Hilda uit ‘asielzoekersdorp’ Oranje is nieuwe internetsensatie op Facebook

De vrouw die zich voor de dienstauto van staatssecretaris Dijkhoff wierp krijgt veel fans én eerbetonen op social media.

Nederland heeft er een cultheld bij. Het is niemand minder dan Hilda uit Oranje, die tot vorige week nog onbekend was bij het grote publiek. Sinds zij zich echter voor het oog van de NOS-camera voor de dienstauto van de zojuist vertrekkende staatssecretaris Klaas Dijkhoff wierp, heeft zij op internet een ware rage op de been gekregen.

Hilda raakte afgelopen dinsdag gewond bij een inspraakavond in het kleine dorp, waar de Rijksoverheid plant om op korte termijn 700 extra asielzoekers te huisvesten. De onfortuinlijke valpartij en het door merg en been gaande gegil van inwoonster Hilda hebben een gevoelige snaar geraakt bij social media-bezoekend Nederland.

.

Zo is de Facebookpagina “Hulde aan Hilda” inmiddels al bijna 1650 vrienden rijk. Ook een evenementenpagina – “Stille tocht voor Hilda uit Oranje” – loopt storm. Al ruim 1500 mensen hebben toegezegd aanstaande zondag naar Oranje te komen om Hilda een hart onder de riem te steken. De organisatoren van het zogeheten ‘Facebook-event’ melden:

Op 6 oktober jl. heeft een tragische gebeurtenis inbreuk gedaan in het zorgeloze leven van de onschuldige Hilda uit oranje. Sindsdien kampt zij met onder andere een gebroken ellenboog en andere fysieke ongemakjes hier en daar. Neem ook deel aan de stille tocht om onze steun te betuigen aan dit kortpittige aardappelkroketje.

Ook is Hilda aanleiding voor flink wat photoshops. Een fan van de vrouw vergelijkt haar met PVV-leider Geert Wilders:

12119069_1214659545216474_6905762079493013676_nIemand anders zag in Hilda een Nederlandse opvolgster van popzangeres Taylor Swift, en mengde de gil van de belaagster van Dijkhoff met het liedje ‘Trouble’ van de Amerikaanse artieste:


.

Ook is de hashtag #jesuishilda in het leven geroepen om te protesteren tegen de ‘dikke BMW’ die de vrouw afgelopen dinsdag verwondde.

Eén ding is duidelijk: Nederland leeft heel erg mee met Hilda!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Benignus

  Mijn indruk is dat deze vrouw vanwege overgewicht haar arm brak. Voor een auto gaan staan die op het punt staat weg te rijden is bovendien niet slim.

  1. Nog1

   Ik heb toch al niet begrepen wat ze eigenlijk van plan was. Wilde ze dat de staatssecretaris ook in Oranje bleef slapen?

  2. Terzo

   De vrouw wilde een vreedzaam protest uitbrengen en werd door een Hermandad fascist in burger weggesleurd met veel geweld.

 2. Geah

  Dat in Oranje was een eerste test van de VVD en de PvdA om te kijken hoe men daar reageert…Op die manier kunnen zij alle gemeenten volstoppen met vluchtelingen…

 3. Julius

  Die Truus heeft nog mazzel gehad dat ze niet voor de auto van gekke geertje stond. Die was er, uiteraard vanuit veiligheidsoogpunt, vol gas overheen gekacheld.

  1. Anna

   Julius. Als Wilders en niet VVD’er Klaas Dijkhoff in de auto had gezeten was hij al lang door de politici opgepakt. Bij alle kranten op de Voorpagina met de verschrikkelijkste zinnen er onder.

 4. halo1

  Het is helaas enerzijds geen “”reclame” voor de tegenstanders van die “vluchtelingen”=indringers-idiotie..een beetje tokki-achtig..schreeuwend..paniekerig..anderzijds wordt de zaak door haar wel lekker op de spits gedreven…

 5. Nog1

  @ halo1

  Volgens mij valt dat wel mee. Het dorp heeft zeer rui,hartig gereageerd op de eerste 700 asielzoekers. Ze protesteren niet zozeer tegen de opvang, maar tegen een overheid die een contract tekent en dat binnen een twee maanden al breekt.

  Purmerend is wat dat betreft een slechtere reclame; daar protesteren ze tegen een AZC dat er helemaal niet komt. En om dit kracht bij te zetten proberen ze democratische instituties het werk onmogelijk te maken, omdat ze het niet kunnen verkroppen dat hun aanhang wel groot is, maar bij lange na geen meerderheid vertegenwoordigt.

 6. V.K.

  -Hilda goes China.

  https://youtu.be/qq8zFLIftGk

 7. NancyvanDijke

  Een cult figuur? Deze hysterische dame? Niet bij ons, in ieder geval. Misschien in de achterhoek of in PVV-land…

 8. Impon de Rabilia

  Ik had geen China – man-confronts-tank – connotatie, maar meer Papa Doc. Die maakte er ook een gewoonte van om bij zijn “heroïsche tochten” per limousine over en door Haïti en passant onschuldige dorpelingen in het asfalt te walsen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.