Deze kat blijft heel bescheiden, maar hij redde vandaag iemands leven

Wie zegt er dat je een mens moet zijn om een held te zijn? Poes Trip is zo heldhaftig als ze komen!

Het leek een verloren zaak toen een man met zijn benen uit het raam van zijn flatappartement hing en dreigde naar beneden te springen. De man was al een flinke tijd suïcidaal, en had besloten om een einde aan zijn leven te maken door van een enorme hoogte zichzelf te pletter te laten vallen op de straatstenen.

De politie was al uren met de man aan het praten, maar niets leek de vastberaden te stoppen om uiteindelijk die dodelijke sprong te wagen. Maar het was uiteindelijk geen diender van de wet die de depressieve man kon weerhouden van een val des doods. Dat was een kat.

Tijdens de urenlange gesprekken die de politie had met de man, had hij het namelijk enkele keren over de knuffelige oranje kat Trip, die momenteel bij één van z’n familieleden logeerde. Toen de politie enkele verwanten van de man opbelde, spoorden zij hen ook aan om Trip mee te nemen. De politie had een idee dat dit ogenschijnlijke huisdier wellicht meer in z’n mars had..

En verdomd. Aldus de dienstdoende agent:

“Vanaf het moment dat de kat arriveerde, waren we in staat om het plan uit z’n hoofd te praten!”

Driewerf hoera dus, voor de schattige schootkat Trip. En laat niemand je ooit meer vertellen dat huisdieren er alleen zijn om te knuffelen. Ze kunnen net zo goed mensenlevens redden als mensen zelf!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. halo1

    Prachtig verhaal!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.