Driejarig jongetje kruipt achter het stuur van de auto op een drukke weg. De reden is behoorlijk zorgwekkend

Dit moet je dus nooit doen! 

Een driejarig jongetje in de Amerikaanse staat Oklahoma is waarschijnlijk de jongste automobilist ter wereld. Midden op de een drukke autoweg nam hij het stuur van zijn moeders pick-up truck over, en kwam uiteindelijk tegen de rand van de weg tot stilstand.

Gelukkig zijn de jongen en zijn broertje ongedeerd, maar de reden van dit vreemde voorval is behoorlijk verontrustend. Net voordat de driejarige achter het stuur kroop, was  zijn moeder namelijk uit de auto gevallen. Haar twee zoontjes zaten nog in de auto, en eentje pakte het stuur over waarna ze nog even doorreden. De politie vermoedt dat de moeder zwaar onder de invloed van alcohol was: In de auto werden meerdere lege drankflessen gevonden.

Screen Shot 2015-10-23 at 17.55.13
De plaats van het ongeval. Foto: Google Streetview

Toen de auto crashte, liep de moeder zwalkend langs de kant van de weg. Gelukkig hadden beide kinderen geen schrammetje overgehouden aan het ongeluk. Een andere automobilist die het zag gebeuren, zette zijn eigen auto ervoor en deed de waarschuwingslichten aan om te zorgen dat niet onverhoopt een andere auto de stilstaande auto zou aanrijden. Andere mensen renden vlug naar de auto om de kinderen te troosten, terwijl de dronken moeder een blaastest kreeg van de politie.

De 33-jarige moeder is aangeklaagd. Foto: Oklahoma State Police
De 33-jarige moeder is aangeklaagd. Foto: Oklahoma State Police

De moeder wordt nu aangeklaagd voor rijden onder invloed en het in gevaar brengen van haar kinderen. Zelf verklaarde ze aan de politie dat ze probeerde om de autogordel van haar zoontje vast te maken omdat hij hem steeds bleef losmaken, en dat ze daardoor uit de auto viel.

Gelukkig bleven de jongens ongedeerd, omdat de driejarige het stuur redelijk onder controle wist te houden en dankzij de behulpzame voorbijgangers. Maar het had natuurlijk heel anders kunnen aflopen. Dit verhaal bewijst maar weer eens hoe ongelooflijk dom en onverantwoordelijk het is om met drank op achter het stuur te gaan zitten. Laat staan als je kinderen in de auto hebt. Hopelijk schudt het verhaal van deze vrouw mensen wakker over de gevaren van rijden onder invloed.

De driejarige held en zijn broertje zijn opgevangen door hun opa.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.