Google bezorgt een 97-jarige oma de dag van haar leven

Olive Horrell lijkt niet bepaald onder de indruk te zijn als ze een speelgoeddoos in handen gedrukt krijgt.

Ze herkent het speelgoed; ze speelde daar zelf 90 jaar geleden mee, toen ze een klein meisje was. Is dit nu zo bijzonder? Is dit moderne technologie? Manneman. Indrukwekkend is anders.

Dan kijkt ze in het doosje. Ze weet niet wat ze ziet. Ze is duidelijk onder de indruk, en begint te wijzen en te lachen. Ze geniet blijkbaar enorm van wat ze ziet.

Het stuk speelgoed dat ze in handen had is één van de nieuwste uitvindingen van Google: een geweldige manier om in een virtual reality-wereld te leven. Het ziet er heel anders uit dan jaren geleden; niks geen paarden of mensen van karton. Het lijkt écht. “Oh wow, kijk naar dat paard!” roept Olive dan ook uit.

Als ze het doosje neerzet kijkt ze vol verbazing om zich heen. “Ongelooflijk, ik kan het maar nauwelijks bevatten. Dat paard… Ik was er zeker van dat ik het paard kon aanraken.”

Niet zo gek dat ze dat dacht. Het speelgoed is namelijk gemaakt met de laatste virtual reality-technologie. En ja, de technologie staat voor niets. Moderne films zijn er niet bij; wat Google aan het doen is, is van een heel andere orde.

Screen Shot 2015-10-26 at 14.06.15

De reden dat Olive dat met eigen ogen kon zien? Een Amerikaanse stichting doet er alles aan om de grootse wensen van oude mensen te vervullen. Olive’s wens was om de toekomst te zien, dit omdat ze er vrij zeker van is dat ze niet heel lang meer te leven heeft, wat niet zo gek is aangezien ze 97 jaar oud is. Mede-oprichter van Google Sergey Brin is één van de belangrijkste donateurs van de stichting en vond het geweldig dat Olive een bezoekje wilde brengen aan zijn bedrijf om te zien waar Google’s innovators zich zoal mee bezighouden.

Eén van de ervaringen die ze opdeed was dat ze de Google-campus verkende met een zelfrijdende auto, één van Google’s belangrijkste en populairste projecten. Niet slecht als je bedenkt dat Olive opgroeide in een tijd en regio waarin er geen auto’s waren; als klein meisje was een paard haar voornaamste vervoersmiddel.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.