk bedrijf kan dat niet gebruiken?

Screen Shot 2015-09-01 at 15.00.55

Zoals Westbroek uitlegt:

“Hiervoor leen ik graag mijn stem. Leeftijd zou niets uit moeten maken tijdens sollicitaties. Je moet kijken naar de kwaliteiten van mensen en wat ze kunnen toevoegen in je bedrijf.”

En daar heeft leeftijd natuurlijk niets mee te maken.

In de geweldige video hieronder zie je Westbroek werkzoekende 50-plussers helpt en hen in staat stelt om hun stem zo optimaal mogelijk te gebruiken om een goede werkgever te vinden en zichzelf aan hen voor te stellen.

Screen Shot 2015-09-01 at 14.58.37

Hier de video:

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. WWW

  Prima, en als ze nou in de wet vastleggen dat iemand vanaf 60 jaar, elk jaar een treetje omlaag mag gaan, dan is dat weer een stimulans om ouderen aan te nemen. Ik geef zelf toe dat wanneer je de 60 passeert, je toch minder productief wordt. De meeste mensen van deze leeftijd hebben het geld ook niet zo hard meer nodig omdat de kinderen uit huis zijn e.d.. Ik weet het, ik open een stinkende pijnlijke wond, maar je moet toch iets verzinnen om ouderen goed in de markt te zetten. Misschien heeft een ander nog een beter voorstel, dan hoor ik het graag.

  1. halo1

   Je kan misschien nog verder gaan..helemaal: alle leeftijds-differentiatie afschaffen onder het motto: het voordeel van de een is het nadeel van de ander vice versa.

  2. Anna

   WWW. Politici doen alsof de crisis alleen de oorzaak is. Maar, wat dacht je over de verdeling van alle werk met alle nieuwe Nederlanders. Daar mag kennelijk ook niet over worden gesproken. Dan komen Roemer, Pechtold en Samsom met hun wereldideeën aanzetten.

  3. Anna

   WWW: Al die nieuwe niet westerse nieuwe Nederlanders zullen toch ook aan het werk moeten. Of blijven ze levenslang in de uitkering en vervolgens de AOW in,

  4. zomaar

   waar heb jij het over ? , met je elk jaar een beetje minder salaris !.

   de meeste onder ons hebben op 60 jarige leeftijd 35 tot 40 jaar gewerkt , deze mensen zouden nu (door de sociale afdracht en noemer) , met pensioen moeten zijn .

   inplaats van inleveren om te werken !!.

   al ruim 25 jaar trekken onze regeringen en partijen , allerlei culturen onze grenzen over , om de vergrijzing op te vangen .

   nu is het zo de vergrijsde moet langer werken , en al die mooie cultuurtjes jouden hun hand open , en staan langs de kant ,

 2. Anna

  Samen delen volgens SP, D66 en PvdA dus ook het werk. Waarom zijn er zoveel werklozen? Alle werk moet worden gedeeld met alle nieuwe Nederlanders. Hoe meer immigratie hoe meer allochtone en autochtone werklozen. We gaan de “goede” kant op met de EU. Heel Europa vol nieuwe EU’ers en vol met werklozen. EU maakt heel Europa kapot.

 3. WWW

  Totale leeftijdsdifferentiatie helpt dus niet, omdat een werknemer liever een energieke jonge hond voor dat bedrag aanneemt ipv een gemotiveerde oudere. Rond je 35 jaar zit je toch al aan je top qua salaris dus om het later weer een beetje af te bouwen zou niet slecht zijn.

 4. WWW

  @Anna
  Voor de laaggeschoolde oudere wordt dit inderdaad een groot probleem. Ze worden gewoon ingeruild voor een allochtone uitzendkracht die laag is opgeleid.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.