Ze is pas vijf maanden zwanger, en vaart gezellig mee op een cruiseschip. Dan voelt ze midden op zee ineens weeën…

De baby zou pas vier maanden later geboren moeten worden, maar hij is nu al in aantocht. Het probleem? De moeder bevindt zich op een cruiseschip dat midden op de oceaan dobbert.

Vroege geboortes zijn doorgaans geen prettige aangelegenheid. Een baby komt dan onvolgroeid ter wereld, en is eigenlijk er nog helemaal niet klaar voor om te overleven in de grote boze mensenwereld die zich buiten de warme baarmoeder afspeelt.

Toen Emily Morgan de derde verjaardag van haar dochter wilde vieren met een heuse reis op een cruiseschip, leek er nog niets aan de hand. Haar tweede zwangerschap verliep vlekkeloos, en de dokter ging dan ook akkoord met de epische boottocht.

Maar op volle zee ging het dan toch mis. Emily had ineens last van weeën, maar dacht eerst dat het om vals alarm ging. Toen ze samen met haar man even later ook bloed voelde, wist ze dat het foute boel was. De scheepsarts werd erbijgehaald, maar de man zei dat nu bevallen helemaal niet kon; het vaartuig lag immers 14 uur van de dichtstbijzijnde haven af.

Een baby die echter op komst is, houd je niet tegen. Op het schip is Emily dus bevallen van haar zoontje Haiden. Maar het echte werk moest nog beginnen: er was geen noemenswaardige medische apparatuur op de boot aanwezig en dus moest er worden geïmproviseerd. Een klein zuurstofmasker was op zijn gezicht gezet om de transitie naar zelf ademen te vergemakkelijken. Ook werd hij meermaals in schone en droge handdoeken gewikkeld en werd zijn voorhoofdje met kruiken warmgehouden, door een couveuse te simuleren.

De kapitein zette plankgas, waardoor de boot ook nog eens twee uur eerder dan gepland arriveerde in de haven van Puerto Rico. Daar kon de kleine jongen snel worden overgeplaatst naar het ziekenhuis:

haiden2-web

Haiden ligt nog altijd in het ziekenhuis (en zal dat blijven tot december, wanneer hij eigenlijk geboren zou moeten worden), maar hij wordt met de dag sterker. Dokters staan verbaasd over het feit dat het jongetje de hachelijke tocht op het cruiseschip overleefd heeft. Emily kan niet gelukkiger zijn:

“Ze vertellen ons dagelijks dat Haiden een wonderbaby is, en dat hij hier echt wil zijn.”

haidenbaby

Gelukkig maar! Wij wensen Emily, Haiden, en de hele familie nog een lang en gelukkig leven samen!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.