Bruidegom zegt bruiloft op het laatste moment af. Dan besluiten de ouders van de bruid om het feest alsnog door te laten gaan – hoewel met heel andere gasten

De Amerikaanse Quinn Duane zou in het huwelijk treden met haar vriend. Zij en haar familie hadden er ontzettend veel zin in. Alles was gepland, de bruidsjurk was gekocht, en het restaurant waar het feest gehouden zo worden was gereserveerd. Ze hadden zelfs een huwelijksreis geboekt. Maar toen gebeurde er iets vreselijks: de bruidegom liet op het laatste moment weten dat hij zich bedacht had. Hij wilde toch niet met Quinn trouwen.

Het was natuurlijk een vreselijk moment voor Quinn en haar ouders. Het hart van de 27-jarige jongedame was gebroken, wat verschrikkelijk was om te zien voor haar ouders. Daar kwam nog eens bij dat de ouders flink geïnvesteerd hadden in de bruiloft: $35.000 of 31.000 euro.

Toen ze met elkaar spraken over de mogelijkheden begrepen ze dat het feest afzeggen alsnog een lieve duit zou kosten. Ze konden het allemaal wel annuleren, maar dan zouden ze alsnog duizenden en nog eens duizenden dollars armer zijn. En dat allemaal vanwege een onwillige bruidegom die de moed niet had om eerder te laten weten dat hij niet klaar was voor een huwelijk.

Daarom besloten Quinns ouders om iets aparts – en bijzonder inspirerends – te doen. Ze kozen er namelijk voor om het feest toch door te laten gaan. Het enige verschil? Het zou geen huwelijksfeest worden, maar een feest voor daklozen in Californië. Zij werden uitgenodigd om naar een duur restaurant te komen en daar de beste maaltijd van hun leven te nuttigen; samen met Quinns ouders.

Onlangs zat het restaurant dan ook bomvol. Hele gezinnen – allemaal dakloos, stuk voor stuk mensen die elke dag de grootste moeite hebben om zelfs maar een broodje te kopen – waren naar het restaurant gekomen waar ze een heerlijke maaltijd bestaande uit zalm, gnocchi en steak nuttigden. Eén van de gasten, Erika Craycraft, legt uit dat iedere gast het gebaar van Quinns ouders bijzonder waardeerde:

“Als je zo’n groot verlies lijdt en dit dan aan iemand anders geeft, dat is echt geven.”

Hoewel Quinn zelf niet bij het feest was omdat ze het te pijnlijk vond – je kunt je er iets bij voorstellen – hoopt haar moeder dat haar dochter er alsnog een goed gevoel aan overhoudt omdat ze de gelegenheid gebruikt hebben om Amerika’s armen te helpen.

Oh, en die huwelijksreis gaat alsnog door: Quinn en haar moeder zijn samen op het vliegtuig naar Belize gestapt, waar Quinn heerlijk gelegen aan het strand kan herstellen van haar gebroken hart.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Nicky

    Je zou als vrouw er toch levenslang ingestonken zijn met zo’n onvolwassen, labiel en triest mannetje…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.