Zuid-Hollandse krant biedt excuses aan voor interview met homoseksuelen

Geen categoriesep 14 2015, 16:00
Het Zeeuwse huis-aan-huisblad 'Eilanden-Nieuws' gaat door het stof: het had geen homoseksuele jongeren moeten interviewen.
Toen het krantje 'Eilanden-Nieuws' onlangs een serie interviews met jongeren op Goerre-Overflakkee maakte - om te zien wat hen bewoog op het waterrijke eiland te verblijven of waarom ze juist zouden vertrekken - kregen ze onverwacht veel klachten. Veel lezers bevinden zich namelijk in het westelijke deel van de zogeheten bible belt (een conservatief-christelijke strook in Nederland, die loopt van Noord-Zeeland tot de kop van Overrijsel), en hebben kennelijk niet zoveel op met homo's. Ze schreven woedende brieven aan 'Eilanden-Nieuws'. De krant ging uiteindelijk overstag en verontschuldige zich uitgebreid in diens eigen kolommen:
Op het gereformeerde Goeree-Overflakkee heeft de hoofdredacteur van Eilanden-Nieuws zijn excuses aangeboden voor een serie interviews met jongeren, waaronder een gesprek met een homostel.
Het stuk zorgde voor veel opschudding onder de kerkelijke lezers. In de uitvoering, zoals de keuze van de geïnterviewden en de weergave van de interviews, zijn we niet zorgvuldig genoeg geweest, aldus hoofdredacteur Adri van der Laan die nu door het stof gaat.
CO29kaYWsAAI-uS.jpg large
De beslissing iets dergelijks niet opnieuw te doen, viel niet bij iedereen in goede aarde. Velen hekelden het feit dat discriminatie jegens homo's iets is wat eigenlijk niet meer past in 2015, ook niet bij kranten als Eilanden-Nieuws:
https://twitter.com/haroonwrites/status/643394508172992512
https://twitter.com/r_debruijn/status/643377985157001216
Een enkeling riep zelfs de NVJ - de vakbond voor journalisten - op om in te grijpen:
https://twitter.com/boudewijngeels/status/643387885090172929
Wie nieuwsgierig is geworden naar het desbetreffende stuk, kan dat hieronder lezen:
intervie-menno-en-arjan
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten